مهار افسردگی پس از تعطیلات
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۴۰۱
تاریخ انتشار: 2016 September 18    -    ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
سندرم افسردگی پس از تعطیلات چیست؟ اگر شما از این نوع افراد هستید با یک برنامه ریزی مختصر می توانید پس از روزهای آرام تعطیلات، زندگی معمولتان را دوباره از سر بگیرید.
مهار افسردگی بعد از تعطیلات
 
مهار افسردگی بعد از تعطیلات به گزارش «تابناک باتو»؛ یک دوره تعطیلات به نوعی آرامش واقعی است و می تواند فرد را به راحتی گرفتار اضطراب پس از تعطیلات کند؛ بنابراین، برنامه ریزی دقیق برای بازگشت به زندگی عادی بسیار ضروری است. در این خصوص ترفند ساده ای می توان به کار بست؛ به این صورت که روز پس از تعطیلات را به کار کردن مشغول نشوید و اندکی وقتتان را آزاد بگذارید.

تعطیلات نیاز انسان است و همه ما برای حفظ سلامت جسمی و روحی به آن نیاز داریم،  اما آنچه مشخص است این است که تعطیلات، روزی به پایان می رسد و باید دوباره به محل کار و تحصیل برگردیم. به طور حتم شرایط موجود در محل کار مانند روزهای تعطیلات و استراحت نیست و دشوارتر خواهد بود.

میل و رغبت نداشتن به کار و فعالیت دوباره یکی از پیامد های تعطیلات طولانی مدت است، معضلی که با تدابیری خاص می توان آن را مهار کرد.

یکی از مشکلات جدی برخی از افراد و گروه های جامعه به افسردگی و بی حوصلگی بعد از تعطیلات باز می گردد، موضوعی که بعد از تعطیلات تابستان به روشنی در چهره برخی افراد دیده می شود.

گلایه و بی میلی به بازگشت محیط کار یا مدرسه و دانشگاه از نمونه های بارز روزهای بعد از تعطیلات است، ناراحتی از اینکه چرا زمان خواب های کش دار، تفریحات متعدد و متنوع، دید و بازدید ها، شب زنده داری ها و...به پایان رسیده و حالا باید همچون گذشته درگیر کار شد.
 
مهار افسردگی بعد از تعطیلات 

اینکه تعطیلات خوش گذشته، دیدارها تازه شده، از نقاط بکر و جذاب بازدید شده و یا هیچکدام از این ها، تعطیلات را بدون دغدغه و استرسی خاص در منزل سپری کرده ایم، هر کدام از این موارد برای بروز سندروم افسردگی بعد از تعطیلات کفایت می کند تا در اولین روز کاری، سخت ترین آغاز کلید بخورد، آغازی که در طی چند روز گریبان بسیاری از افراد را می گیرد.افسردگی بعد از تعطیلات افسردگی بعد از تعطیلات در چهره افراد مشهود است.

هرچند زمان حلال همه چیز است و بسیاری از این نارسایی ها به تدریج فروکش می کند و زندگی عادی، کار و تلاش روزانه آغاز می شود، اما همان مدت و مقطعی که فرد در سندروم افسردگی طی می کند، آنقدر آزار دهنده و ناراحت کننده است که می طلبد با تدابیر و تمهیداتی خاص و برنامه ریزی مدون و اصولی به مصاف آن رفت.

فشار کاری، اصلی ترین عامل سندروم افسردگیروانشناس و کارشناس مسائل اجتماعی در گفت وگویی در تشریح علل یا عوامل موثر در بروز سندروم افسردگی می گوید: راحتی، رفاه، آسایش، سرخوشی، خوشایند است و به طور طبیعی افراد از چنین حالات و وضعیتی استقبال می کنند و تعطیلات مستمر در زمره ایامی است که می تواند حس چنین مواردی را تشدید کند.

وی افزود: به تبع افرادی که به هر دلیلی با فشارهای روحی، روانی و یا فیزیکی ناشی از شغل خویش برخوردارند با ورود به مقطع تنفس و استراحت، فرصتی برای ریکاوری و بازیابی خود می یابند.

عنوان کرد:در چنین شرایطی، فرد به دلیل سرخوشی و خوشایند بودن ایام استراحت و تجربه وضعیتی که پس از دوران سخت و سنگین کاری با آن مواجه می شود، دلبستگی و وابستگی به وضعیت مورد اشاره پیدا می کند که دل کندن از آن تا مدتی پس از تعطیلات سخت و دشوار است.افسردگی بعد از تعطیلات برنامه ریزی بهترین شیوه رهایی از افسردگی بعاد از تعطیلات است.

این روانشناس و کارشناس مسائل اجتماعی گفت:طبیعتا در وضعیت مورد اشاره، فرد باید از فضایی توام با آرامش به شرایط مسئولیت پذیری و انجام وظایف محوله پای گذارد که تحمل و ورود به آن، کمی سخت و ناخوشایند به نظر می رسد.

وی افزود: البته عکس این حالت نیز مصداق دارد، بگونه ای که فرد در ایام تعطیلات دچار افسردگی یا سندروم تعطیلات می شود که عموما چنین وضعیتی گریبان افرادی را می گیرد که نتوانسته اند از تعطیلات به نحو شایسته ای بهره مند شوند که دلایل بسیاری همچون وضعیت نامساعد مالی، کسالت و بیماری و... از نمونه عوامل این امر محسوب می شود.

وی گفت: در شرایطی که فرد نتوانسته لذت لازم را در ایام تعطیلات احساس و تجربه کند، طبیعتا دچار ناراحتی و بی قراری می شود.

نقش برنامه ریزی و آینده نگری در پیشگیری و مهار افسردگی ناشی از تعطیلات

این روانشناس و کارشناس مسائل اجتماعی افزود:در اغلب قریب به اتفاق مواقع،  یک وجه اشتراک در هر دو حالت مشاهده می شود و آن بی برنامگی است که باعث بروز افسردگی در ایام تعطیلات یا بعد از آن می شود.

وی افزود:کلید مقابله با چنین افسردگی هایی، برنامه ریزی مدون و اصولی است، در غیر اینصورت معضل مذکور می تواند ساعات و روزهای آزار دهنده ای را برای فرد رقم بزند.

یک جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفتگویی ، به نقش موثر و تعیین کننده آینده نگری به عنوان مؤلفه ای برای مهار افسردگی و پیشگیری از وقوع آن یاد می کند.

وی می افزاید:از سوی دیگر توجه به سخن بزرگان و تاکیدات دینی مبنی بر ضرورت و جایگاه کار در توسعه و پیشرفت فردی و اجتماعی و پرهیز از خیالات واهی می تواند علاوه بر مهار و پیشگیری از افسردگی یکی از شاخص های سبک زندگی اسلامی را نیز به تصویر بکشد، سبکی که متکی بر شادابی،  تلاش و کار برای پیشرفت مضاعف است.
نمناك
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv