آقای رحیم‌پور ازغدی! کاش بذاری باربی برامون بمونه
کد خبر: ۲۴۹۷۰۳
تاریخ انتشار: 2022 July 03    -    ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۰

آقای رحیم‌پور ازغدی! کاش بذاری باربی برامون بمونه

رحیم‌پور ازغدی، نظریه‌پرداز اصولگرا که همیشه با مواضع خود خبرساز بوده در جدیدترین اظهارنظر خود گفته است که عروسک باربی توسط پنتاگون ساخته شد! که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشته است.

رحیم‌پور ازغدی، نظریه‌پرداز اصولگرا که همیشه با مواضع خود خبرساز بوده در جدیدترین اظهارنظر خود گفته است که عروسک باربی توسط پنتاگون ساخته شد! که در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشته است.

 
آقای رحیم‌پور ازغدی! کاش بذاری باربی برامون بمونه

 

در ادامه وب سایت فکت نامه به بررسی صحت و سقم ادعای ازغدی پرداخته است.

* حسن رحیم‌پور ازغدی در همایش «افشای حقوق بشر آمریکایی» گفت: «سینمای غرب بر مبنای ایدئولوژی است. عروسک باربی توسط پنتاگون ساخته شد تا دختر خوشگل و چشم سبز آمریکایی را الگوی دختران جهان کرده است. جهان به دنبال زنان حرکت می‌کند. اگر مادر و همسر به فساد کشیده شوند، این جامعه و جهان است که به فساد کشیده می‌شود.»

* به گفته او عروسک‌های مشهور آمریکایی که با برند «باربی» شناخته می‌شوند، به دست پنتاگون ساخته شده‌است.

* نخستین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که تاریخچه ساخته‌شدن عروسک باربی چیست؟

* عروسک باربی یک عروسک ساخت ایالات متحده است. شرکت اسباب‌بازی‌سازی مَتِل (Mattel) نخستین نمونه آن را ساخت و این عروسک را در نهم مارس سال ۱۹۵۹ به بازار عرضه کرد. بنابراین خبری از اینکه این عروسک ساخته یک نهاد نظامی یا پنتاگون باشد نیست. اما داستان شکل‌گیری عروسک باربی چیست؟

* در اواسط دهه ۵۰ میلادی بود که خانم روث هندلر، یکی از صاحبان کمپانی مَتِل مشاهده می‌کرد که دخترش باربارا، با عروسک‌های کاغذی‌ای که می‌سازد بازی می‌کند و به آنها نقش‌های بزرگ‌سال می‌دهد. در آن زمان، بیشتر عروسک‌هایی که بچه‌ها با آن بازی می‌کردند، عروسک نوزاد بودند. خانم هندلر متوجه چنین نیازی در بازار شد. او در سفری که سال ۱۹۵۶ به آلمان داشت، متوجه شد آنجا عروسکی با نام Bild Lilli وجود دارد که یک عروسک با شخصیت بزرگسال است؛ دقیقا همان چیزی که در ذهن هندلر بود. او سه عروسک خرید، یکی از آنها را به دخترش باربارا داد و دو تای دیگر را با خود به شرکت مَتِل آورد.

* این عروسک‌ها بلوند بودند و برای نخستین بار در سال ۱۹۵۵ در آلمان عرضه شده بودند. خانم هندلر با کمک یک طراح آمریکایی به نام جک رایان، این عروسک را از نو طراحی کرد و نام باربی را به خاطر دخترش باربارا بر روی این عروسک گذاشت. اینگونه بود که عروسک باربی متولد شد.

* نمی‌دانیم رحیم‌پور ازغدی بر چه اساسی می‌گوید عروسکی که در یک شرکت اسباب‌بازی‌سازی درست شده، ساخته پنتاگون است اما یکی از احتمال‌هایی که می‌دهیم، مربوط به ماجرای یکی از طراحان این عروسک‌ها یعنی جک رایان است.

* جک رایان (۱۹۲۶ - ۱۹۹۱ میلادی) یک مخترع و طراح مشهور آمریکایی بود. او در ابتدای کار خود در شرکت رِیتیان به عنوان مهندس در پروژه ساخت دو موشک ایم-۷ اسپارو و ام‌آی‌ام-۲۳ هاوک حضور داشته است. این شرکت یک شرکت بزرگ ساخت تجهیزات هوافضاست. چند سال بعد، شرکت اسباب‌بازی‌سازی مَتِل (Mattel) او را به دلیل آشنایی با مواد مختلف استخدام می‌کند.

* رایان به مدت ۲۰ سال در مَتِل مشغول به کار بوده‌است. جک رایان در این کمپانی چند سال به عنوان قائم‌مقام بخش پژوهش و توسعه کار کرده و چند سال نیز مشاور آن بوده است. او غیر از مسئولیت بخش باربی، مسئولیت تولید اسباب‌بازی‌های ماشینی Hot Wheels را نیز برعهده داشته‌است.

* تنها ارتباطی که می‌تواند بین عروسک باربی و پنتاگون باشد این است که یکی از طراحان شرکتی که عروسک باربی را طراحی کرده، در سال‌های ابتدایی کار خود در یک شرکت هوافضا به عنوان مهندس کار می‌کرده که در مواردی پیمانکار پنتاگون بوده است.

* ما به هیچ سند و مدرکی بر نخوردیم که در آن نشان داده شده‌باشد که ساخت این عروسک (که از روی یک عروسک آلمانی بوده) پروژه پنتاگون باشد.

* حسن رحیم‌پور ازغدی می‌گوید عروسک باربی ساخته پنتاگون است. بر اساس اسناد و گزارش‌هایی که درباره ساخته‌شدن عروسک باربی وجود دارد، این عروسک را یکی از مالکان کمپانی اسباب‌بازی‌سازی مَتِل (Mattel) در آمریکا ساخته است.

* او در سال ۱۹۵۶ در سفری که به آلمان داشته با عروسکی آلمانی آشنا می‌شود که شخصیت بزرگ‌سال دارد و آن عروسک را به آمریکا می‌آورد تا با همکاری یکی از طراحان این شرکت به نام جک رایان،‌ در سال ۱۹۵۹ عروسک باربی بر اساس آن طراحی شود.

* بنابراین تولید عروسک باربی هیچ ارتباطی با پنتاگون ندارد. تنها ارتباطی که می‌تواند بین عروسک باربی و پنتاگون باشد این است که جک رایان به عنوان یکی از طراحان شرکتی که عروسک باربی را طراحی کرده، در سال‌های ابتدایی کار خود در شرکتی به عنوان مهندس کار می‌کرده که کار آن شرکت، مربوط به موشک‌هایی نظامی بوده است.

  • به دلیل اینکه هیچ نشانه‌ای مبنی بر نقش پنتاگون در ساخت عروسک باربی وجود ندارد و این ادعای بی‌اساس و عجیب نشان «شاخ‌دار» می‌گیرد.
  • برترین ها
آخرین اخبار