روشي براي خلاصي از دست سوسك هاي خانه
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۴۰۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2016 February 29    -    ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۸
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
سوسك ها پس از ورود به اماكن و مستقر شدن در محل مناسب شـروع به تخم ريزي مي كنند. تخم سوسك به تـعـداد شـانزده تـاچهل و هشت عدد مي باشد كه درون پوشش يا كپسولي قهوه اي و لوبيا مانندشامل دورديف مـوازي اتاقكهاي حاوي تخم به نـام اائوتك(Ootheca) قرار دارد.
شكم بند بند و بيضي شكل، بالهايي كه بطور متقاطع روي شكم قرار گرفته اند، رنگ قهوه اي بلوطي يا سياه و اندازه اي بين يك تا پنج سانتيمتر مشخصاتي است كه سوسك هاي منازل را به ياد ما مي آورد. سوسك هاي منازل يا به اصطلاح علمي تر سوسري ها  مانند خيلي از موجودات زنده ديگر اقسام متعددي دارند ولي سه نوع زير بيشتر در اماكن و منازل ديده مي شود .

1-    سوسري آمريكائي : این حشره به طول 7/2 تا 5/2 سانتیمتر و به رنگ قرمز متمایل به قهوه ایست ولی بالهای آن کاملاً رشد یافته است .








2-    سوسري آلماني : سوسري آلماني يکي از کوچکترين سوسري هاي خانگي است، بدن آنها بين 15-10 ميلي متر و به رنگ زرد طلائي تا قهوه اي مايل به زرد است. رنگ نرها روشن تر از ماده ها يعني قهوه اي مايل به زرد روشن مي باشد. همچنين ماده ها درشت تر از نرها هستند.  این گونه به بسیاری از سموم مقاوم شده است.






3-    سوسري شرقي : سوسری شرقی به طول حدود 5/2 سانتیمتر ، برنگ تیره ، مسطح و پهن و با بالهای کوتاه است.



نحوه زندگی سوسری ها

سوسك ها پس از ورود به اماكن و مستقر شدن در محل مناسب شـروع به تخم ريزي مي كنند. تخم سوسك به تـعـداد شـانزده تـاچهل و هشت عدد مي باشد كه درون پوشش يا كپسولي قهوه اي و لوبيا مانندشامل دورديف مـوازي اتاقكهاي حاوي تخم به نـام اائوتك(Ootheca) قرار دارد.

سوسري ها اين كپسول ها را در محلهاي تاريك و  دور از چشم در شكاف ها و درزها گذاشته و يا به  سطوح زيرين مـيز وصندلي يا تختخواب ا،جعبه  چوبي و ديگر وسايـل بسته بـندي شده  مي چسبانند.

كپسول ها بتدريج بزرگ شده، پس از مدتي سوسك هاي جوان سفيدرنگ كوچك بدون بال از درون آن خارج مي شوند.
از ابتداي  تخـم ريزي تا خارج شدن نوزاد سـوسك (نـمف)،   سي تا پنجاه روز طول مي كشد. سوسري بالغ چند ماه تا يكسال زندگي مي كند و در اين مدت  عمل تخم ريزي چندين بار تكرار مي شود.  

سوسري ها چه مي خورند؟

اين حشرات مواد شيرين و نشاسته اي را ترجيح ميدهند. آنها از شكر و شكلات هاي شيرين، شير، پنير، گوشت، نان و ساير غلات و نيز از مقوا، جلد كتاب، چوب هاي روي سقف، كفي كفش، لاشه سوسري هاي مرده و فلج، خون خشك شده و تازه، مدفوع، خلط، ناخن دست و پاي افراد مريض و خوابيده تغذيه مي كنند.



سوسك هاي منازل چه مكان هايي را دوست دارند؟

سوسری ها گرما را دوست دارند و پشت رادیاتورها و لوله های آب گرم مخفی می شوند.
روزها در شكاف و درز دیوارها، چهارچوب درها ومبل ها پنهان می شوند. نقاط تاریك مانند: تختخواب، پشت یخچال و اجاق خوراك پزی و ظروف آشپزخانه، كابینت ها، توالت، حمام - لوله بخاری، محل نگهداری حیوانات، زیرزمین ها، داخـل تلویزیون و رادیو و دیگر وســایل الكــتریكی، آبروها و سیستم فاضلاب محل اختفای سوسک ها است .

گروهی از سوسری هااز طریق راه رفتن و پرواز حركت كرده و نیز همراه وسایط حمل و نقل، كشتی و هواپیما مسافت های طولانی را طی میکنند. مجاری فاضلاب، وسایل بسته بندی شده، جعبه بطری های نوشابه، كیسه های سیب زمینی و پیاز و سایر مواد غذایی كه بگونه ای نامناسب انبار شده اند، اماكن و منازل آلوده مجاور، - دودكش بخاریها، راههای انتقال این حشرات هستند.
* شب هنگام فعاليت  مي كنند در مواردي  كه آلودگي شديد باشد يا بشدن گرسنه باشند در طول روز نيز مشاهده مي شوند.


**اهمیت پزشکی و مبارزه با سوسری ها

سـوسـری ها از آفات مهمی محسوب می شوند كه از كثافات، غـذاهای فـاسد، پارچه و چسب كتاب تغذیه نموده، قسمتی از غــذای هضم نشده خود را برمی گردانند، به دفع مدفـوع روی غذا عادت دارند، از دهان و غدد خود ماده ای ترشح می كنند كه در مسیر حركت آنها و منابع غذاییشان بوی ماندگار و نامطبوعی ایجاد می كنند.
ســوســری ها با آلــوده كردن كـردن مـواد غذایی از طـریق عـوامـل بیمـاری زای مـوجود در توالت ها، زباله ها، و . . .، عامل انتقال :
- بیماری های باكتریایی: -اسهال - دیسانتری -وبا -تب تیفوئید
- بیماری های ویروسی: -فلج اطفال
- حمل تخم كرم های انگلی
و نیز واكنش های آلرژیك مانند ناراحتی پوستی، خارش، تورم پلك و ناراحتی های تنفسی را ایجاد می كنند.



***نحوه مبارزه:

براي مبارزه در نظر داشته  باشيد كه سوسري ها ( سوسك ها ) براي ادامه زندگي نيازمند آب غذا و پناهگاه هستند مي توان با بكارگيري روش هاي زير ، دسترسي اين حشره را به آب ، غذا و پناهگاه كم نموده و بطور موثري آلودگي را كاهش داد.

كاهش منابع غذا :
-زباله  ها را در داخل كيسه هاي نايلوني غير قابل نفود و سپس كيسه را در داخل زاله داني درب دار قرار دهيد زباله دان بايد به صورتي باشد كه در ان كاملاً بسته شود.
-هر شب قبل از ساعت 9 زباله ها را از منزل خارج كنيد و كيسه زباله را در مكاني دور از رفت و آمد مردم قرار دهيد تا جمع اوري و دفع شود به ياد  داشته باشد كه در كيسه را محكم گرده بزنيد.
-مواد غذايي را يا در داخل يخچال و يا داخل ظرف دردار نگهداري كنيد.
-باقيمانده مواد غذايي در حين طبخ يا صرف غذا را جمع آوري كنيد.
-سكوها وقفسه هاي آشپزخانه را بخوبي تميز كنيد و انها را پاكيزه نگه داريد.
-سطح به خصوص كف آشپزخانه را بطور مرتب تميز نمائيد.
-سايل شستشوي ظروف غذا مثل سيم ظرفشوئي و اسكاچ را پس از هر بار استفاده بشوئيد.
-چربي موجود بر هواكش ها و ديوا را بخوبي تميز كنيد .
-كليه درزها و شكاف هاي موجود بر ديوار ، كف ، سقف ، درزهاي ميان پله ها و غيره را با مصالح ساختماني مناسب مسدود كنيد .
-بندهاي موجود ميان كاشي ها ، ديوار و كف حاشيه اطراف قرنيز ها را پر و بند كشي كنيد.
-قفسه هاي آشپزخانه ( كابينت ها ) را از نوع پايه دار انتخاب  كنيد تا زير آن ضمن تبادل هوا ، بسادگي قابل شستن و تميز كردن باشد.

كاهش منابع آب

-كف شوي فاضلاب رو ها بخصوص كف شوي آشپزخانه را به توري مخصوص ( درپوش ) مجهز نمائيد.
-آب موجود در زير گلداني هاي منزل يا محل كارتان را تخليه كنيد.
-ظروف تهيه و صرف غذا را در اسرع وقت بشوئيد هرگز انها را در طول شب نشسته باقي نگذاريد اگر شستن طروف بلافاصله مقدور نيست آنها را در يك محل شوينده را بخيسانيد تا در فرصت مناست شسته شوند .
-طروف شسته شده را بلافاصله خشك كنيد تا از جمع شدن باقيمانده آب حاصل از شستشو در انها جلوگيري شود.
-شير هايي را كه چكه مي كنند تعمير كنيد.



سم پاشي

علاوه بر به کارگیری موازین بهسازی، با استفاده از سموم حشره‌کش نیز می‌توان به مبارزه با سوسکها پرداخت که این روش با توجه به ایجاد آلودگی محیط زیست به عنوان آخرین روش برای مبارزه با سوسکها تلقی می‌گردد.

اگرچه وجود سوسکها در اماکن موجب بروز مخاطرات بهداشتی فراوان می‌گردد اما خطرات ناشی از استفاده از ترکیبات سمی برای از بین بردن آنها بخصوص در صورتی که با رعایت کامل جوانب احتیاط نباشد به مراتب بیشتر از وجود سوسکهاست.

نوع سم و نحوه سمپاشی باید توسط افراد ورزیده و متخصص این امر انتخاب گردد و سمپاشی باید توسط این افراد انجام شود. هنگام سمپاشی باید کلیه موازین احتیاطی رعایت گردد.

لازم است قبل از سمپاشی محلهای مورد نظر تمیز و در صورت امکان شستشو گردند و مواد غذایی، ظروف غذاخوری، وسایل کودکان و وسایل خواب و پرندگان باید از محل خارج یا روی آنها کاملاً پوشانیده شود.

برای مبارزه با سوسکها، یک بار سمپاشی محلهایی که زود به زود شسته می‌شود و استفاده از سمومی که اثر ابقائی آنها کم است کافی نمی‌باشد و ممکن است کپسولهای تخم موجود در محل که پنهان می‌باشند به تدریج باز شوند، بنابراین لازم است سم بیش از 2-3 ماه روی سطوح باقی بماند و یا در صورت شستشوی محل، سمپاشی باید تکرار گردد.
باشگاه خبرنگاران
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
0
3
همچین نوشتی روشی برای خلاصی از دست سوسکها که گفتیم چیه!!
اینارو که خودمون میدونیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
0
0
"""برای مبارزه با سوسکها، یک بار سمپاشی محلهایی که زود به زود شسته می‌شود و استفاده از سمومی که اثر ابقائی آنها کم است کافی نمی‌باشد و ممکن است کپسولهای تخم موجود در محل که پنهان می‌باشند به تدریج باز شوند، بنابراین لازم است سم بیش از 2-3 ماه روی سطوح باقی بماند و یا در صورت شستشوی محل، سمپاشی باید تکرار گردد.""""""



من اینارو نمیدونستم...ممنون...لعنت به هر چی سوسکه!!!!!
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv