بیماریها و سندرم های عجیب پزشکی
کد خبر: ۳۲۰۸۵۳
تاریخ انتشار: 2024 September 04    -    ۱۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸

بیماریها و سندرم های عجیب پزشکی

سندرم دست بیگانه، بیماری دیگری است که ناشی از آسیب مغزی است. این سندرم عجیب باعث از دست دادن کنترل یک دست می‌شود. حرکات دست دیگر می‌تواند هر طوری باشد از ایما و اشاره گرفته تا باز کردن دکمه‌های لباسی که بیمار سعی می‌کند با دست دیگر آن را بپوشد. این بیماری سندرم دکتر استرنجلاو هم نامیده می‌شود.

بیماریها و سندرمهای عجیب پزشکی – سندرم کاپگراس و سندرم دست بیگانه (یک پزشک)

«تابناک با تو» - سندرم دست بیگانه، بیماری دیگری است که ناشی از آسیب مغزی است. این سندرم عجیب باعث از دست دادن کنترل یک دست می‌شود. حرکات دست دیگر می‌تواند هر طوری باشد از ایما و اشاره گرفته تا باز کردن دکمه‌های لباسی که بیمار سعی می‌کند با دست دیگر آن را بپوشد. این بیماری سندرم دکتر استرنجلاو هم نامیده می‌شود. دکتر استرنجلاو نام یکی از فیلم‌های مشهور استنلی کوبریک است که در سال ۱۹۶۴ ساخته شده است. در این فیلم پیتر سلرز ایفاگر نقش دکتر استرنجلاو است و دستی مکانیکی دارد که حالات متفاوتی از حالت خفه کردن دکتر تا دادن سلام به سبک نازی‌ها به خود می‌گیرد. در حالی که مبتلایان به سندرم دست بیگانه، در دست گرفتار حس دارند، اظهار می‌کنند که به نظر می‌رسد دستشان مغزی جداگانه دارد. تنها راه علاج این بیماران آن است که دستشان را مشغول نگاه دارند، مثلا با گرفتن چیزی. فقط باید مواظب باشند، آن چیز گلویشان نباشد!

بیماریها و سندرمهای عجیب پزشکی – سندرم کاپگراس و سندرم دست بیگانه (یک پزشک)

چندانگشتی بودن یا پلی‌داکتیلیسم

پلی‌داکتیلیسم یک اختلال ارثی است، که باعث به وجود آمدن انگشتان اضافه می‌شود، این انگشتان می‌توانند حالتی ناقص داشته باشند و یا به صورت انگشتان یا شستی کاملا شکل گرفته باشند. با این که این اختلال نادر است، ولی در جوامعی که ازدواج‌های فامیلی در آنها شیوع دارد، بیشتر دیده می‌شود. همسر دوم هنری هشتم، آن بولین، یک انگشت کوچک اضافه داشت که باعث شده، شایعاتی در مورد وی شکل بگیرد که وی جادوگر است. از شخصیت‌های مشهور دیگر با این اختلال می‌توان از عکاس جنگ، روبرت کاپا و کریکت‌بازی به نام گری سوبرز نام برد. طبق کتاب رکورد‌های گینس، رکورد انگشت‌های اضافه متعلق به دو برادر هندی است.

سندرم کاپگراس

در بیماری عجیب کاپگراس، شخص مبتلا دچار توهمی می‌شود که مطابق آن شخص فکر می‌کند، یکی از والدین، همسر یا خویشاوندانش، توسط یک فرد بیگانه ربوده شده‌اند و در حال حاضر فرد رباینده در حال فریب بیمار و تقلید نقش فرد ربوده شده است. حتی در مواردی این بیماران به نزدیکانشان حمله می‌کنند.

منبع: یک پزشک

آخرین اخبار