«تابناک با تو» - کباب تابهای نوعی کباب خانگی محبوب و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از آشپزخانههای منازل وارد منوی رستورانهای بزرگ شده است.
کباب تابهای از غذاهای خوشمزهای محسوب میشود که علاوه بر اینکه میتوانیم از آن به عنوان یک غذای ساده برای شام یا ناهار استفاده کنیم، میتوانیم از کباب تابهای به عنوان یک غذای مجلسی و دوست داشتنی نیز استفاده کنیم.
این غذای خوشمزه را به سلیقه خود میتوانیم بدون آب و به صورت سرخ شده درست کنیم، یا اینکه در صورت تمایل آنرا به صورت آبدار درست کنیم، برای مشاهده این آموزش با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۴ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت کباب تابهای
مرحله اول
ابتدا پیازها را پوست گرفته و میشوییم سپس با دندانه متوسط رنده، رنده میکنیم و در یک کاسه بزرگ و جادار میریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به کاسه حاوی پیاز اضافه کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه میکنیم.
مرحله دوم
مواد را خوب مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست شوند سپس مانند کباب کوبیده چند دقیقه مواد را ورز میدهیم تا منسجم شوند. اگر فرصت کافی دارید بگذارید مایه کباب حدود یک ساعت در یخچال بماند تا در پایان کباب بهتری داشته باشید، البته اگر فرصت ندارید میتوانید این مرحله را حذف کنید.
مرحله سوم
پس از اینکه مایه کباب را از یخچال خارج کردیم یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و با کمی روغن انرا چرب میکنیم. در ادامه مایه کباب را کف تابه میریزیم و آنرا صاف میکنیم به صورتی که قظر کباب در تمام قسمتهای تابه یکسان باشد.
مرحله چهارم
پس از اینکه کباب خودش را گرفت آنرا به صورت دلخواه برش میزنیم (برای زیبایی بیشتری میتوانید مانند کباب کوبیده به صورت طولی کباب را برش بزنید) سپس کباب را بر میگردانیم تا سمت دیگر کباب نیز پخته شود.
مرحله پنجم
در این مرحله تقریبا پخت کباب به پایان میرسد و باید سس کباب را اماده کنیم. برای این منظور رب گوجه فرنگی را در یک تابه جداگانه خوب تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود. این کار باعث میشود سس خوشرنگتر و خوشمزه تری داشته باشیم.
مرحله ششم
البته باید مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید، زیرا سس کباب را بدمزه و کمی تلخ میکند. پس از اینکه سس گوجه فرنگی را خوب تفت دادیم نصف فنجان آب به همراه زعفران دم کرده، کمی آبلیمو و فلفل سیاه آن اضافه میکنیم و کمی مخلوط میکنیم تا مواد سس یکدست شوند.
مرحله هفتم
پس از اینکه دو طرف کباب سرخ شد سس را به تابه حاوی کباب اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا سس به خورد کباب برود. در همین مرحله گوجه فرنگیها را از وسط نصف کرده و کنار تابه میچینیم تا زمان اماده شدن کباب گوجه فرنگیها نیز بپزند.
مرحله هشتم
استفاده از سیب زمینی سرخ کرده در کنار کباب تابهای اختیاری است. در صورتی که تمایل سیب زمینیها پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید سپس در روغن سرخ کنید. در اخر پس از اینکه کباب اماده شد انرا در ظرف مورد نظرمان میکشیم و با گوجه فرنگیها و سیب زمینی سرخ کرده تزیین میکنیم
منبع: برترینها