وخامت واریانت لاندا کمتر است
کد خبر: ۲۲۱۶۹۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2021 September 03    -    ۱۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۵

وخامت واریانت لاندا کمتر است

رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا گفت: واریانت لامبدا نسبت به واریانت‌های آلفا و دلتا و بتا، جزء واریانت‌های به نسبت کم خطرتر است.

«حمید سوری» رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا، برخلاف سایر متخصصان می‌گوید، لامبدا یا لاندا نسبت به واریانت‌های قبلی وضعیت وخیم تری ندارد.

وخامت واریانت لاندا کمتر است

سوری در این خصوص اظهار کرد: این واریانت وخامت کمتری دارد، اما پاسخ جمعیت‌ها ممکن است به واریانت‌ها متفاوت باشد و الزاما آنچه برای اولین بار در آمریکای جنوبی و پرو به عنوان زادگاه لامبدا مشاهده شده، بر روی جمعیت خاورمیانه نیز همان واکنش را ندارد و مهم آن است که ما تمهیدات لازم را برای آمادگی و مراقبت‌ها داشته باشیم. اقدامی که می‌توان در این زمینه انجام داد این است که تمام سفر‌های پرخطری که به کشورمان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از مقصد آمریکای جنوبی انجام می‌شود را کنترل و از ورود کسانی که واکسن نزده اند، جلوگیری کنیم.

رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی و واکنش سریع اپیدمی کرونا افزود: نتیجه منفی آزمایش کووید ۱۹ باید حداکثر ۷۲ ساعت قبل از ورود انجام شده باشد و این سختگیری‌ها به همراه نظارت‌های لازم و کافی باید در مبادی کشور تقویت شود، در عین حال ما باید به طور مرتب سکونسینگ ویروس را داشته باشیم که اگر ویروس می‌آید و به شکل پنهان در جمعیت است به سرعت شناسایی شود، به خصوص برای افرادی که مظنون هستند و یا احتمال دارد واریانت لامبدا یا لاندا را به همراه داشته باشند. اما جامعه را هم نباید وحشت زده کرد، چون تاکنون موردی از لامبدا در کشور ما دیده نشده و تمامی تمهیدات ایمنی و حفاظتی برای دیگر واریانت‌ها در این زمینه هم باید اعمال شود و تسریع در واکسیناسیون نیز بسیار حائز اهمیت است، اگرچه واکسن الزاما به طور کامل بیماری را کنترل نمی‌کند، ولی مرگ و بستری را کاهش می‌دهد و طبیعتا تمامی این موارد باعث می‌شود ما در مقابله با این واریانت هوشیارتر باشیم و اثرات سوء کمتری به جامعه تحمیل شود.

وی با اشاره به اینکه فعلا نگرانی خاصی نیست در این زمینه نیست، خاطر نشان کرد: لامبدا نسبت به واریانت‌های آلفا و دلتا و بتا، جزء واریانت‌های به نسبت کم خطرتر و یا با خطر متوسط است و حداقل این‌طور به نظر می‌رسد. در هر صورت ما باید مراقبت‌های لازم را انجام دهیم و به دو تجربه بسیار موفق خود نیز توجه کنیم، اولین تجربه مربوط به طرح شهید سلیمانی است که حداقل به مدت ۵ ماه، بین پیک سوم و چهارم ما فاصله افتاد و اگر ادامه پیدا می‌کرد و اجرای آن کمرنگ نمی‌شد، به طور قطع می‌توانستیم طول مدتی که کشور پیک بعدی را تجربه می‌کند، افزایش دهیم.تجربه دیگر مربوط به سیستان و بلوچستان است که اگر به نقشه اپیدمی نگاه کنید، تفاوت چشمگیر این منطقه با سایر نقاط کشور را مشاهده می‌کنید و ما امیدواریم که دولت سیزدهم هرچه سریع‌تر این طرح‌ها را احیاء کند و آن ضعف‌ها و همکاری بین بخشی که از پاشنل آشیل‌های ما در مبارزه با کووید محسوب می‌شود و یا استفاده از فناور‌های نوین را به سرعت ترمیم کند که در این صورت برای کنترل سویه لامبدا هم بهتر عمل خواهیم کرد.

بهداشت نیوز

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
0
1
پس با توجه به فرمایشات آقای دکتر همه باهم: همه چی آرومه...
مرد حسابی کرونا کروناست دیگه. یه طوری می گی انگار این واریانت در خاورمیانه فقط یه گلودرد مختصر میده.
اگر خیلی اصرار داری ماهم قبول می کنیم ولی باید قول بدی وقتی پیک ششم رو زد شما با خف نکنید ها!
باید بیای تو رسانه از عموم مردم عذرخواهی رسمی بکنی.
آخرین اخبار