رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: تا کنون ۳۳ مورد
ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده و ۳ نفر نیز جان خود را از
دست داده اند.
دکتر محمد مهدی گویا اظهار داشت:
تمام افرادی که به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار
گرفتند و آخرین موارد شناسایی شده، مربوط به استان مازندران است که هر دو
بیمار وضعیت با ثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانی ها در مورد هر دو
نفر آنها رفع شده است.
وی یادآور شد: وضعیت شیوع این بیماری در
کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است و شیوع
این بیماری در این فصل از سال کاملا طبیعی است و هر ساله تقریبا همین تعداد
به تب کریمه کنگو مبتلا می شوند و امسال حساسیت ها و توجهات نسبت به این
بیماری افزایش یافته است.
گویا، شیوع بیماری تب کریمه کنگو را
بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب کریمه کنگو عمدتا
بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب
اتفاق به این بیماری مبتلا می شوند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که
به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند از طریق گزش کنه ای که روی بدن دام
قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما و در اکثر موارد ابتلا،
افراد بر اثر کنه آلوده، گزیده شده اند که قبلا روی بدن قرار داشته است و
مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشای(اعضای داخلی بدن) و
ترشحات و خون دام، شناسایی شدند.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های
واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد
تایید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند اما زمانی که فرد بدون رعایت نکات
بهداشتی اقدام به ذبح دام کند و یا وقتی که دام در کنار خیابان به فروش
رسیده و همان لحظه ذبح می شود، خطرات زیادی برای مردم ایجاد می شود.
وی
تصریح کرد: دامی که ذبح می شود باید ۲۴ ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال،
نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشاء(اعضای داخلی بدن) دام از
بین برود و قابل استفاده باشد که در غیر این صورت، فردی که بدن دام را تمیز
می کند یا گوشت آن را خرد می کند، ممکن است به طور سهوی آلوده و مبتلا به
بیماری تب کریمه کنگو شود.
گویا ضمن تاکید بر اینکه بیماری تب
کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمی شود، افزود: بر
خلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت منتقل نمی شود و
گوشت یا جگری که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد،
امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر می رساند.
وی در پایان
یادآور شد: یکی از راه های پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب کریمه
کنگو این است که افرادی که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی
اندک، اصلاح کنند.
مهر