یک مسئول سلامت با تاکید بر کاهش سبوس گیری از آرد، گفت: برخی از نانوایان
سبوس فلهای از کارخانجات آرد خریداری میکنند و به آرد مصرفی اضافه
میکنند که این کار به هیچ عنوان بهداشتی نبوده چرا که ممکن است به هنگام
جداسازی سبوس، آلودگی برای سبوس ایجاد شود.
زهرا عبداللهی - مدیر کل
دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص کیفیت آرد و نان موجود، گفت: به
دنبال مصوبه شواری عالی سلامت و امنیت غذایی مبنی بر اجرای استانداردها
لازم در مورد آرد و نان، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد موظف هستند
مسئولیت پایش اجباری استاندارد نان را برعهده بگیرند و بازرسین بهداشت محیط
میزان نمک موجود در نان (که باید کمتر از یک درصد باشد) و میزان جوش شیرین
را بررسی میکنند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان
این که طبق آخرین گزارشات مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ۵۰ درصد
نانواییها استانداردهای نمک در نان را رعایت میکنند، افزود: نان
مهمترین منبع دریافت نمک در غذای ایرانیها است و به طور متوسط ایرانیها
روزانه ۳۰۰ تا ۳۱۰ گرم نان مصرف میکنند که با اجرای ۱۰۰ درصدی کاهش میزان
نمک در نان، میتوان روزانه ۳ گرم نمک مصرفی را کاهش داد تا با کاهش میزان
نمک مصرفی از بروز بیماریهای غیرواگیر مثل فشارخون، دیابت و سکتههای قلبی
و مغزی جلوگیری شود.
به گزارش وبدا، عبداللهی یکی از معایب آرد
توزیع شده در نانواییها را سبوس گیری بیش از اندازه از آرد توسط کارخانجات
آرد بیان کرد و گفت: در صدد هستیم که میزان سبوس گیری از آرد را کاهش دهیم
تا بتوانیم بروز بیماریهای غیرواگیر را کاهش دهیم، زیرا که ممکن است به
هنگام جداسازی سبوس، آلودگیهای شیمیایی، میکروبی و قارچی برای سبوس ایجاد
شود.
تسنیم