امنیت
غذایی که با نظارت مکرر بر سازمانها و نهادهای تولیدی ازجمله لبنیات ضامن
حفظ سلامت جسمی و فکری جامعه است با نظارت اندک و گاها عدم نظارت باعث
ایجاد مشغله فکری در جامعه شده است ، که آیا کالایی که در مراکز فروش ،
غذاخوریها و…. مورد عرضه عموم قرار میگیرند علی رغم تائید مراکز بهداشتی و
سلامتی آیا واقعاً استانداردهای بهداشتی لازم را دارند یا خیر.
یکی از شهرهای همجوار ، که در یک غذا خوری دوغ لیوانی
که با نام یکی از شرکت های لبنیاتی بزرگ منطقه هست سفارش داده می دهد و پس
از مصرف متوجه میشود که درون این دوغ پلمپ شده ، که فقط از طریق نی مصرف
میشده چیزی تکان میخورد ، پس از باز کردن دوغ متوجه میشود که یک سرنگ
پنج سیسی که درون آن دو سیسی آب وجود دارد قرارگرفته و سریعاً مراتب را
به پلیس ۱۱۰ گزارش میدهد و مسئله را صورتجلسه مینمایند.
گفتنی است که فعلاً محتویات درون سرنگ بررسی نشده است تا آگاهی یابیم که
از این سرنگ برای اضافه کردن یا نمونهبرداری از محصولات لبنی استفاده
میشده یا یک سرنگ آلوده به ویروس و باکتری است ، با این حال حتی اگر این
سرنگ برای اضافه کردن مواد لبنی و یا نمونه برداری نیز باشد، وجود آن درون
یک دوغ لیوانی آن هم در عصری که گفته میشود حتی از بطریهای پلاستیکی دو
بار استفاده نکنید کمی امنیت غذایی کالاهای روزمرهی مردم و از سوی دیگر
نظارتهای مراکز بهداشتی را زیر سؤال میبرد .
لازم به ذکر است که اینگونه موارد برای اولین بار نیست که مشاهده
میشود و بارها در شرکتهای مختلف به گونههای متفاوت دیگری نیز مشاهدهشده
است با این وجود اهمال مسئولین در رسیدگی به سلامت کالاهای مصرفی و عدم
برخورد قاطع با تولید کنندگان از این قبیل باعث شده است که هم استانداردهای
لحاظ شده با استانداردهای بین المللی بسیار تفاوت داشته باشد و از دیگر سو
تولیدکنندگان خود را موظف به رساندن به استانداردهای جهانی نبینند و بهای
سنگین این دست از عدم رعایت بهداشت را مردم با به خطر انداختن سلامتی خود
بپردازند.
منبع: دانا