فالوده در واقع یکی از دسرهای محبوب و قدیمی ایران است که معروفترین نوع آن را به شهر شیراز نسبت میدهند. اگرچه این دسر کاملا ایرانی است، اما بین مردم کشورهای دیگر مثل هند نیز طرفدار دارد. در فالوده از شربت گلاب، بستنی و رشته فالوده استفاده میشود. این دسر در ایران بسیار محبوب است و در کافیشاپها و بستنی فروشیهای سراسر کشور فروخته میشود. در فالودههای سنتی زعفران هم اضافه میکنند. فالوده در ایران اغلب در کنار بستنی سرو میشود. عطر و طعم فوقالعاده و شیرین و خنک فالوده باعث میشود این دسر تقریبا برای کسانی که اولین بار آن را امتحان میکنند، تبدیل به یک دسر مورد علاقه آنها شود. این دسر همچنین میتواند بهترین پیشنهاد برای شما در روزهای گرم تابستان باشد. همچنین از این دسر در مهمانی و دورهمیها نیز استفاده میشود. بجز طعم شیرین و خوشمزه فالوده، این دسر خاصیتهای فوقالعادهای نیز دارد. به طور مثال نشاسته موجود در فالوده برای سلامت دندان و جوانسازی پوست بسیار موثر است و گلاب موجود در فالوده نیز باعث ایجاد حس شادی میشود.
اما چگونه میتوان فالوده درست کرد؟ قبل از به اشتراک گذاشتن طرز تهیه فالوده، بهتر است اول به سراغ طرز تهیه رشته فالوده برویم که یک ماده اصلی در این دسر است. هرچند می توانید رشته فالوده رو از فروشگاه های لوازم قنادی مثل ایران کوک تهیه کنید. با این دستورالعمل بسیار آسان میتوانید در عرض چند دقیقه رشته فالوده درست کنید.
چگونه رشته فالوده درست کنیم؟ مواد لازم برای تهیه رشته فالوده به این صورت است:
- آرد ذرت: نصف فنجان
- آب: 1 و یک چهارم فنجان
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- روغن: نصف قاشق چایخوری
- آب سرد یخی: 1 کاسه بزرگ
- چند تکه یخ
- قالب رشتهساز
رشته فالوده را به دو صورت میتوانید درست کنید.
در روش اول برای درست کردن رشته فالوده باید از آرد ذرت استفاده کنید.
آرد ذرت و شکر را در یک کاسه باهم مخلوط کنید.
به مخلوط، آب اضافه کنید.
برای جلوگیری از ایجاد توده، آب را به آرامی به مخلوط اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید.
مخلوط درست شده را روی گاز بگذارید و بطور مداوم هم بزنید تا مخلوط بافت غلیظی پیدا کند.
قبل از انجام این کار بهتر است قالب رشتهساز را با روغن چرب کرده و اماده نگه دارید.
هنگامی که مخلوط داغ است، با استفاده از قاشق آن را درون قالب بریزید و آن را بالای یک ظرف آب یخ فشار دهید. رشتههای نازک و شفاف در آب یخ به هم نمیچسبند. رشته فالوده خانگی را میتوان به مدت دو تا سه روز در آب سرد درون یخچال نگهداری کرد.
در روش دوم باید نشاسته را با آب مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل شود. بهترین گزینه برای نشاسته در تهیه فالوده استفاده از نشاسته گندم است. حتما دقت کنید که نشاسته در آب گلوله نشود و کامل در آب حل شده باشد. سپس سه پیمانه آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب داغ شود. محلول آب و نشاسته را در آب داغ بریزید و سریع هم بزنید. به صورت مداوم مخلوط را هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد. یادتان باشد این کار را با حرارت کم انجام دهید تا وقتی که مخلوط کاملا غلیظ شود. از این قسمت به بعد درست مانند روش اول، همانطور که مخلوط داغ است آن را درون قالب ریخته و به صورت رشتهای درون آب یخ بریزید. بعد از اتمام این مراحل باید رشتههای فالوده را در شربت بریزید و سپس در فریزر قرار دهید.
چگونه شربت فالوده را درست کنیم؟
برای تهیه شربت گلاب باید شکر و آب را درون قابلمه بریزید تا بجوشد. گلاب را به مخلوط اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید تا به مدت پنج دقیقه ریز جوش بزند و شربت کمی غلیظ شود. شربت را درون کاسه و یا ظرف فلزی بریزید و ظرف را در فریزر قرار دهید. بعد از دو ساعت از فریزر خارج کنید. شربت باید حالت یخ زده داشته باشد. سپس شربت را با چنگال هم بزنید و مجدد بعد از هم زدن، ظرف را درون فریزر قرار دهید. این کار را بعد از یک یا دو ساعت تکرار کنید.
طرز تهیه فالوده چگونه است؟
شربت همزده شده را از فریزر بیرون میآوریم. رشتههای نازک و شیشهای فالوده را از اب یخ بیرون میآوریم و به شربت اضافه میکنیم و خوب با یکدیگر مخلوط میکنیم. سپس حدود پنج ساعت آن را در فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود. بهتر است در این مدت چند بار مخلوط را هم بزنید. بعد از اینکه فالوده یخ زد آن را از فریزر خارج کنید. زمان سرو هم میتوانید فالوده را همراه با آبلیمو، شربت آلبالو و یا بستنی سنتی میل کنید که بسیار خوشمزه میشود.
اگر میخواهید شربت آلبالوی خانگی برای سرو فالوده درست کنید، ما طرز تهیه ان را در این قسمت با شما به اشتراک میگذاریم. طرز تهیه شربت آلبالو بسیار آسان است. در ابتدا آلبالوها را تمیز بشویید. پس از شستن آلبالو، هسته و دم آن را جدا کنید. میتوانید این کار را با نی و یا با دستگاه هستهگیرانجام دهید. سپس آلبالوها را در قابلمه بریزید و شکر را لابه لای آن اضافه کنید. به ازای هر یک کیلو آلبالو باید یک و نیم تا دو کیلو شکر استفاده شود. سپس قابلمه را به مدت 12 تا 48 ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، یک پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و قابلمه را به همراه شعله پخشکن روی حرارت متوسط بگذارید. اجازه دهید به جوش بیاید. در این حین گاهی آلبالوها را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. وقتی شربت البالو به جوش آمد، به وسیله یک قاشق کف ایجاد شده روی شربت را جدا کنید و دور بریزید. سپس 5 الی 10 دقیقه دیگر قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شربت کاملا غلیظ شود. وقتی شربت غلیظ شد قابلمه را از روی حرارت بردارید. توجه کنید که شربت آلبالو را تا وقتی که گرم است باید از صافی رد کنید.
همانطور که در اول مطلب گفتیم می توایند رشته فالوده را به صورت آماده نیز تهیه کنید (گوگل کنید خرید رشته فالوده از فروشگاه ایران کوک) .امیدواریم اطلاعاتی که با شما به اشتراک گذاشتیم برایتان مفید باشد و در روزهای گرم تابستان این دسر خنک و خوشمزه را در خانه درست کنید و لذت ببرید. همانطور که گفتیم فالوده میتواند بهترین گزینه برای مهمانی و دورهمی هایتان باشد.
طرز تهیه فالوده یزدی رو هم بزارین