اتوکد چیست؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۳۶۲۵
تاریخ انتشار: 2021 September 25    -    ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
به طور خلاصه اتوکد یکی از بهترین نرم افزار‌های نقشه کشی بین طراحان و معماران می‌باشد. شما با نرم افزار اتوکد می‌توانید هرگونه نقشه دو بعدی و سه بعدی که می‌خواهید رسم نمایید. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی تخصصی با نرم افزار اتوکد و همچنین دریافت آموزش رایگان این نرم افزار ادامه این مقاله را از دست ندهید.

اتوکد چیست؟

اتوکد چیست؟«تابناک با تو» - به طور خلاصه اتوکد یکی از بهترین نرم افزار‌های نقشه کشی بین طراحان و معماران می‌باشد. شما با نرم افزار اتوکد می‌توانید هرگونه نقشه دو بعدی و سه بعدی که می‌خواهید رسم نمایید. پیشنهاد می‌شود برای آشنایی تخصصی با نرم افزار اتوکد و همچنین دریافت آموزش رایگان این نرم افزار ادامه این مقاله را از دست ندهید.

همانطور که پیشتر گفته شد نرم افزار اتوکد بدون شک بهترین نرم افزار نقشه کشی دو بعدی و سه بعدی می‌باشد. این نرم افزار با ظاهری زیبا، ساده و کاربر پسند توانسته تقریبا تمامی کسانی که نیاز به نقشه کشی با کامپیوتر را دارند درگیر خود نماید. لازم به ذکر است که نرم افزار اتوکد محصول کمپانی بزرگ و معروف در حوزه طراحی رایانه‌ای یعنی اتودسک یا Autodesk می‌باشد.

از جمله نرم افزار‌های معروف دیگر این کمپانی می‌توان به تری دی مکس نیز اشاره کرد که در حوزه انیمیشن سازی بی نظیر می‌باشد.

خب! از مبحث زیاد دور نشیم. به طور خلاصه شما در این مقاله قراره مطالب زیر رو راجب اتوکد مطالعه کنید و در نهایت هم اگر دوست داشتید اقدام به مشاهده آموزش رایگان نرم افزار اتوکد به صورت مقدماتی که در این مقاله ارائه شده دیدن کنید.

معرفی نرم افزار اتوکد (AutoCAD)

خب می‌دونم که تا الان به صورت مختصر با نرم افزار اتوکد آشنایی پیدا کردید و دقیقا میدونید که چیه، اما خب اگر می‌خواهید کمی بیشتر و تخصصی در در خصوص اینکه تاریخچه اون چیه و اینکه آیا بازار کار داره یا خیر و… اطلاعا کسب کنید می‌توانید موارد زیر رو مشاهده نمایید.

اتوکد چیست؟

اتوکد چیست؟

لوگوی اتوکد

نرم افزار اتوکد در سال ۱۹۸۲ توسط شرکت Autodesk به عنوان یک نرم افزار برای کشیدن نقشه‌های دوبعدی معرفی شد. اما این شرکت بعد‌ها به علت استقبال مردم از اتوکد در بروزرسانی‌های خود اقدام به انتشار ماژول‌هایی برای رسم نقشه‌های سه بعدی با کیفیتی باورنکردی برای این نرم افزار کرد.

جالب است بدانید که نرم افزار اتوکد هر ساله آپدیت می‌شود و همیشه نسخه‌ای که انتشار می‌دهد برای سال دیگر است. به طور مثال تاریخ انتشار اتوکد ۲۰۲۰ در سال ۲۰۱۹ می‌باشد با این حال این به این معنی نیست که هر سال شما باید بیایید و دوباره یادگیری نسخه جدید این نرم افزار را از سر بگیرید.

بلکه باید بدانید که نرم افزار اتوکد در آپدیت‌های خود تنها امکاناتی به نرم افزار اضافه می‌کند و آن را گسترش می‌دهد.

نکته جالب در خصوص نرم افزار اتوکد این است که از سال ۲۰۱۰ به بعد شرکت اتوکد باز هم به علت استقبال کاربران و درخواست‌های آن‌ها اقدام به انتشار نسخه‌های وب و اندرویدی نرم افزار اتوکد با نام Autocad ۳۶۰ نمود. البته واضح است که امکانات هیچکدام از این دو به اندازه نسخه اصلی و تحت ویندوز آن نمی‌رسد.

از جمله قابلیت‌های ویژه نرم افزار اتوکد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

قابلیت‌های کلیدی اتوکد

* دارای محیط ساده
* ابزار‌های گوناگون مطابق با هر نیازی
* قابلیت ترسیم انواع طرح‌های دو بعدی و سه بعدی
* انعطاف پذیری بالای محیط کاربری
* مجهز به ابزار‌های قدرتمند طراحی
* امکان طراحی سه بعدی و طراحی دو بعدی
* امکان مستندسازی ایده‌های خلاقانه
* دارای میانبر‌های کاربردی
* دارای منوی مرورگر
* امکان برنامه نویسی برای کاربرد‌های خاص
* اشتراک گذاری طرح‌ها با کیفیت بال و حجم پایین
* امکان انتقال تنظیمات برنامه بین کامپیوتر‌ها
* کیفیت بالا در پردازش و چاپ طراحی‌ها
* قوی‌ترین برنامه نقشه کشی ساختمان
* دقت بالا در اشتراک گذاری نقشه‌ها
* سرعت بالا در نقشه کشی ساختمان
* امکان تحقق ایده‌ها و تصورات ۳ بعدی

علاوه بر تمامی ویژگی‌های ذکر شده شما با یادگیری نرم افزار اتوکد می‌توانید از هزاران نقشه و طرح آماده و بدون نقص و زیبا در لابه لای پروژه خود استفاده نمایید.

باید بدانید که نرم افزار اتوکد به کاربرد‌های گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند. از این رو شرکت تولید کننده نرم افزار اتوکد اقدام به ساخت نسخه‌های مختلفی از این نرم افزار که هر کدام دارای ویژگی‌های خاصی در حوزه خود می‌باشند نمود که اسامی و کاربرد هر یک از آن‌ها به شرح زیر می‌باشد.

AutoCAD Architecture – برای رشته معماری
AutoCAD Electrical – برای رشته برق
AutoCAD Mechanical – برای رشته مکانیک
AutoCAD Civil ۳D – برای رشته عمران و شهر سازی
AutoCAD P&ID – برای رشته ابزار آلات و نقشه سازی ابزار‌ها
AutoCAD MEP – برای رشته تاسیسات و لوله کشی
AutoCAD Plant ۳D – برای طراحی صنعتی
AutoCAD Map ۳D – برای جغرافیا و طراحی فضا

همانطور که دیدید اتوکد بسیار گسترده‌تر از آن چیزی که به نظر میاد هست.

حالا شما می‌توانید اقدام به مشاهده نمونه‌هایی از فضای کاربری این نرم افزار کنید.

اتوکد چیست؟

مشاهده میحط‌های مختلف اتوکد

اتوکد چیست؟

یک نقشه طراحی شده با اتوکد

اتوکد چیست؟

محیط اتوکد MEP

در حال حاضر نرم افزار AutoCAD که از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک (Autodesk) است به دلیل قابلیت‌های بسیار پیشرفته در طراحی اتوماتیک به یکی از پرکاربردترین ابزار‌های طراحی به کمک رایانه تبدیل شده است و به عبارتی جایگزینی مناسب و پیشرفته برای ابزار‌های طراحی فیزیکی و قدیمی می‌باشد.

قبل از تولید نرم افزار‌های طراحی مثل اتوکد، طراحان می‌بایست به کمک ابزار‌هایی مثل تخته، قطب نما، گونیا و…طرح‌های خود را پیاده سازی کنند که بسیار زمان بر و پیچیده بود، ولی حال ب کمک نرم افزار اتوکد طراحی بسیار ساده‌تر و با دقت بیشتری انجام می‌شود و همین علت محبوبیت نرم افزار اتوکد در بحث طراحی صنعتی و نقشه کشی با بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر در جهان می‌باشد.

در ادامه مقاله معرفی نرم افزار اتوکد اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

اتوکد مخفف چیست؟

شاید برای شما هم سوال شده باشد که اتوکد مخفف چیست؟ خوب است بدانید که وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کرده اند. در واقع ویژگی Drafting که معادل اصطلاح Technical Drawing است به کاربران امکان می‌دهد تا با کمک نرم افزار بتوانند به ترسیم نقشه‌های فنی بپردازند.

در نهایت نرم افزار اتوکد مخصوصا ورژن‌های جدید طوری طراحی شده است که هر دو معنی Design و Drafting را در قالب ساختاری پیچیده و حرفه‌ای بطور کامل مورد استفاده قرار دهد.

تاریخچه اتوکد

اتوکد چیست؟

لوگوی و نماد جدید اتوکد

تاریخچه اتوکد برمی گردد به سال ۱۹۸۲. در آن زمان شخصی بنام جان واکر و البته شرکای دیگرش شرکت Auto-desk را تاسیس کردند.

آن‌ها برای اولین بار برنامه CAD را در نمایشگاه COMDEX لاس وگاس به نمایش گذاشتند، به تدریج نرم افزار اتوکد به یکی از کاربردی‌ترین برنامه‌ها در زمینه طراحی تبدیل شد و هنوز هم بعد از ۳۵ سال و انتشار ۳۱ نسخه از اتوکد، از قدرتمند‌ترین نرم افزار‌های طراحی به کمک کامپیوتر می‌باشد.

نرم افزار اتوکد قدرت رسم هر نقشه‌ای را به کمک کامپیوتر فراهم می‌کند و همین دلیل اصلی محبوبیت اتوکد بین کاربران در تمام دنیا می‌باشد.

طی این مدت اتوکد دستخوش تغییرات بسیاری نسبت به اولین نسخه آن شده است، در واقع در جهت رضایت کاربران توسعه و پیشرفت کرده و امکانات و ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه شده است.

طی سال‌های اخیر شرکت Autodesk با تولید برنامه‌های موبایل مبتنی از جمله AutoCAD ۳۶۰، Fusion ۳۶۰ و A۳۶۰ Viewer پیشرفت بسزایی در زمینه اشتراک گذاری فایل‌ها از طریق اینترنت داشته، همچنین با ارائه نرم افزار‌هایی مثل AutoCAD Architecture، AutoCAD Electrical و AutoCAD Civil ۳D توانایی خود را در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف ثابت کرده است.

خوب است بدایند تا قبل از اتوکد طراحی نقشه و انجام محاسبات آن با ابزار‌هایی مثل ماشین حساب و جداول ریاضی، پروسه بسیار پچیده، زمان بر و همراه با خطا‌های فراوان برای طراحان بود و هفته‌ها به طول می‌انجامید.

اما واقعا نرم افزار اتوکد چیست؟

کاربرد اتوکد در بازار کار

گستره قابلیت‌ها و کاربرد نرم افزار اتوکد در بازار کار بسیار وسیع می‌باشد تا جایی که به یک تخصص و رشته خاص محدود نمی‌شود و در رشته‌های مختلفی از جمله معماری، نقشه کشی، مدل سازی، عمران، الکترونیک، مکانیک، راه سازی، ساخت و تولید، برق، طراحی صنعتی و… کاربرد دارد.

بررسی کاربرد اتوکد در برق، کاربرد اتوکد در معماری و همچنین سایر رشته‌ها از حوصله این مقاله خارج می‌باشد، و در مقاله‌ای دیگر بطور تخصصی به بررسی کاربرد‌های اتوکد در سایر رشته‌ها می‌پردازیم.

تا قبل از این مهندسین و طراحان ابزار‌های محدودی برای طراحی در اختیار داشتند و امکان پرورش ایده‌ها و خلاقیت در طراحی بسیار محدود بود، ولی اکنون با کمک نرم افزار اتوکد می‌توانند در محیط‌های ۲ بعدی (۲ D) و سه بعدی (۳ D) با ابزار‌هایی که این نرم افزار در اختیارشان قرار می‌دهد به طراحی هوشمند و مستندسازی ایده‌های خود بپردازند.

نسخه‌هایی که اخیرا توسط شرکت Autodest برای رشته‌های مختلف مهندسی ارائه شده:

شما علاوه بر مطالعه مقاله معرفی نرم افزار اتوکد (AutoCAD) | تاریخچه اتوکد | کاربرد اتوکد در بازار کار می‌توانید در دوره آموزش اتوکد آموزشگاه اتوکد آریا تهران را نیز شرکت نمایید تا با تمام قابلیت‌ها و کاربرد اتوکد در بازار کار آشنا شوید.

فرمت و پسوند فایل‌های اتوکد

بسیاری از علاقمندان نرم افزار اتوکد بسیار علاقه‌مند هستند که بتوانند از فایل‌ها و فرمت‌های زیادی در نرم افزار استفاده کنند. یکی از دلایل تهیه آخرین ورژن برنامه AutoCAD نیز همین مورد می‌باشد. بطور کلی فرمت و پسوند فایل‌های اتوکد بصورت خروجی بیشتر با دو فرمت DWG و DXF است. اما این دو چه تفاوتی با هم دارند. برای اطلاع از تفاوت فرمت و پسوند فایل‌های اتوکد ادامه مقاله را مطالعه نمایید.

تفاوت فرمت DWG و DXF در اتوکد

اتوکد چیست؟

مقایسه فرم‌های مختلف نرم افزار اتوکد

ممکن است برایتان پیش آمده باشد، فایلی را که در اتوکد ساخته اید نتوانید در نرم افزار‌های دیگر باز کنید!

علت این اتفاق چیست؟

علت این امر فرمت فایل اتوکد می‌باشد.

در نرم افزار اتوکد برای ذخیره سازی فایل‌هایی که تهیه کرده ایم ۲ نوع پسوند وجود دارد:

* فرمت DWG (ِمخفف Drawing)
* فرمت DXF (مخفف Data Exchange Format)

شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت فرمت DWG و DXF در اتوکد چیست؟

هر دو فرمت DWG و DXF توسط شرکت AUTODESK و برای ذخیره سازی فایل‌های خروجی در نرم افزار‌های این شرکت، طراحی و ارائه شده است، ولی هرکدام کاربرد خاص خود را دارند.

فرمت DWG چیست؟

در صورت ذخیره سازی فایل‌ها با فرمت DWG، به نحوی ذخیره می‌شوند که فقط در نرم افزار‌های ساخت شرکت AUTODESK قابل باز شدن و ویرایش هستند، بطوریکه حتی در نرم افزار Archicad که در مدل سازی بیم (BIM) به یک روش عمل می‌کنند و شباهت دارند، نیز سازگار نمی‌باشد.

از انجا که پسوند DWG برای اکثر طراحان عمومیت بیشتری دارد فایل‌ها بطور پیش فرض با پسوند DWG ذخیره می‌شوند.

فرمت DXF چیست؟

محدودیت فوق الذکر در فرمت DWG سبب شد تا شرکت اتودسک در صدد طراحی پسوندی جدید جهت وارد کردن فایل‌های اتوکد در نرم افزار‌های سایر شرکت‌ها مثل راینو (Raino) و ۳ DMAX باشد. این تلاش در نهایت به تولید پسوند و فرمت DXF منجر شد.

با توجه با آنچه گفته شد اگر بخواهید فایلی که توسط نرم افزار AutoCAD تولید کرده اید در نرم افزار‌های دیگر طراحی که ساخت شرکت AUTODESK نیستد باز کنید، باید فایلتان را با پسوند DXF ذخیره کنید.

نکته آخر اینکه: فایل‌هایی که با پسوند DWG ذخیره می‌شوند، فشرده‌تر و دارای حجم کمتری نسبت به فایل‌های ذخیره شده با پسوند DXF هستند.

دلیل این امر هم این است که فایل‌های ذخیره شده با پسوند DWG بصورت Binary و فایل‌های ذخیره شده با پسوند DXF بصورت ASCII ذخیره می‌شوند.

آشنایی با محیط‌های کاری نرم افزار اتوکد

محیط‌های اصلی نرم افزار اتوکد به ۳ بخش تقسیم می‌شود:

۱- محیط دوبعدی، AutoCAD Classic

۲- محیط سه بعدی، ۳ D Modeling

۳- Drafting & Annotation

در مورد آشنایی با محیط‌های کاری نرم افزار اتوکد در یک مقاله جداگانه مفصلا بحث خواهد شد.

ورژن‌های مختلف اتوکد

اتوکد یک ابزار طراحی با کامپیوتر است که در سای ۱۹۸۲ توسط شرکت Autodesk به کاربران ارائه شد و قابل اجرا بر روی کامپیوتر‌های شخصی بود.

ورژن اولیه نرم افزار اتوکد بسیار ساده و در حد ترسیم خطوط صاف و مورب بود، ولی به مرور زمان قابلیت‌های بیشتری جهت طراحی در محیط ۲ بعدی و ۳ بعدی ارائه نمود.
در نسخه ۲۰۰۷ نرم افزار اتوکد، امکانات پیشرفته و ابزار‌های طراحی ۳ بعدی و همچنین عملیات Render ارتقا پیدا کرد.

نهایتا در سال ۲۰۱۰ قابلیت‌های تکمیلی نظیر Mesh Modeling و دستور العمل‌های پارامتریک به آن افزوده شد.

نسخه‌های جدید این نرم افزار با ارایه امکانات متعددی از قبیل برنامه نویسی ــ پشتیبانی تصاویر گرافیکی، ارتباط مستقیم با شبکه اینترنت ــ ارتباط چند کاربر در حین کار، اتصال به بانک‌های اطلاعاتی ــ مدیریت پروژه‌های نقشه کشی آن را در عرصه صنعت به یک نرم افزار قوی و پرطرفدار تبدیل نموده است.

هدف از تولید نرم افزار اتوکد

قطعا پیشرفت و نفوذ تکنولوژی و کامپیوتر در عرصه صنعت در تولید نرم افزار‌هایی مثل اتوکد بی تاثیر نبوده و تولید کنندگان به جهت افزایش دقت در تولیدات صنعتی ملزم به مستندسازی طرح‌های اولیه به صورت ۲ بعدی و ۳ بعدی شدند، و عملا نرم افزار اتوکد نقش مهمی در مقوله صنعت دارد.

قدرت نرم افزار اتوکد

اتوکد چیست؟

فرامین و ابزار‌های ارائه شده در نرم افزار اتوکد به حدی توانمند و قوی است که کاربران براحتی می‌توانند انواع Object‌های چندبعدی را همراه با جزئی‌ترین موارد ترسیم کنند. ولی با توجه به سیر تحولی آن امروزه علاوه بر ترسیم نقشه‌های سه بعدی به طور دقیق و با سرعت بالا نیز می‌توان آن را برای تهیه مدل‌های پایه در برنامه‌های گرافیکی، و پویانگاری (انیمیشن) نیز مورد استفاده قرار داد.

آیا نرم افزار اتوکد بازار کار دارد

خب حالا ما می‌دونیم که اتوکد چیه، اما واقعا یادگیری اون ارزش داره و بعدا می‌تونه برای ما در آمد ساز بشه یا خیر؟!

خب کسایی که میان و اتوکد و به طور کلی نقشه کشی و مهارت‌های دیگه کار با اتوکد رو یاد میگرین سه دسته هستند.

۱- اونایی که فقط بر حسب علاقه و انجام پروژه شخصی یا اینکه میخوان کلا یک مهارت رو در زمینه نقشه کشی و … به دست بیارن، میخوان این نرم افزار رو یاد بگیرن که خب تعدادشون بر اساس چیزی که ما در آموزشگاه آریا تهران مشاهده می‌کنیم هم کم نیست!

۲- اونایی که می‌خوان به مهارتشون در این نرم افزار به عنوان یک آینده شغلی نگاه کنن.

در این خصوص باید بدونید که این که شما بتونید با یادگیری نرم افزار اتوکد کسب در آمد کنید واقعا دست خود شماست. قطعا شما فقط با شرکت در یک کلاس و یا مشاهده یک فیلم آموزشی نمی‌تونید از مهارت خودتون در این نرم فزار کسب در آمد کنید چراکه مهم‌ترین عامل در به وجود آوردن در آمد در خصوص یک رشته علمی، آن هم در ایران، یکی تخصص بسیار بالا و دومی تجربه بسیار بالا هست؛ بنابراین شما می‌توانید بلافاصله بعد از یادگیری نرم افزار اتوکد اقدام به کاراموزی و کسب تجربه عملی در شرکت‌های نقشه کشی و معماری نمایید؛ که معمولا این شرکت‌ها پس از دوره کار آموزی به احتمال زیاد خودشون شمارو استخدام می‌کنند.

علاوه بر اون مجتمع فنی آریا تهران نیز در تلاش هست که دانشجویان خودشو در رشته‌ها مختلف به شرکت‌ها برای استخدام و یا کاراموزی در صورت رضایت هنرجو معرفی کنه.

خب دوستان آموزشگاه آریا تهران اقدام به ارائه یک آموزش رایگان اتوکد به صورت مقدماتی، اما پر از نکات و ترفند که هیچ کجای دیگه نمیتونید پیداش کنید توسط یکی از بهترین اساتید فعال در این حوزه کرده است.

شما می‌تونید در لینک بالا اقدام به مشاهده فیلم آموزش رایگان اتوکد مقدماتی نمایید و علاوه بر شروع یادگیری یک نرم افزار با بازار کار مناسب و آینده دار خودتون رو و همچنین علاقه خود رو در خصوص اینگونه مهارت بسنجید.

پیشنهاد من اینه که حتما به این صفحه یک سر بزنید!

چرا باید آموزش اتوکد را اصولی یاد بگیریم؟

اتوکد یکی از مهم‌ترین و پرکاربرد‌ترین نرم افزار‌های ترسیم و طراحی در حوزه برقی، معماری و دکوراسیون است. اگر بخواهید طراحی به کمک نرم افزار را شروع کنید یادگیری اتوکد یکی از ماحل ابتدایی شرع یادگیری اصول طراحی می‌باشد. شما با یادگیری حرفه‌ای نرم افزار اتوکد می‌توانید در بسیاری مشاغل و صنایع مشغول به کار باشد.

شما نیز اگر بدنبال کلاس آموزش اتوکد در غرب تهران می‌باشد، آموزشگاه اتوکد آریا تهران یکی از معتبر‌ترین مراکز آموزش اتوکد در تهران را انتخاب کنید. ما به پشتوانه سال‌ها تجربه در زمینه برگزاری کلاس‌های فنی و حرفه‌ای ازجمله کلاس‌های آموزش اتوکدمیزبان برگزاری دوره‌های اتوکد مقدماتی و پیشرفته می‌باشیم. شما علاوه بر شرکت در دوره و فراگیری کامل نرم افزار می‌توانید مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای نیز از ما دریافت نمایید.

لازم به ذکر است که علاوه بر تمام مزایای فوق شما با شرکت در دوره‌های موسسه آموزش اتوکد آریا تهران می‌توانید جزوه آموزش اتوکد و فیلم آموزش اتوکد ۲۰۱۸ رایگان دریافت نمایید.

برای شرکت در کلاس‌های حضوری اتوکد علاوه بر تهران می‌توانید از شعبه کرمانشاه آموزشگاه اتوکد آریا تهران نیز استفاده کنید.

حرف آخر

درپایان امیدواریم مقاله حاضر توانسته باشد به افزایش اطلاعات شما کمک موثری کرده باشد. از همین رو درصورتی که مقاله معرفی نرم افزار اتوکد (AutoCAD) | تاریخچه اتوکد | کاربرد اتوکد در بازار کار مورد اقبال شما قرار گرفته باشد.

منبع: آریا تهران

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv