به نقل از خبرگزاری فرانسه، در کشتارگاهی در مرکز تایلند، هزاران مار پیتون در حال پرورش هستند تا پوست آنها را به خانههای مد اروپایی برای ساخت کیف و کمربند صادر کنند. آنها به خاطر پوستهای مستحکم و الماسدارشان که به خانههای مد اروپایی برای کمربند، کیف و کیف دستی فروخته میشوند، بزرگ میشوند، اما برخی از محققان و صاحبان صنعت معتقدند ارزش واقعی مارها میتواند در گوشت آنها باشد.
با وجود ردپای کربن مرتبط با دامهای سنتی، تقاضا برای گوشت در سطح جهان در حال رشد است، و در حالی که رژیم غذایی گیاهی اغلب به عنوان بهترین جایگزین معرفی می شود، برخی احساس می کنند خزندگان به عنوان یک گزینه نادیده گرفته شدهاند.
مارها می توانند دمای بالا و خشکسالی را تحمل کنند، به سرعت تولید مثل کنند و بسیار سریعتر از منابع سنتی پروتئین حیوانی رشد کنند، در حالی که غذای بسیار کمتری مصرف میکنند.
محققان تخمین می زنند که چین و ویتنام به تنهایی دارای حداقل ۴ هزار مزرعه مار پیتون هستند که چند میلیون مار برای صنعت مد تولید میکنند.
مطالعهای که اوایل سال جاری در مجله نیچر منتشر شد، نتیجهگیری کرد: دامداری مارهای پیتون ممکن است پاسخی انعطافپذیر و کارآمد به ناامنی غذایی جهانی ارائه دهد.
محققان یک سال را صرف مطالعه نزدیک به ۵ هزار مار پیتون مشبک و برمهای در دو مزرعه تجاری در ویتنام و تایلند کردند.
پاتریک اوست، مدیر موسسه آفریقایی هرپتولوژی کاربردی و یکی از محققان درگیر در این مطالعه، میگوید: آنها میتوانند ماهها بدون غذا و آب زنده بمانند و به معنای واقعی کلمه وضعیت خود را از دست نخواهند داد.
پیتونها با مرغهای ضایعاتی و جوندگان صید شده وحشی تغذیه میشدند و نسبت خوراک به گوشت کارآمدتری را نسبت به مرغ، گوشت گاو و حتی جیرجیرک ارائه میدادند.
اوست گفت: آنها همچنین به سرعت تولید مثل می کنند و مارهای پیتون سالانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تخم میگذارند.
مالوچی که بیش از چهار دهه پیش به همراه خانواده اش از ایتالیا به تایلند نقل مکان کرد، موفقیت چندانی در متقاعد کردن مردم به خوردن گوشت مار به دست نیاورده است و بیشتر آنچه او تولید میکند دور ریخته شده یا به مزارع ماهی فرستاده میشود.
او گفت: من مارهایم را میخورم زیرا میدانم آنها چه میخورند و چگونه آنها را بزرگ میکنم.
مار پیتون وحشی مدتهاست که در سراسر آسیای جنوب شرقی خورده میشود، اما گوشت آن علیرغم اینکه بافتی شبیه مرغ دارد و چربیهای اشباع کمی دارد، هنوز مورد توجه بینالمللی قرار نگرفته است.
مالوچی گفت: مشکل این است که بازاری برای گوشت پیتون وجود ندارد. ما باید به مردم در مورد امکانات آن آموزش دهیم.
در حالی که سازمان ملل و فعالان آب و هوا از حرکت به سمت رژیم غذایی گیاهی تر حمایت می کنند، تخمین زده میشود که تقاضا برای گوشت تا سال ۲۰۳۲ تا ۱۴ درصد افزایش یابد که ناشی از رشد جمعیت در مناطق کم درآمد و افزایش استانداردهای زندگی در کشورهای آسیایی است.
در همین حال، خشکسالی و آب و هوای بد، دامداری سنتی را در بسیاری از نقاط جهان که نیاز به پروتئین ضروری است، به طور فزاینده ای دشوار میکند.
بر اساس مطالعات جهانی سوءتغذیه پروتئین-انرژی، باعث مرگ حدود ۱۹۰ هزار نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ شد.
این اتفاق، انگیزهای را برای کشف جایگزینهای گوشت، از حشرات خوراکی گرفته تا گوشتهای آزمایشگاهی، برانگیخته است.
اما استفاده از این جایگزینها هنوز قابل توجه نبوده است و دامداران تجاری پیتون با استانداردهای پردازش سختگیرانهای مواجه هستند که صنعت از قدیمی بودن آن شکایت دارد.
اطلاعات آنلاین