با خودتان حرف بزنید تا موفق شوید
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۵۱۳۴
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: 2016 January 21    -    ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
در حالی که همه ما با خودمان صحبت می‌کنیم، بسیاری از ما دربارهٔ لحنی که انتخاب می‌کنیم و تأثیر آن‌چه به خود می‌گوییم آگاهی نداریم. گفت‌وگو با خود باعث افزایش اعتماد به‌نفس، متعادل کردن احساسات و بهبود خلق‌وخو و رفتار می‌شود. آنچه مهم است چگونگی این گفت‌وگوست.
با خودتان حرف بزنید تا موفق شوید! «تو می‌تونی انجامش بدی»، «زود باش، تمرکز کن.» این تنها تعدادی از عباراتی است که به خودتان می‌گویید. بسیاری از ما روزانه با خود گفت‌وگو می‌کنیم، ولی بسیاری از افراد نمی‌دانند لحنی که به‌کار می‌بریم هم در افزایش اعتمادبه‌نفس و هم پیشروی به سمت موفقیت و یا شکست خوردن مؤثر است.

دکتر کاریسا تاکر می‌گوید، در حالی که همه ما با خودمان صحبت می‌کنیم، بسیاری از ما دربارهٔ لحنی که انتخاب می‌کنیم و تأثیر آن‌چه به خود می‌گوییم آگاهی نداریم. گفت‌وگو با خود باعث افزایش اعتماد به‌نفس، متعادل کردن احساسات و بهبود خلق‌وخو و رفتار می‌شود. آنچه مهم است چگونگی این گفت‌وگو است.

گفت‌وگوهای محرک و بازدارنده را بشناسید



گفت‌وگو با خود به سه نوع تقسیم می‌شود: مثبت، خنثی و منفی. گفت‌وگوی خنثی آن است که موقع وارد شدن به فروشگاه و مرور کردن لیست خرید با خود مرور می‌کنیم. گفت‌وگوی منفی، مثل «چه تنبلی هستم. این گزارش باید هفته پیش آماده می‌شد»، معمولاً با عکس‌العمل احساسی همراه است. اگر گفت‌وگوی منفی بیش از حد باشد، بر خلق‌وخو اثر می‌گذارد و اعتمادبه‌نفس را کم می‌کند و مانع از اقدام به کار می‌شود. از سوی دیگر، گفت‌وگوی مثبت مثل «من می‌تونم این کار رو انجام بدم»، الهام‌بخش است و به ما انگیزهٔ انجام کار را می‌دهد.

گفت‌وگوی خود را یادداشت کنید


تاکر می‌گوید: «باید بدانید در ذهن شما چه می‌گذرد.» به طور مثال شخصی افکارش را این‌گونه یادداشت کرده بود: «این کار انجام نمی‌شه». او با بررسی این عبارت توانست آن را برطرف کند و اجازه نداد مانعی برای انجام کارش باشد.

با گفت‌وگوی منفی مقابله کنید



زمانی که متوجه شدید افکار منفی به تکرار در ذهنتان اتفاق می‌افتند، با آن مقابله کنید. در مثال بالا روان‌شناس فرد را تشویق به مقابله با افکارش کرد، از او خواست برای مثبت کردن و انگیزه‌بخش کردن افکارش از خود بپرسد:» چگونه می‌دانم این کار انجام نمی‌شود؟ اگر بیشتر تلاش کنم چه؟»
 
بر فعالیت متمرکز شوید



به جای آنچه ببینید باید از چه چیزی دوری کنید، به آن چیزی بیاندیشید که باید انجام دهید. به جای «ناراحت نباش» بگویید «آرام باش. همه چیز درست می‌شود.» گفت‌وگوی عمل‌گرا به شما می‌گوید به چه نیاز دارید و شما را از احساس سرخوردگی که بهره‌وری را به مخاطره می‌اندازد دور می‌کند.
افراد منفی‌نگر را کنار بگذارید. بودن در کنار افراد حامی و مثبت، بر لحن گفت‌وگو با خودتان بسیار مؤثر است.

چگونگی اشاره به خودتان مهم است


استفاده از ضمیر «تو» به جای «من» در گفت‌وگو با خودتان بسیار مؤثر است. مطالعات بر یک گروه از دانش‌آموزان که در گفت‌وگو با خود از ضمیر «تو» استفاده کردند، نشان داد که آن‌ها توانستند مسائل بیشتری را حل کنند و همچنین گفته شد این دانش آموزان در آینده بهتر می‌توانند کار انجام دهند. استفاده از ضمیر دوم شخص همچنین به ما کمک می‌کند دید بهتری نسبت به شرایط داشته باشیم و بیش از احساسی بودن، عمل‌گرا باشیم.

منبع: interspire.ir
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Turkey
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۱
0
10
منهم مدتی است که با خودم حرف می زنم، برای اینکه احساس تنهایی نکنید راه بدی نیست
پاسخ ها
شادی
| |
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۱
منم مدتی است حرف با خودم می زنم اما می ترسم بگن دیوانه شدم
ناشناس
| |
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
من هم مدتی بود با خودم حرف می‌زدم. الان هم دارم از تیمارستان کامنت می‌ذارم. البته این زنجیرا یک کم اذیت می‌کنه
هادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۱
0
8
سلام. یکی از بهترین لذت های ناشناخته انسان گفتگو با خود است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۲
0
1
من تا حالا با خودم صحبت میکردم فکر میکردم دچار اختلال روانی شدم. اما با خوندن این خبر خیالم راحت شد. ظاهراً آدم خیلی موفقی بودم و خودم نمیدونستم. :))))))))))))
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv