چرا خواب می‌بینیم؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۷۵۰۸۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2017 June 01    -    ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
مغز انسان توپ کوچک اسرارآمیزی از ماده‌ی خاکستری است. هر چه باشد، هنوز هم این سال‌ها محققان مبهوت جنبه‌های زیادی از چگونه و چرایی عملکرد مغز می‌باشند. دانشمندان دهه‌ها است بر روی مطالعات خواب و رویا تحقیق می‌کنند. هنوز ۱۰۰ درصد از چگونگی عملکرد خواب مطمئن نیستیم یا اینکه دقیقا چطور و چرا خواب می‌بینیم.

ما می‌دانیم که چرخه‌ی خواب ما معمولا بسیار زیاد است و خواب ِ. بیشتر در طول مرحله‌ی خواب، همراه با حرکات تند چشم (REM) به یاد افراد می‌ماند. همچنین در جامعه‌ی علمی تقریبا همگی قبول دارند که همه خواب می‌بینیم، اگرچه اینکه کدام خواب‌ها بیشتر به یاد آدم می‌مانند، فرد با فرد فرق می‌کند. به این سوال که آیا خواب‌ها عملکردی فیزیولوژیایی، زیستی یا روانی دارند هم جواب داده نشده است، اما این موضوع جلوی دانشمندان را از تحقیق و فرضیه‌سازی نگرفته. چندین نظریه وجود دارند که چرا ما خواب می‌بینیم.
 
چرا خواب می‌بینیم؟

یکی از آن‌ها این است که رویا‌ها دست در دست خواب کار می‌کنند تا به مغز کمک کنند تمام چیزهایی که در طول ِ. ساعت بیداری جمع‌آوری کرده را طبقه‌بندی کند. مغز شما روزانه اگر نگوییم میلیون‌ها، با صد‌ها هزار ورودی برخورد دارد. بعضی جزئیات حسی کوچک هستند مثل رنگ ماشینی که از جلوی شما می‌گذرد در حالی که باقی پیچیده‌تر هستند مثل ارائه‌ی بزرگی که برای کارتان کنار هم قرار می‌دهید. در طول خواب، مغز کار می‌کند تا در بین تمام این اطلاعات شخم زده تا تصمیم بگیرد چه چیزی را ذخیره و چه چیزی را فراموش کند. بعضی از محققان فکر می‌کنند خواب‌ها نقشی را در این فرآیند ایفاء می‌کنند.

ولی این تیری در تاریکی نیست. تحقیقاتی نشان می‌دهند که خواب‌ها به چگونگی شکل‌گیری خاطرات، ارتباط دارند. مطالعات نشان می‌دهد زمانی که در ساعت‌های بیداری چیزهای جدیدی یاد می‌گیریم، رویاهای ما در طول خواب زیاد می‌شود. شرکت‌کنندگان در مطالعه‌ی خواب که یک دوره‌ی یادگیری زبان را طی می‌کردند فعالیت خواب بیشتری نسبت به بقیه داشتند. این مطالعات این ایده را مطرح می‌کند که ما از خواب خود استفاده می‌کنیم تا خاطرات کوتاه‌مدت را طبقه‌بندی کرده و به خاطرات بلندمدت تبدیل کنیم.

نظریه‌ای دیگر می‌گوید که خواب‌ها معمولا نشان دهنده‌ی احساسات ما هستند. در طول روز، مغز ما آن‌قدر سخت کار می‌کند تا ارتباطاتی را ساخته و عملکردهای خاصی را به دست بیاورد. وقتی یک مشکل ریاضیاتی سخت مطرح شود، مغز شما روی همان یک چیز تمرکز می‌کند. مغز فقط برای عملکردهای روانی به کار گرفته نمی‌شود. اگر شما دارید یک نیمکت می‌سازید، مغز شما بر روی ساختن ارتباطات مناسب تمرکز می‌کند تا به دستان شما اجازه دهد تا با کنسرت اره و مقداری چوب کار کند تا برشی دقیق انجام شود. همین موضوع برای وظایف ساده مثل کوبیدن یک میخ با چکش هم صدق می‌کند. آیا تا به حال شده تمرکز خود را از دست بدهید و به انگشت خود ضربه بزنید، چون ذهن شما جای دیگری بوده است؟
 
 چرا خواب می‌بینیم؟

بعضی پیشنهاد می‌دهند که در طول خواب در شب، همه چیز آهسته می‌شود. نیاز نیست در طول خواب روی هر چیزی تمرکز کنیم، بنابراین مغز ما ارتباطات بسیار سستی ایجاد می‌کند. در طول خواب است که احساسات روز در چرخه‌ی خواب دیدن ما می‌جنگند. اگر در طول روز چیزی در ذهن شما سنگینی کند، این احتمال وجود دارد که شما درباره‌ی آن موضوع به طور ویژه یا از طریق تصویرسازی‌های ذهنی واضح، خواب ببینید. برای مثال٬ اگر شما درباره‌ی از دست دادن کارتان در کاهش نیروی کار شرکت نگران باشید، می‌توانید خواب ببینید که شما فردی کوچک شده هستید که در دنیایی غول‌پیکر زندگی می‌کنید یا بدون هدف در صحرایی بزرگ و بی‌پایان سرگردان هستید.

همچنین نظریه‌ی دیگری وجود دارد که قطعا پیچیدگی کمتری در این حوزه دارد. این نظریه می‌گوید که رویا‌ها هیچ عملکرد خاصی ندارند و تن‌ها محصول فرعی بی هدفی از مغز هستند که وقتی خواب هستیم شکل می‌گیرند. ما می‌دانیم که قسمت پشت ِ. مغز ما در طول مرحله‌ی خواب همراه با حرکات سریع چشم بسیار فعال می‌شوند؛ وقتی اکثر رویا‌ها اتفاق می‌افتند. بعضی فکر می‌کنند تن‌ها مغز است که فعالیت خود را کم کرده و این رویاهای تصادفی و بی‌معنا از ناحیه مغز شکل می‌گیرند که وقتی بیدار هستیم آن‌ها را نداریم. حقیقت این است که تا وقتی مغز برای ما مثل یک راز می‌ماند، احتمالا قادر نخواهیم بود با اطمینان کامل بگوییم چرا خواب می‌بینیم.
 
بيگ بنگ
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
0
0
خواب دیدن ارتباط مستقیم با ضمیر ناخود آگاه و به اعمال و رفتارهای روزمره نیز بستگی دارد
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
0
0
منشا خواب دیدن احتمالا یا در خارج از بدن و مغز انسان هست و یا در داخل مغز و بدن انسان ولی در هریک از دوصورت کل پروسه و جریان و محتوای یک خواب کامل از طریقی که هنوز مشخص نشده است به صورت یک فایل کامل و شاید زیپ ( فشرده شده ) در بخشی از مغز و یا حافظه دانلود میشه . البته در یک زمان خیلی کم و محدود - مثلا ممکنه جریان کل خواب یه شب حدود 20 ثانیه و یا دو دقیقه بصورت کامل وارد حافظه مغز بشه و یا اونجا ساخته بشه و شکل بگیره - درست مثل دانلود کردن یک فیلم از اینترنت که مثلا یک فیلم سینمایی دو ساعته رو با سرعت معمولی حدود هفت دقیقه دانلود میکنیم -
بعد از دانلود خواب - برنامه و یا داستان خواب در مغز تجزیه و تحلیل میشه و و سپس در نمایشگر و پخش کننده شروع به نمایش میکنه که از اینجا به بعد بدن انسان مانند فیلی که در دنیایی مجازی میبینه شروع به واکنش میکنه و حتی در طول نمایش ( خواب دیدن ) عکس العمل چشم و دست ها و یا به ندرت پا و یا سایر اندام نشون دهنده نوع و کیفیت و ماجرای خواب هست -
شاید هرکدوم از ماها شده که درحال پروسه خواب دیدن بنا به دلایلی مثل عوامل خارجی سروصدا و یا تغییرات سردو گرم شدن هوا یا تکان خوردن های شدید از خواب میپریم و داستان و نمایش خواب برامون نیمه کاره میمونه - و جالبه اینه اگه در بعضی موارد که داستانه خواب مورد توجه مون بوده . چشمای خودمون رو میبندیم و سعی میکنیم مشاهده گر ادامه خواب از جایی که قط شده باشیم و در گاهی اوقات هم موفق میشیم که بقیه داستان خواب رو تکمیل و مشاهده کنیم . مثلا تو خواب داریم با اتوموبیلی تو جاده ای حرکت میکنیم و به علتی از خواب میپریم - ولی بازهم وقتی چشمامون رو میبندیم . باکمی تمرکز روی خواب از اونجایی که از خواب پریدیم اتومومبیل سواری خودمونو ادامه میدیم .
دلیل این کار دقیقا اثبات میکنه که داستان فایل از همون لحظه شروع به صورت یک فایل یک پارچه و فشرده در مغز ما دانلود شده و به همین دلیل غیر قابل تغییر هست و میشه ادمه اون رو دید .
حتی برای خود من و شاید شما هم اتفاق افتاده باشه که داستان یک خواب رو در چندین شب متوالی مانند یک سریال نظاره گر بوده باشید .
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv