«تابناک با تو» - اوماج آشی (آش اوماج) یکی از آشهای سنتی تبریز است. این آش به روش خاصی تهیه میشود و همین امر باعث متمایز شدن آن از سایر آشها میباشد. در این آش از گلولههای کوچک آردی استفاده میشود. اوماج از ریشه آذری تکه کردن گرفته شده است. در واقع در این آش از نوعی پاستا استفاده میشود، اما نه پاستاهای آماده امروزی، بلکه در زمانهای قدیم بانوان خوش ذوق تبریزی موادی را با هم مخلوط میکرده و حاصل آن گلولههایی شبیه به پاستا تهیه میشده است. آش اوماج تنها مختص آذربایجان شرقی نیست بلکه در شهرهای دیگر همچون قم، همدان و خیلی از شهرهای ترک نشین این آش تهیه میشود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه اوماج را به شما آموزش دهیم:
![آش اوماج، آش سنتی و خوشمزه تبریز آش اوماج، آش سنتی و خوشمزه تبریز](/files/fa/news/1400/11/27/438885_124.jpg)
ابتدا آرد را در ظرف مسطحی (مثل سینی) میریزیم و روی آن کم کم آب میپاشیم و سینی را تکان میدهیم تا حدی که آرد کمی مرطوب شود. سپس آرد را با نوک انگشتان مالش میدهیم تا گلولههای خیلی کوچک از خمیر تشکیل شود. علت متمایز شدن این آش وجود گلولههای کوچک آرد درون آش است. اوماجها را کامل روی سینی پراکنده میکنیم تا کمی خشک شوند سپس آش را بار میگذاریم.
یکی از سبزیهایی که در این آش استفاده میشود تره است. تره همانند سایر سبزیها طبعی گرم دارد و از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر و پیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایمتر از آنهاست و دهان را خوشبو میکند. مصرف تازه تره برای رفع یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است. مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است. آش اُماج قم یکی دیگر از انواع آش اوماج است. آش دنگو چهارمحال و بختیاری از انواع دیگر آش هاست.
مواد لازم
تره، شوید، اسفناج، گشنیز و ریحان: یک کیلوگرم
سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
عدس: ۱ پیمانه
آرد: ۲ پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
پیاز درشت: ۲ عدد
فلفل سبز: ۲ عدد
آب مرغ: ۴ تا ۵ لیوان
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
مراحل
ابتدا پیاز را خلال کرده با کمی روغن تفت میدهیم.
سپس زردچوبه، نمک، فلفل، آب مرغ وعدس را به آن اضافه میکنیم.
پس از جوشیدن، سبزی های خرد شده را اضافه میکنیم.
پس از پخت عدس، سیب زمینیها را خرد کرده اضافه میکنیم.
پس از ۸ یا ۹ دقیقه اوماجها را اضافه میکنیم ومرتب هم میزنیم تا گلولههای خمیر درون قابلمه به هم نچسبند.
آب آش را کنترل میکنیم تا اوماجها خمیر نشوند. به علت وجود آرد وخمیر، آب باید کمی بیشتر باشد.
پس از چند دقیقه هم زدن شعله را کم میکنیم و صبر میکنیم تا سیب زمینی کامل بپزد و آش جا بیفتد.
طرز تهیه اوماج:
ابتدا آرد را در ظرف مسطحی (مثل سینی) میریزیم و روی آن کم کم آب میپاشیم و سینی را تکان میدهیم تا حدی که آرد کمی مرطوب شود. سپس آرد را با نوک انگشتان مالش میدهیم تا گلولههای خیلی کوچک از خمیر تشکیل شود. علت متمایز شدن این آش وجود گلولههای کوچک آرد درون آش است. اوماجها را کامل روی سینی پراکنده میکنیم تا کمی خشک شودند (پس از تهیه اوماج سروع به پخت آش میکنیم).
غذالند
که موافق تر با گرمی است.
طبیعت غذا هاها به چهار طبیعت گرم، سد، تر و خشک تقسیم می شود.
عوام تنها گرم و سرد را توجه می کنند
دیگه سیب زمینی هم مصرف نمیشه حالا که اینقد گرون شده.
بعضی غذاها واقعا خیلی سرکاریه:(