«تابناک با تو» - انتخاب صحیح غذاهای فصل بهار میتوانند با حساسیت و بیماریهایی همراه باشند، انتخاب بهترین غذاها برای فصل بهار بسیار مهم است. با ما همراه باشید.
در فصول بهار و تابستان به سراغ غذاهایی میرویم که یک حس طراوات و شادابی و بهاری در ما ایجاد کنند. این فصول نیز مانند فصلهای دیگر زیباییها و همچنین میوهها و سبزیجات خاص خود را دارد و چه بهتر است که در این فصول از این مواد برای تهیهی غذا استفاده کنیم.
خورشهای بهاری
بهار فصل سبزیجات تازه و نوبرانهای مانند ریواس، کنگر و…است. پس خوب است در این فصل از این سبزیها که علاوه بر خواص بسیارشان، حسابی خوشمزه و خوش خوراک هستند استفاده بیشتری ببریم. نعناع و جعفری از سبزیجاتی است که در تمام فصول روی پیشخوان سبزی فروشی ها، چرخ دستفروشها و صدالبته فریزر خانهها پیدا میشود، ولی همه شما دوستان میدانید بهتر است برای پخت غذاها از نعناع وجعفری تازه استفاده کرد تا غذایی پرخاصیتتر و خوشمزهتر برای افراد خانواده فراهم کنیم. نعناع و جعفری بهاری هم که دیگر جای خود دارد.
خورش نعناع جعفری و گوجه سبز
این روزها دیگر در بازار گوجه سبز به وفور یافت میشود و قیمت آن هم خیلی زیاد نیست. شما میتوانید با گوجه سبز غذایی خوشمزه برای افراد خانواده بپزید. برای تهیه این غذا دو عدد پیاز متوسط را خلالی کرده و درون روغن سرخ کنید تا طلایی شود. حالا نیم تا یک کیلو نعناع جعفری را بعد از پاک کردن و شست وشو، خرد کرده و درون روغنسرخ کنید وقتی که سبزی سرخ شد، نوبت گوشت یا مرغ است. در این غذا میتوانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. در ضمن میتوانید مرغ و گوشت را سرخ کنید یا این که بدون سرخ کردن درون غذا بریزید. بعد از ریختن مرغ یا گوشت مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به غذا اضافه کنید.
وقتی که مرغ یا گوشت نیم پز شد نوبت گوجه سبز است؛ گوجهها را خوب شسته و دم آنهارا بگیرید و درسته داخل خورش بریزید. نمک غذا را هم ریخته و بگذارید تا بجوشد و مرغ یا گوشت آن کاملا بپزد. برای این که خورش شما به روغن بیفتد در آخر پخت، شعله را کمی زیاد کرده و در قابلمه رابردارید تا خورش آماده شود.
خورش نعناع جعفری و چاغاله بادام
برای تهیه این غذا اول پیازها را خلالی خرد کرده و درون روغنسرخ کنید. حالا نوبت گوشت است. گوشت را هم درون روغن تفت داده تا آب آن کشیده شود. حالا مقداری چاغاله بادام را که خوب شسته و دم آنها را گرفته اید داخل خورش بریزید و کمی تفت دهید. مقداری آب به محتویات قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و گوشت آرام آرام بپزد. نعناع جعفری را هم بعد از شست وشو و خشک شدن، خرد کرده و درون روغن تفت دهید تا آبسبزی گرفته شود، ولی مراقب باشید رنگ آن تغییر نکند. وقتی که گوشت خورش نیم پز شد، سبزیهای سرخ شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفلغذا را هم بریزید. برای ترشی این غذا بهتر است از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید.
خورش ریواس ریواس از گیاهانی است که در فصل بهار به صورت خودرو رشد میکند. این گیاه در بازار هم به وفور یافت میشود. ریواس طعمی ترش دارد و از آن شربت هم تهیه میکنند. برای تهیه خورش ابتدا دو یا سه عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. وقتی که پیازها طلایی شد حالا نوبت گوشت است؛ گوشت را به پیاز اضافه کرده و سرخ کنید. نعناع جعفری را هم بعد از پاک کردن و شستن خوب خرد کنید و درون ظرفی جداگانه سرخ کرده وبعد همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری آب داخل گوشت بریزید و بگذارید بجوشد تا گوشت بپزد
خورش کنگر و خورشهای بهاری
یکی دیگر از سبزیهای خودرو در دشت و صحرا کنگر است. این گیاه بسیار پرخاصیت و غذای آن هم بسیار خوشمزه خواهد شد. کنگر دارای تیغهای بسیاری است و باید موقع تمیز کردن آن بسیار مراقب دستهای خود باشید تا باتیغهای کنگر دچار صدمه نشود. برای تهیه خورش کنگر بعد از این که کنگرها را پاک کرده و شستید آنها را درشت خرد کنید ودرون روغن تفت بدهید. بعد از تفت دادن کنگرها آنها را از درون روغن بیرون آورده و تعداد دو یا سه عدد پیاز راخلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. بعد نوبت گوشت است که آن را هم باید سرخ کنید.
نعناع جعفری را هم بعد از خرد کردن سرخ کنید و درون خورش بریزید. زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو یا آبغوره را فراموش نکنید. بعد از این که گوشتها نیم پز شد نوبت کنگر است کنگرها را داخل خورش بریزید و بگذارید تابپزد و غذا جا بیفتد. خورش کنگر را میتوانید بدون سبزی نعناع جعفری هم تهیه کنید.