اختصاصی «تابناک باتو»؛ نزدیک به صد سال دیگر رستوران ها شاهد تغییرات شگفت انگیزی خواهند بود و ربات ها نقش پر رنگی در ارائه خدمات به مشتريان بازی خواهند کرد. در همین راستا پیش بینی ها نشان می دهد که ربات ها ۵۰ درصد از مشاغل دنیا از جمله آشپزی را بر عهده خواهند گرفت.
بنا بر این گزارش، هم اکنون بسیاری از رستوران ها برای کاهش هزینه ها و افزایش بازدهی خود از ربات ها به جای نیروی انسانی استفاده می کنند.
به گزارش بیزنس اینسایدر، در بیست سال آینده ربات ها جزء جدايی ناپذیر در رستوران ها خواهند بود.
این گزارش می افزاید: در سال ٢٠١٤ شركت Momentum Machines به تولید ماشین های تولید غذا پرداخت که به نوعی می توان آن را چاپگر همبرگر نامید؛ در این دستگاه به محض فشار یک دکمه همبرگرها یکی پس از دیگری، به سرعت و در اندازه های یکسان از آن خارج می شدند.
در ماه ژوئن نيز این شرکت از تولید نسل جدید ماشین های تولید غذا خبر داد. همبرگر، سوشی و پیتزا سه غذایی هستند که تاکنون توسط این ماشین ها و بدون دخالت دست انسان ها تهیه شده اند.
در رستوران ایتسا (Eatsa) در سان فرانسیسکو نیز مشتریان غذای خود را از طریق آی پدهای نصب شده بر روی دیوار سفارش می دهند، و پول آن را با کارت اعتباری پرداخت می کنند سپس ظرف مدت چند دقیقه غذای حاضر شده در قفسه های شیشه ای مدرن آماده تحویل میشود. ایتسا اولین رستوران تمام اتوماتیک و بدون گارسون دنیا به شمار می رود.
سارا اسمیت، پژوهشگر مرکز صنعت غذایی IFIF می گوید: استفاده از ربات ها در ارائه خدمات به مشتريان به معنای حذف کامل انسان ها و نفی حضور آنان نیست. بسیاری از رستوران های بزرگ و معروف دنیا هنوز هم ترجیح می دهند، از آدم ها به جای ربات ها استفاده کنند تا مشتریان احساس راحتی کنند و فضای روانی آرامش بخشی داشته باشند. ما به دنبال این هستیم که ربات ها را به پشت صحنه رستوران ها ببریم؛ روزی که بزرگترین سرآشپزهای دنیا ربات ها خواهند بود و فقط به سرو غذا محدود نخواهند شد.
او می گوید در آینده ای نه چندان دور، سیستم بیومتریک و مجازی نیز به خدمات رستوران ها افزوده خواهد شد تا به اندازه گیری و تحلیل میزان رضایت مشتریان از غذاها بپردازد.