مقصد عجیب و جدید برای کشاورزان مهاجر ایرانی
کد خبر: ۲۶۱۲۲۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2022 November 01    -    ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
روزنامه همشهری در گزارشی به مهاجرت کشاورزان ایرانی پرداخته که بخش‌هایی از آن را اینجا آوردیم:

روزنامه همشهری در گزارشی به مهاجرت کشاورزان ایرانی پرداخته که بخش‌هایی از آن را اینجا آوردیم:

 

در وطن خودشان از زمین و شغل آبا و اجدادی‌شان دست شسته‌اند و زمین‌های کشاورزی یکی‌یکی به انبار کالا و مراکز غیرمجاز تفکیک زباله تبدیل می‌شوند، اما فرسنگ‌ها دورتر از کشور و دیارشان روی زمین دیگران شب تا صبح و روز تا شب، بذر می‌کارند، زمین‌های کرت‌بندی شده را آبیاری می‌کنند، محصول را درو می‌کنند و خلاصه برای آبادی زمین غریبه‌ها از جان و دل مایه می‌گذارند. شمار این کشاورزان ایرانی که در غربت کشت و کار می‌کنند، کم نیست و فراوانی متقاضیان ویزای کشاورزی نشان می‌دهد در سال‌های اخیر تعداد آنها رو به افزایش است. این مهاجران با یدک کشیدن نام کشاورز از شرایط دریافت «ویزای کشاورزی» برخوردار می‌شوند و به کشورهایی مهاجرت می‌کنند که در بخش کشاورزی با کمبود نیروی کار مواجه هستند. نکته قابل توجه در این مهاجرت‌ها اثر آن روی بخش کشاورزی کشور است که با انواع مشکلات ریز و درشت دست به گریبان است و قهر نیروی کار جوان بیش از گذشته نفس آن را به شماره می‌اندازد.

مقصد عجیب و جدید برای کشاورزان مهاجر ایرانی

مثلا کشور استرالیا با کمبود کارگران کشاورزی مواجه شده و دولت فدرال این کشور سال گذشته موافقت رسمی خود را برای صدور ویزای کشاورزی اعلام کرده است..

به قول کارشناسان دفاتر مهاجرت، در میان متقاضیان ویزای کشاورزی جوانان 24تا 32ساله بیشترین تعداد متقاضیان را تشکیل می‌دهند. وقتی به این دفاتر مراجعه می‌کنید، از صف مراجعان و متقاضیان مهاجرت خبری نیست و کارشناسان دفاتر از متقاضیان می‌خواهند با پرکردن فرم‌هایی که در سایت ارزیابی درخواست ویزا قرار داده‌اند، شرایط خود را مشخص کنند. در میان سؤالات و پرسش‌های فراوان این فرم‌ها، داشتن مهارت کشاورزی و باغبانی شرط اول برای دریافت ویزای کشاورزی نیست و آنها اول باید با فهرست کردن اموال و سرمایه نقدی و غیرنقدی خود به کارشناسان دفاتر مهاجرت ثابت کنند تمکن مالی لازم برای اجاره زمین و راه انداختن کسب‌وکار در آن سوی مرزهای ایران را دارند. البته اگر موجودی حساب و فهرست اموالشان پر و پیمان باشد، باز هم بدون یادگیری زبان خارجی نمی‌توانند کارشناسان را مجاب کنند که شرایط دریافت ویزای کشاورزی را دارند. «حمیدرضا رحیمی‌پور» کارشناس یکی از دفاتر مهاجرت است. او می‌گوید: «معمولا بسیاری از کشاورزانی که در مناطق عرب‌زبان کشور مانند خوزستان زندگی می‌کنند، به‌دلیل همزبانی با مردم عراق ترجیح می‌دهند ویزای کشاورزی این کشور را دریافت کنند. مهاجرت به عراق نسبت به سایر کشورهای صادرکننده ویزای کشاورزی هزینه کمتری دارد و کشاورزان سایر استان‌ها هم که سرمایه محدودی دارند برای مهاجرت، این کشور را انتخاب می‌کنند.» رحیمی‌پور درباره کشاورزان تهرانی می‌گوید: «اغلب کشاورزان شهر تهران اصالتا اهل زنجان، قزوین و اصفهان هستند که برای مهاجرت به خارج از کشور اقدام می‌کنند. در میان کشورهایی که با صدور ویزای کشاورزی موافقت کرده‌اند، کشورهای کانادا، هلند و آلمان برای مهاجران تهرانی جاذبه بیشتری دارند.»

 

بحران آب و کاهش منابع آبی در سال‌های اخیر مهم‌ترین دلیلی است که کشاورزی کشور را کم‌رمق کرده و کشاورزان را به جلای وطن واداشته است.

«کاوه زرگران» معتقد است حمایت نکردن از بخش کشاورزی باعث تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و مهاجرت کشاورزان می‌شود. او رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران است و می‌گوید: «در اتحادیه اروپا به ازای هر هکتار زمین زراعی به کشاورز مبلغ قابل توجهی کمک مالی می‌شود که بسیاری از هزینه‌های کشاورز و زیان‌های ناشی از حوادث طبیعی را تأمین می‌کند. این رقم قابل توجه است و در کشورهایی مانند اتریش مبلغ آن در ازای هر هکتار به 600 تا700یورو می‌رسد، اما در ایران چنین حمایت‌هایی وجود ندارد و کشاورزان در مواجهه با تنش‌های آبی و بحران‌های اقلیمی دست تنها می‌مانند.»

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
0
8
یک زمین بایر رو با وقت و هزینه زیاد آباد کردم. به جای حمایت، مدام از سوی جهاد کشاورزی قم و البته سایر ادارت، سنگ اندازی میشه. برای مکانیزه کردن زمین، به برق نیاز هست و 8 ماه هست که به جایی نرسیده و فعلا در مرحله اندازه گیری هستند. ترانس برق در فاصله 150 متری ملک قرار داره و بیش از نیمی از ظرفیت ترانس خالی هست ولی میگن باید شما ترانس جدا خریداری کنید و هزینه مازاد تحمیل میکنند و ده ها مشکل دیگر. تا ادارات و مسئولین ما از موضع اربابی به تولید کننده نگاه میکنند و به جای تسهیل و خدمت رسانی، سنگ اندازی میکنند، کشاورز که هیچ، تولید کننده هم مأیوس میشه. چرا باید درخواست برق قریب به یکسال طول بکشد؟ چرا باید با وجود اجازه ساخت بنا جهت احیاء زمین، یکسال کشاورز معطل پروانه ساخت از طرف جهاد باشد. این جزء دلسرد کردن کشاورز و تولید کننده نیست؟ مدیران نالایق و تنبل رو اخراج کنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
0
7
ببینید چه کرده اید که حتی کشاورزان هم دارند مهاجرت می کنند
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار