حاتمی‌کیا مزد انتقاداتش را گرفت
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۷۴۳۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2016 February 10    -    ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
از همان دو سال قبل، وقتی در بخش بهترین کارگردانی فیلم فجر از میان ۵ کاندیدا ۳ نفر سیمرغ گرفتند و ابراهیم حاتمی‌کیا و فیلمش؛ «چ»، بدون هیچ جایزه مهمی اولین جشنواره فجر دولت را ترک کردند، مشخص بود که حاتمی‌کیا باید قید جشنواره را در این دولت بزند، هرچقدر هم که فیلمش درخشان باشد و بالاتر از استانداردهای سایر آثار حاضر در جشنواره، هرچقدر هم که مردم و منتقدان همزمان لب به تحسینش بگشایند و از او و فیلمش تمجید کنند. او باید هزینه انتقاداتش به دستگاه فرهنگی دولت را بپردازد.

 اوضاع اما دوسال قبل هم- حتی با وجود آن بایکوت عجیب- ظاهرا بهتر از امسال بود. در آن سال نام «چ» و سازنده‌اش حداقل در ظاهرهم شده در میان کاندیداها گنجانده شده بود و در شب جشن دست ابراهیم حاتمی‌کیا از جوایز خالی ماند، اما این‌بار- به دلیل مضمون فیلم اخیر یا انتقادات تند و تیزتر حاتمی‌کیا نسبت به دوسال قبل- در اتفاقی عجیب و تاریخی، دولت و روشنفکران، حتی تاب گنجاندن ظاهری نام فیلم درخشان «بادیگارد» و سازنده‌اش را حتی در میان کاندیداها نداشتند و او را حتی از میان کاندیداهای بخش‌های اصلی خط زدند.

 اسامی فیلم‌های نامزد شده فعلی اما آنقدر مضحک است که در همین ساعات اخیر صدای اعتراض بسیاری از منتقدان و رسانه‌های شبه‌روشنفکر را هم دراورده است. تصور کنید یکی از معدود فیلم‌های امسال که اکثر حاضران در سالن مطبوعات یکصدا به ضعف ساختاری آن خندیده‌اند و هیچ واکنش مثبتی را در پی نداشته در ۱۰ رشته کاندیدای دریافت سیمرغ جشنواره باشد و فیلمی که حتی مخالفانش به قدرت تکنیکی و ساختاری‌ش معترف‌اند در هیچ کدام از بخش‌های اصلی حتی نامزد هم نشود.

 
این البته تنها محدود به «بادیگارد» هم نیست. فیلم‌های خوب دیگری هم بودند که جایشان در لیست خالیست. اما با این اوصاف نام جشنواره سی و چهارم فجر، به عنوان جناحی‌ترین و ضعیف‌ترین جشنواره تاریخ سینمای ایران، که در آن حتی بدیهی‌ترین اصول سینمایی به نفع جریانات فرامتنی کنار گذاشته شد در تاریخ سینمای ایران ثبت خواهد شد. طبعا در این بین ابراهیم حاتمی‌کیا، به عنوان پرافتخارترین فیلم‌ساز تاریخ سینمای ایران در جشنواره فجر، نیازی به این دیده‌شدن‌ها ندارد، اما این فرصت خوبی‌ست برای شناخت بهتر سیستم فرهنگی دولت و طرفدارانش.
چهارفصل
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
0
2
لایک برای حاتمی کیااااااااا
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv