زولبیا و بامیه را نه افطار مصرف کنید، نه سحری!
کد خبر: ۲۴۱۵۴۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2022 April 09    -    ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
bato-adv
bato-adv
کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو به تشریح نکات مهم بهداشتی و تغذیه‌ای در مصرف زولبیا و بامیه پرداخت. وی از زولبیا و بامیه بعنوان یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌های ماه مبارک رمضان یاد کرد و گفت: شاید بتوان خاطرنشان کرد پس از خرما، زولبیا و بامیه پرمصرف‌ترین شیرینی افطار و سحر روزه داران است.

زولبیا و بامیه را نه افطار مصرف کنید، نه سحری!

زولبیا و بامیه را نه افطار مصرف کنید، نه سحری!«تابناک با تو» - کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تشریح نکات مهم بهداشتی و تغذیه‌ای در مصرف زولبیا و بامیه پرداخت.

وی از زولبیا و بامیه بعنوان یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌های ماه مبارک رمضان یاد کرد و گفت: شاید بتوان خاطرنشان کرد پس از خرما، زولبیا و بامیه پرمصرف‌ترین شیرینی افطار و سحر روزه داران است.

او ادامه داد: مصرف بالای این شیرینی در حالی است که هردانه بامیه ۸۰ کالری و هر دانه زولبیای متوسط ۲۰۰ کالری انرژی دارد و همین کالری بالا زولبیا و بامیه به دلیل داشتن قند و روغن فراوان زمینه ساز چاقی و اضافه وزن در افراد است.

او گفت: مصرف زولبیا و بامیه در لحظات نخست بعد از افطار به جهت اینکه دارای قند‌های ساده بالایی است، به سرعت قند خون موردنیاز را بالا برده وموجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود.

او اعلام کرد: با توجه به این شرایط توصیه می‌شود روزه داران قند موردنیاز بدنشان را با خوردن خرما و شیر و یا کشمش و چای و یا حتی آبمیوه تازه جبران کنند تا ولع خوردن زولبیا و بامیه هم در آن‌ها کاهش پیدا کند.

ایشان بیان کرد: مشکل دیگر در زمینه زولبیا و بامیه، استفاده از رنگ‌های مصنوعی در تولید آن است.

وی افزود: متأسفانه علی رغم کنترل‌های شدید ارگان‌های مرتبط، بعضی قنادی‌ها به علت گران بودن زعفران و رنگ‌های طبیعی در تهیه این شیرینی از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌کنند که به علت عوارض بی اندازه رنگ‌های مصنوعی بهتر است برای اطمینان از زولبیا و بامیه‌هایی که بیرنگ هستند استفاده شود.

وی با تأکید بر لزوم توجه به رنگ زولبیا و بامیه هنگام خرید، گفت: هر چه زولبیا و بامیه قهوه ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن چندبار حرارت داده تهیه شده اند و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری هستند که عامل سرطان می‌باشند. بدین ترتیب توصیه می‌شود افراد از خرید زولبیا و بامیه که حالت سوخته دارد یا بیش از حد معمول خمیرگونه بوده یا مانده و مزه آن تغییر کرده، پرهیز کنید.

زولبیا و بامیه را نه افطار مصرف کنید، نه سحری!

ایشان بیان کرد: توصیه می‌شود در صورت تمایل به مصرف زولبیا و بامیه این محصول از قنادی‌های معتبر که سابقه ساخت و عرضه محصولات بهداشتی داشته و تحت نظارت وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند، تهیه شود.

وی نکته مهم دیگر در زمینه زولبیا و بامیه را زمان مصرف آن دانست و افزود:توصیه می‌شود از مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری خودداری شود، چرا که این محصول به علت شیرینی بالا، قند خون را به سرعت افزایش داده و موجب ایجاد گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روز می‌شود.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین با تاکید بر مصرف محدود این محصول برای تمام افراد، توصیه کرد: افراد مبتلا به دیابت، چاقی و چربی خون بالا تا حد ممکن از مصرف این نوع شیرینی پرهیز کنند.

وی همچنین توصیه کرد: افراد از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل اجتناب کنند و به مقدار کم این محصول را خریداری کنند.

منبع: سرپوش

bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
رضا
|
Netherlands
|
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۰
0
2
نگران نباشید با این قیمت ها اگر بخواهیم هم دیگر نمی توانیم مثل سابق مصرف کنیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv