سید
مهدی میرغضنفری،افزود: افراد با مزاج یا
معدههای سرد و ضعیف باید در مصرف قارچ احتیاط کنند تا دچار نفخ، سنگینی،
درد معده و قولنج نشوند. قارچ مزاج سرد و تر دارد و چون رطوبت نسبتا زیادی
دارد برای افراد ساکن در مناطق گرمسیری و کسانی که کارهای سنگین بدنی یا
مزاج گرم دارند، به منظور جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و غلیان خون
می تواند مفید باشد اما کسانی که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و
گوارش و بدن ضعیفی دارند، یا سرد مزاجند و در اقلیمهای سردسیری و فصول سرد
قرار دارند، در مصرف آن نباید زیاده روی کنند که برایشان مضر است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش تصریح
کرد: قارچ می تواند ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید کند و غلظت خون
را بالا ببرد و باعث بروز بیماری های سوداوی و مقدمه بسیاری از بیماریها
از جمله سکتهها و انسدادهای عروقی شود.
وی ضمن اشاره به اینکه اگر قارچ، به صورت خام و زیاد
مصرف شود ممکن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود گفت: قارچ به
خاطر ایجاد سنگینی در بدن، ممکن است باعث کرخت شدن سر، احساس سنگینی، حالت
تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود و بهتر است آن را به صورت پخته یا تفت
داده شده، ترجیحاً آبپز یا بخارپز به همراه گیاهان و ادویههای گرم مثل
پونه استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: قارچ دیر هضم و نفاخ
است و به افراد با مزاج سرد یا معدههای سرد و ضعیف توصیه میشود که به
منظور پیشگیری از درد معده و قولنج در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنند و
گرم مزاجان هم بهتر است قارچ را روزانه مصرف نکنند، اما مصرف گهگاه آن در
کنار غذاها و خورشها اشکالی ندارد.