افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۶۷۷۰
تاریخ انتشار: 2020 November 27    -    ۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
سندرم رینود عبارت است از حالتی که رگ‌های خونی انگشتان دست‌ها و پا‌ها واکنش شدیدی به سرما یا استرس نشان می‌دهند. در اثر این سندرم هرگونه قرار گرفتن در معرض سرما، حتی لمس یک فرمان سرد در خودرو، می‌تواند بر گردش خون تأثیر بگذارد و باعث سردی انگشت‌ها شود.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان«تابناک باتو» ـ در تازه‌های پزشکی این هفته: افزایش سرعت مقاومت به دارو‌های ضدمیکروبی در جهان، ارتباط عدم تناسب اندام با خطر ابتلا به اضطراب، علت ابتلای معده به آنفلوانزا و رایج‌ترین علل برای سردی همیشگی انگشت‌ها.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان۱۸ تا ۲۴ نوامبر، هفته آگاهی از مقاومت جهانی در برابر دارو‌های ضدمیکروبی

به گزارش پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، مقاومت به دارو‌های ضدمیکروبی (AMR) زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها با گذشت زمان دیگر به دارو‌ها پاسخ ندهند. این امر باعث می‌شود که درمان عفونت‌های شایع سخت‌تر شده و خطر گسترش بیماری و مرگ تشدید شود.

عوامل زیادی تهدید AMR را در سراسر جهان سرعت بخشیده‌اند، از جمله استفاده بیش از حد از دارو‌ها در انسان، دام و محصولات کشاورزی. تجویز‌های غلط پزشکی و پایبندی بیمار به درمان آنتی‌بیوتیکی نیز در این امر سهیم هستند.

این در حالی است که هرچند آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری‌ها را از بین می‌برند، نمی‌توانند با عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا مقابله کنند. سوءمصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ نیز از دیگر عوامل ظهور سریع و گسترش مقاومت به دارو‌های ضد‌میکروبی است. این عفونت توسط ویروس ایجاد می‌شود، نه توسط یک باکتری و بنابراین نباید از دارو‌های آنتی‌بیوتیک‌برای پیشگیری یا درمان آن استفاده کرد.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان
برای مبارزه بهتر با مقاومت به دارو‌های ضد‌میکروبی و همچنین محافظت از خود در برابر عفونت به این نکات توجه کنید.

خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف نکنید، مگر اینکه مطمئن باشید به آن نیاز دارید. تخمین زده می‌شود که ۳۰ درصد از میلیون‌ها نسخه آنتی‌بیوتیک تجویزشده در سراسر جهان، غیر‌ضروری است. آنتی بیوتیک‌ها را نمی‌توان ناقص مصرف کرد یا میزان مصرف آن را به تدریج کاهش داد، بلکه آن‌ها را باید در یک فاصله زمانی مشخص مصرف کرد، حتی اگر علائم بالینی از بین رفته باشد.

هرگز برای مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی به پزشک و داروساز پافشاری نکنید.

هرگز در دفعات جدید ابتلا به بیماری، مصرف همان آنتی‌بیوتیک را تکرار نکنید.

واکسیناسیون می‌تواند از شما در برابر برخی بیماری‌ها که با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند، محافظت کند؛ بیماری‌هایی مانند کزاز و سیاه سرفه.

باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک معمولاً در بیمارستان‌ها یافت می‌شوند. اگر در این فضا‌های درمانی هستید، همواره دست‌های خود را خوب می‌شویید.

ارتباط عدم تناسب اندام با خطر ابتلا به اضطراب

مطالعه جدیدی که توسط پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن انجام شده، نشان می‌دهد عدم تناسب اندام، افراد را تقریباً دو برابر بیشتر از دیگران در معرض افسردگی و اضطراب شدید قرار می‌دهد.

به گزارش مدیکال اکسپرس؛ بر اساس یافته‌های منتشر شده در مجله BMC Medicine، سطح تناسب اندام پایین خطر ابتلا به اضطراب را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان

محققان با مطالعه هفت ساله بر روی ۱۵۲ هزار و ۹۷۸ شرکت کننده ۴۰ تا ۶۹ ساله، اعلام کردند افرادی که دارای کمترین آمادگی جسمی هوازی و عضلانی هستند، ۹۸ درصد بیشتر از سایرین دچار افسردگی می‌شوند، ۶۰ درصد بیشتر از سایرین، به اضطراب مبتلا شده و ۸۱ درصد بیشتر از افرادی که دارای تناسب اندام هستند، سایر اختلالات روانی شایع را تجربه می‌کنند.

در عوض، تناسب اندام باعث ایجاد انواع تغییرات در مغز، از جمله رشد عصبی و کاهش التهاب و افزایش آزاد شدن اندورفین‌ها، مواد شیمیایی قوی در مغز شده و سطح اضطراب را کاهش می‌دهد.

به گفته دانشمندان این پژوهش، ترکیبی از ورزش‌های هوازی، تمرینات قدرتی و مقاومتی به بهبود تناسب اندام و افزایش سلامت روانی کمک می‌کند.

پیاده‌روی یکی از ساده‌ترین ورزش‌های هوازی است، مشروط بر آنکه بتوان روزانه حداقل ۷ تا ۱۰ هزار قدم، راه رفت. از انجام ورزش‌های شدید هوازی پرهیز کنید. چون می‌تواند ضربان قلب را افزایش دهد و اضطراب را بیشتر کند. در کنار دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی تمرینات قدرتی مانند کار با وزنه یا تمرینات تعادل بدن را نیز امتحان کنید.

به گفته محققان انجام ۴۵ دقیقه ورزش در روز برای ۳ تا ۵ بار در هفته بیشترین تأثیر را روی ارتقای سلامت روان دارد.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان


چرا معده دچار آنفلوانزا می‌شود؟

گاستروآنتریت ویروسی یک عفونت روده‌ای بسیار مسری است که به عنوان آنفلوانزای معده شناخته می‌شود. علائم این بیماری شامل اسهال، گرفتگی معده، تب پایین، درد عضلانی و استفراغ است. نورو ویروس رایج‌ترین عامل آنفلوانزای معده است.

به گزارش مدیکال‌نیوز‌تودی؛ آنفلوانزای معده اغلب پس از تماس با فرد آلوده یا مصرف غذا یا آب آلوده ایجاد می‌شود. گرچه آنفلوانزای معده می‌تواند به طرز باورنکردنی ناخوشایند باشد، اما بیشتر افراد ظرف چند روز بهبود می‌یابند. از گاستروانتریت ویروسی، به عنوان آنفلوآنزا یاد می‌شود، اما همان آنفلوانزای فصلی نیست.

آنفلوانزا فقط بر سیستم تنفسی از جمله بینی، گلو و ریه‌ها تأثیر می‌گذارد. اما آنفلوانزای معده به معده و روده حمله می‌کند.

افراد معمولاً ۱۲ تا ۴۸ ساعت پس از قرار گرفتن در معرض ویروس علائم بیماری را تجربه می‌کنند. علائم اغلب ۳ تا ۷ روز ادامه دارد و در موارد شدید می‌تواند تا ۱۰ روز ادامه داشته باشد. مبتلایان به این عارضه نباید با دیگران تماس نزدیک داشته باشند.

هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند آنفلوانزای معده را درمان کند و آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌توانند کمک کنند، زیرا این بیماری معمولاً توسط ویروس ایجاد می‌شود؛ بنابراین بهتر است شیو‌ه‌های درمان‌های خانگی که علائم را تسکین می‌دهند، امتحان کنید.

مبتلایان به آنفلوانزای معده مایعات زیادی را از طریق اسهال، استفراغ و تعریق از دست می‌دهند. پس هیدراته ماندن در این بیماران بسیار مهم است. البته عاقلانه است که از نوشیدن قهوه، چای سیاه و شکلات داغ اجتناب کنید، زیرا آن‌ها می‌توانند معده را نا‌آرام کنند.

آنفلوانزای معده اغلب اشتها را کاهش می‌دهد یا از بین می‌برد. با این حال با بهبود علائم، صرف غذای ساده مانند سوپ‌ها و آب گوشت‌ها ضروری است. مصرف بیش از حد فیبر باعث تشدید اسهال می‌شود. غذا‌های حاوی گوجه‌فرنگی، چربی و ادویه نیز می‌توانند اسهال را بدتر کنند.

فراموش نکنید که شستن مرتب دست‌ها از شیوع ویروس‌هایی که می‌توانند باعث آنفلوانزای معده شوند، جلوگیری می‌کند.

اگر درمان‌های خانگی هیچ‌گونه تسکینی در برابر آنفلوانزای معده ایجاد نمی‌کنند، پزشک می‌تواند راهنمایی‌های حرفه‌ای دیگری را نیز ارائه دهد.

افزایش سرعت مقاومت به داروهای ضدمیکروبی در جهان

رایج‌ترین علل برای سردی همیشگی انگشت‌ها

سردی انگشت‌های دست یا پا در فصول سرد سال اتفاقی طبیعی است، اما به گفته متخصصان دائمی بودن این وضعیت هشداری است برای ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن و ضرورت مراجعه فوری به پزشک.

به گزارش هلث‌لاین دارو‌هایی که روی جریان خون تأثیر می‌گذارند، ممکن است باعث سرد شدن انگشتان پا‌ها یا دست‌ها شوند. این دارو‌ها مانند آمفتامین، دارو‌های بدون نسخه و یا دارو‌های ضد‌احتقان هستند که می‌توانند رگ‌های خونی ریز دست و انگشتان را دچار اسپاسم کنند. این انقباض عضلانی میزان جریان خون به دست‌ها را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که انگشتان احساس سرما کنند.

کم‌کاری تیروئید نیز می‌تواند باعث عدم تحمل سرما، کاهش جریان خون در بدن و در نتیجه سرد شدن انگشتان شود. کم‌کاری تیروئید به راحتی با دارو قابل درمان است.

سندرم رینود عبارت است از حالتی که رگ‌های خونی انگشتان دست‌ها و پا‌ها واکنش شدیدی به سرما یا استرس نشان می‌دهند. در اثر این سندرم هرگونه قرار گرفتن در معرض سرما، حتی لمس یک فرمان سرد در خودرو، می‌تواند بر گردش خون تأثیر بگذارد و باعث سردی انگشت‌ها شود.

افراد مبتلا به سندرم رینود باید از مصرف کافئین و نیکوتین خودداری کنند، زیرا این محرک‌ها می‌توانند علائم را بدتر کنند.

در موارد نادر، سردی انگشتان می‌تواند به دلیل لخته شدن خون در جا‌های دیگر بدن باشد. در چنین مواردی باید به پزشک مراجعه کرد.

کمبود ویتامین ب ۱۲ می‌تواند باعث بی‌حسی، گزگز و احساس سرما در انگشتان شود. مصرف بیشتر غذا‌های غنی از ویتامین ب ۱۲ از جمله: گوشت، تخم مرغ و لبنیات، ممکن است به افرادی که انگشتان دست‌شان سرد است کمک کند. یک آزمایش خون ساده می‌تواند کمبود این ویتامین را به سادگی تشخیص دهد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv