واکنش به بیانیه اخیر ‌زنان سینماگر درباره آزارجنسی
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۰۹۲۸
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: 2022 April 01    -    ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
فرزند بزرگ علی معلم و منتقد سینما به بیانیه زنان سینماگر در واکنش به افشاگری‌های اخیر سمیه میرشمسی، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز درباره یکی از بازیگران معروف سینما و تلویزیون و اتفاقاتی که در پشت صحنه یک فیلم‌ رخ داده و در فضای مجازی خبرساز شد واکنش نشان داد.

 فرزند بزرگ علی معلم و منتقد سینما به بیانیه زنان سینماگر در واکنش به افشاگری‌های اخیر  سمیه میرشمسی، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز درباره یکی از بازیگران معروف سینما و تلویزیون و اتفاقاتی که در پشت صحنه یک فیلم‌ رخ داده و در فضای مجازی خبرساز شد واکنش نشان داد.

4658992

آزارجنسی فقط مربوط به سینما نمی‌شود

امید معلم در یادداشتی در این رابطه نوشت:

سینمای ایران سال هاست که درگیر برخی سو استفاده های جنسی در برابر دریافت نقش شده است، اما گفتن چند نکته در مورد این موضوع ضروری است‌

۱- بیانیه دادن در فضای مجازی کمکی به موضوع نمی کند و باید واحدی حقوقی این زمینه در خانه سینما  تشکیل شود تا صحبت های مطرح شده را از نظر حقوقی بررسی کرده و به دادگاه ارائه دهد.

۲- آزار جنسی فقط شامل بانوان نیست، و در مورد مردان هم دیده می شود.

۳- باید توسط همان کمیته تعیین شود که چه چیزی آزار جنسی محسوب می شود زیرا ممکن است عده ای این وسط از آب گل آلود برای خود ماهی بگیرند!

۴- این رفتار های زشت جنسی جلوی ورود استعداد های تازه را به سینما گرفته است، و ما سال ها است که از نبود چهره های تازه در سینما رنج می بریم.

۵- آزار جنسی فقط محدود به سینما نمی شود و متاسفانه در تمام بخش های این کشور از جمله رسانه های مطبوعاتی وجود دارد که در طی این سال ها مطرح نشده است!

۵-ضعف در نهاد های حقوقی در این زمینه می تواند مشکلات فراوانی را در آینده برای فضای هنر ترسیم کند.

۶- فقط بررسی ادعا ها اهمیت ندارد و باید قوانین زیادی ایجاد شود که جلوی چنین مواردی را قبل از وقوع بگیرد!

بیانیه  ‌زنان سینماگر در واکنش به افشاگری‌های اخیر:

به گزارش سینمادیلی در بیانیه‌ایی که توسط جمع قابل توجهی از زنان سینماگر سرشناس در اعتراض به خشونت علیه زنان در سینما منتشر شد ضمن اعلام جزئیاتی از وضعیت نامساعد فعالیت زنان در سینما تقاضای تشکیل کمیته‌ایی مستقل در خانه سینما برای رسیدگی به این روایت‌ها مطرح شد در بخش‌هایی از این بیانیه آمده:« در ماه‌های گذشته، زنان در بستری که با همت خود در طی جنبشی علیه خشونت جنسی فراهم کردند، روایت‌هایی حاکی از آزارگری و اعمال قدرت بر زنان در محیط سینما را منتشر کردند. گزارشاتی که نشان می‌دهد هر فرد صاحبت قدرت و شهرت در ساز و کار سینمای ایران از موقعیت خود برای قلدری، تهدید، توهین، تحقیر و تعرض به زنان بهره‌برداری می‌کند. بی‌آنکه نهادهای قانونی، خانه سینما، سینماگران و منتقدان آنها را وادار به پاسخگویی و پذیرش مسئولیت کارشان کنند.

ما زنان دست‌اندرکار سینما، اینجا، به مدد این همبستگی اعلام می‌کنیم: هرگونه خشونت، آزار و باج‌گیری جنسی در محیط کار از نظر ما محکوم است و برای توقف آن خواستار عواقب قانونی جدی برای متخلفین هستیم. همچنین نابرابری جنسی موجود در سینمای ایران و عدم وجود نظارتی که عرصه را برای زیاده‌خواهی و دست‌درازی افراد در جایگاه قدرت گشوده است را محکوم می‌‌کنیم.

به جامعه‌ی سینمای ایران در مورد شدت گستردگی این آزارها علیه زنان هشدار می‌دهیم؛ آزارهایی که علی‌رغم آشکار بودنشان در تمام این سال‌ها نادیده گرفته شده‌اند. در روایت‌هایی که از تجربه‌های دردناک زنان در سینمای ایران منتشر شده، انواع آزارهایی که زیر چتر خشونت جنسی قرار می‌گیرند مطرح شده؛ از جمله هتک حرکت با الفاظ جنسی و جنسیت زده، سواستفاده از سکوت و تحمل افراد با گروگان گرفتن حق کار و دستمزد، اعمال خشونت جنسی به وسیله  تهدید موقعیت کاری قربانی، تماس‌های بدنی ناخواسته، اصرار  و اجبار به عمل جنسی و در نهایت خشونت جسمی و تجاوز.

آنچه به شکل روشنی خودنمایی می‌کند، سیستماتیک بودن این خشونت‌هاست. نه تنها ساز و کاری برای باز داشتن فرد صاحب قدرت از ارتکاب خشونت وجود ندارد، بلکه در یک توافق نانوشته اعمال خشونت بر زنان در محیط کاری عادی سازی شده و هیچ عواقب جدی‌ای متوجه خشونت‌گر نیست و آزارگران از شهرت و اعتباری که توسط طرفدارانشان به دست آمده، هیچ ترسی از دست بردن به این جرایم ندارند..»

دنیای تصویر آنلاین

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
1
6
دستته قضا تا کی بی اعتایی چر به داد باریگران زن نمیرسید . اینجا که هالیوود نیست . چرا اجازه میدهیدباتوان هنرمند عذاب بکشند
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۲
12
3
مگه به زور کسیرو خابوندن ؟نه اقا یارو خودش حاسته که خابیده ،باکمال میل رضایت داشته وگرنه که تن نمیداده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۳
6
6
وقتی حرف از بی بند وباری وضعیت حجاب وعفاف در سینما می شه بعضی از همین خانم ها صداشون در میاد وعالم وآدم رو محکوم به عدم آزادی و... می کنند. این رفتار با زنان بازتاب رفتار خودشون هست.
پاسخ ها
بی نشان
| |
۰۲:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
شما هم درهرفرصتی افکار پوسیدهتون رو باز تکرار کنید .اولا نوع پوشش یک خواست انتخابیه دوما ینی چون خانمی دلش حجاب روسری و توسری و چادر اجباری نخواد مردها حق دارند به آنها تعرض کنند ؟؟اکر اینطور باشه چرا درجوامع ازاد حتی متلک جنسی هم جرمه و جریمه سنگین داره
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۳
1
2
این نتیجه ضعف قوه قضاییه است
هموطن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۶
0
0
حجاب فقط به چادر نیست که هر وقت بحثش میشه داد نه به حجاب اجباری میزنید.حجاب یعنی رعایت عرف پوشش ، نه هرجور لباس پوشیدن و تقلید بی حجابی از غرب و غربزدگی امثال سلیبریتیها در جشنواره های مختلف و جشنواره فجر که خودشون از کار در شبکه ملی و محبوبیت مردم اسمی در کرده اند و باید الگوی رفتاری در جامعه باشند نه اینکه نقش یک چهره مذهبی و گاها چهره مبارز بازی میکنند و در جامعه با پوششی زننده ظاهر میشن.
رطب خورده منع رطب کی تواند کرد. این میشه که مردم هم دچار تعارض در تعریف پوششو حجاب میشن.
وا... اسما لباسه ولی در عمل برهنگی در قالب پوششی ادا بازی و لباسهای من درآوردی است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv