«تابناک با تو» -پلوهای مخلوط در سفره غذای ایرانیها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلوهای مخلوطی هستند که در مهمانیها طرفداران خاص خود را دارند. چلو دیزی یکی از غذاهای مشهور و سنتی شهر کاشان است که برخلاف اسمش، شباهتی به آبگوشت یا دیزی ندارد و به دلیل داشتن گوشت در ترکیباتش به این اسم مشهور شده است و در شهر کاشان غذایی بسیار پر طرفدار است.
چلو دیزی به دلیل داشتن گوشت و لوبیا چشم بلبلی بسیار مقوی و در عین حال خوشمزه است. در ادامه این مطلب طرز تهیه چلو دیزی همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه چلو دیزی
برنج: ۲ پیمانه
گوشت خورشتی: ۵۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی: ۱ پیمانه
پیاز بزرگ: ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری: به میزان لازم
چوب دارچین: ۲ تکه
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه چلو دیزی
۱ ـ برای شروع کار ابتدا پیاز را پوست و سپس خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و اجازه بدهید پیاز سرخ شود. وقتی پیاز شروع به طلایی شدن کرد، کمی زردچوبه روی پیاز بریزید؛ سپس گوشت را اضافه کنید. گوشت را همراه با پیاز و زردچوبه و کمی فلفل سیاه و ادویه کاری تفت بدهید و در آخر چوب دارچین را اضافه کنید.
۲ ـ بعد از اینکه حدود پنج دقیقه گوشت را تفت دادید، دو لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت بپزد. بعد از این مدت زمان لوبیا چشم بلبلی را که از ۱۲ ساعت قبل خیس داده بودید، به قابلمه اضافه کنید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا لوبیا چشم بلبلی همراه با گوشت بپزد.
۳ ـ در این مرحله دیگر گوشت و لوبیا چشم بلبلی پخته است و آب داخل قابلمه کم شده است. چوب دارچینها را از قابلمه خارج کنید و برنج را که از قبل با آب ولرم خیس دادهاید، به گوشت و لوبیا اضافه کنید و کمی نمک بریزید. اجازه بدهید برنج با آب گوشت بجوشد و نرم شود. بعد از اینکه آب داخل قابلمه کاملا کشیده شد، یک دمکنی روی درب قابلمه بگذراید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا برنج دم بکشد. چلو دیزی خوشمزه و مقوی شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
فرارو