پخت نان تابه ای خوشمزه وداغ در خانه
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۳۴۰۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2015 October 04    -    ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آرد، نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و یه بار الک کردم...ماست و شیر و روغن رو توی ظرفی مخلوط می کنیم...

مواد لازم:

ماست نصف پیمانه

شیر نصف پیمانه

روغن مایع یک چهارم پیمانه

آرد سفید ۲ پنیم پیمانه

بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری

خمیر مایه خشک ۱ قاشق غذاخوری

نمک نصف قاشق چای خوری

شکر (در صورتی که دوست داشتید نونتون شیرین باشه ۳ قاشق غذاخوری) ۱ قاشق غذاخوری

طرز پخت:

آرد، نمک و بیکینگ پودر رو مخلوط و یه بار الک کردم...ماست و شیر و روغن رو توی ظرفی مخلوط می کنیم...
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

بنا به گزارش آکاایران : شکر و خمیر مایه رو روی مخلوطمون می پاشیم و میذاریم 2 دقیقه ای بمونه ..دقت کنین من 1 قاشق شکر ریختم چون می خواستم نون معمولی داشته باشم که با پنیر و ... بخوریم...شما اگه شیرین می خواین همون 3 قاشق بریزین...من خیلی وقته از این خمیرمایه فوری فریمان (رضوی) استفاده می کنم و فوق العاده راضیم
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

بعد از 2 دقیقه مخلوط آرد رو به موادمون اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مخلوط می کنیم
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

با دست 10 دقیقه ای ورز می دیم خمیر چسبنده و نرمه...ولی آرد بیشتر استفاده نکنین
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

من چون ترلان جون تاکید کرده بود که آرد بیشتر اضافه نکنم و دیدم خیلی چسبناکه روی تخته کارم کمی آرد ریختم و روی اون ورز دادم تا خمیر جمع بشه و چسبندگیش کم بشه
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

همیشه هم تاکید کردم که با دست دیگه ای که توی خمیر نیست چسبندگی خمیر رو تست کنین...خب، خمیر نرم و پنبه ای و لطیفمون رو توی ظرفی که کمی چرب کردیم میذاریم و روش رو می پوشونیم و توی جای نسبتا گرم
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

یک ساعت زمان می دیم تا حجمش دو برابر بشه
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

وقتی پف خمیر رو خوابوندیم اون رو لوله می کنیم
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

و با چاقو اون رو به 8 یا 10 تکه می بریم..همیشه دقت کنین که با خمیر بعد از استراحت با ملایمت رفتار کنین .. برای چونه گیری ازش نکــَنین..با چاقو یا ابزار، برش بزنین.
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

اگه می خواین توی فر درست کنین ..الان برین فر رو روی 200 درجه سانتی گراد روشن کنین.
هر کدوم تکه ها رو چونه می گیریم و گردش می کنیم...روشون کمی آرد می پاشیم و با یه پارچه روش رو می پوشونیم و میذاریم 10 دقیقه استراحت کنه
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

تابه رو فقط چرب کردم و روی حرارت گذاشتم ..من از تابه رژیمی دو رو (که مال من هپی کال هست) استفاده کردم...
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

ه کاسه آب و برس هم کنار دستم گذاشتم ... می تونین کنجد و ... هم برای روش دم دستتون بذارین .. ..یه چونه رو از زیر پارچه بیرون میاریم هرکدوم چونه ها رو روی سطح آردپاشی شده با دست باز کردم ... نه خیلی نازک نه کلفت..2 میلی متر ضخامتش باشه خوبه..بعد از پخت یکی دوتای اول دستتون میاد....می تونین به سبک نونوایی سنگکی، حرکات موزون هم از خودتون در کنین با نوک انگشت و ناخن روش خط هم کشیدم ...
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

حالا خمیر رو با دست بلند می کنیم (از گوشه نون بلندش کنین و دستتون رو ببرین زیر نون) و میذاریم توی تابه...روش رو با دست یا برس کمی با آب خیس کردم و روش سیاه دونه ریختم...از کرمان برای نون یه معجونی خریدم که علاوه بر سیاهدونه و کنجد یه چیزای دیگه هم داره که خیلی خوش عطره ..از اونا هم ریختم روی بعضی هاشون
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

حرارت متوسطه...در تابه رو می ذاریم و بعد از 3، 4 دقیقه باز کردم و چک کردم...حباب هایی روی نون می زنه و زیرش هم قهوه ای شده..الان وقتشه که نون رو برگردونیم و کلی هم ذوق کنیم :)
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

خب حالا همین جا من یه چیزی بگم...قد و قواره این نون ها کوچیکه...یعنی چیزی تقریبا اندازه یه دست و کمی بیشتر...اگه بخواین همینجور کوچیک باشه که میشه دو تا چونه رو توی تابه کنا رهم بذارین
اگه هم بزرگتر می خواین که از اول، به جای 8 یا 10 تا ، 4، 5 تا چونه بگیرین...اینجوری یه نون بزرگتر دارین که متناسب با اندازه تابه تون هم باید باشه
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

وقتی اون ور نون هم کمی تغییر رنگ داد و دونه دونه اینا که آماده شد مثه نونوایی ها روی توری گذاشتم

طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

بهتره که خمیرتون رو خیلی نازک نکنین که این نرمی و لطافت رو داشته باشی و بعد با چای داغ و پنیر و گردو یا هرچیزی که دوست داشتید کنید
طرز تهیه,آموزش,روش تهیه

در انتها یه سری نکته های مهم رو یادآور میشم:
* آرد زیادی به خورد خمیر ندین و مثه من برای کم کردن چسبندگی خمیر عمل کنین
* حتما روی چونه ها پارچه بذارین و وقتی یکی رو برای باز کردن برداشتین روی بقیه رو بپوشونین
* حتما زیر خمیر رو آرد بپاشین قبل پهن کردنش
* توی سری های بعد از اول، به این نتیجه رسیدم که روی نون کمی آب بمالم که کنجد ها بچسبه بهش
* هر سری که نون ها آماده و تابه خالی شد، تابه رو از روی حرارت کنار بکشین و با دستمال چربش کنین و خمیر بعدی رو توش بندازین و خیس و کنجد پاشی کنین ...بعد دوباره بذارین روی حرات
* من از شکر دستور کم کردم و 1 قاشق استفاده کردم..چون می خواستم نون معمولی باشه...اگه بخواین شیرین باشه همون 3 قاشق خوبه
* اگه بخواین توی فر درست کنین درجه 200 سانتی گراد و کاسه آب توی فر فراموش نشه

هانی شف
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
اتنا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۴
0
0
ممنون از اموزش و نکات بسیار خوبتون
زهرا هستم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۹
0
0
توضیح کاملی بود ب همراه عکسها کاملترشد ازتون ممنونم ،بسیار خوب و عالی مراحل پخت انجام دادین بازم متشکرم
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv