دکتر رحمانی متخصص تغذیه درخصوص تقویت حافظه بیان کرد: تغذیه تمام
سلولهای بدن به مواد غذایی دریافتی افراد بستگی دارد، بنابراین سلامت
کلیه سلولها به نوع رژیم غذایی ارتباط مستقیم دارد.
وی افزود: میوههایی که غنی از ترکیبات آنتیاکسیدان میباشند و از رنگ
تیرهای برخوردار هستند نظیر قرهقات و زغال اخته از تخریب سلولهای مغزی
جلوگیری کرده و بیماریهایی همچون زوال عقل و آلزایمر را کاهش میدهند،
همچنین رژیمهای غذایی حاوی انواع توتها، توت فرنگی به خصوص شاهتوت باعث
بهبود یادگیری میشوند.
رحمانی تأکید کرد: مصرف ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین و تن هفتهای 2
بار و در هر دفعه 100 گرم از این ماهیها به خصوص در گروههایی که از نظر
خانوادگی سابقهی بیماریهایی نظیر آلزایمر را دارند، ضروری است چون این
مواد مغذی سرشار از امگا 3 میباشد.
وی ادامه داد: مغزها و دانههای روغنی منبع ویتامین E میباشند که از کاهش
قدرت شناختی در سالمندان جلوگیری میکنند و مصرف روزانه 30 گرم از مغزها به
خصوص مغز گردو برای بهبود حافظه مفید است. به علاوه غلات کامل، برنج
قهوهای و جوانه گندم به سلامت سلولهای مغز کمک زیادی میکنند.
رحمانی خاطرنشان کرد: ماده مغذی دیگر برای سلامت و بهبود عملکرد مغز
حبوبات است که باعث تنظیم قندخون میشوند و روزانه 2/1 فنجان مصرف حبوبات
لازم است. همچنین مصرف 2 تا 3 فنجان چای تازه دم که حاوی فلاونوئید است در
این زمینه سودمند میباشد و نیز مصرف روزانهی تخممرغ چون حاوی کولین و
ویتامینهای گروه B است، برای تقویت و حفظ حافظه و ارتباطات داخل مغز بسیار
حائز اهمیت است.
ايران خبر