چرا زلزله بیشتر شب‌ها رخ می‌دهد؟
کد خبر: ۹۶۲۱۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: 2018 January 01    -    ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵
bato-adv
bato-adv
چرا زلزله شب اتفاق می افتد : قطعا تا به امروز و پس از زلزله هایی که اخیرا در شهرهای ایران نظیر کرمانشاه و حتی تهران و کرج اتفاق افتاد، برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چرا این زمین لرزه ها در شب اتفاق می افتند؟! چرا روزها کسی احساس زمین لرزه نمی کند؟!. برخی از افراد نیز تاکنون به این باور رسیده اند که زلزله های بسیار شدید نیز قطعا شب ها رخ می دهند و نمونه ی آن زلزله ی بم در سال ۱۳۸۴ بود.

اکنون قصد داریم در این بخش اطلاعاتی در این خصوص را برای شما شرح دهیم و دلایلی علمی را بیان کنیم.

ارتباط میان وقوع زمین لرزه و زمان وقوع


چرا زلزله شب اتفاق می افتد : اگر برای بررسی زمین لزره ها نگاهی به علم زمین شناسی بیندازیم خواهیم دید که زلزله تابعی از نسبت گرانشی میزان انرژی ذخیره شده در سطح گسل یک منطقه به میزان مقاومت آن صفحه می باشد. زمان وقوع زلزله زمانی تغییر می نماید که در فشار وارده بر میدان تنش یا میزان مقاومت سطح گسل تغییر یابد. پدیده های مختلفی نیز می تواند در زمان اتفاق افتادن زلزله موثر باشد که متعدد می باشند.


از جمله پدیده های متعدد می توان به وقوع زلزله های دیگر در صفحات مشترک زمینی، حرکت توده های مایع ماگمایی در اعماق زمین، نیروی گرانش میان ماه و خورشید و یا حتی میان سیارات با هم و … اشاره کرد. بسیاری از زلزله شناسان دلیل به وقوع پیوستن زلزله های ایران در شب را اثر جاذبه ی گرانشی در میان ماه و خورشید اعلام می دارند و از گذشته تاکنون نیز بسیاری از محققین و دانشمندان علوم زمین شناسی و توپوگرافی پروژه های بسیاری را برای بررسی آن در دست اقدام داشته اند.


اثر کششی ماه و خورشید به منظور تحریک زمین لرزه های دستگاهی ایران و حتی تمام مناطق زلزله خیز جهان در بازه ی سال های ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گرفته و در آخر بعد از گذشت مراحل مختلف و انجام آزمایشات متعدد به نتایج جذابی دست یافتند. نتایج بدست آمده از این بررسی ها را در کنار هم قرار داده و به این نتیجه رسیدند که زمان وقوع زلزله ها در ایران به هیچ وجه اتفاقی نبوده و دلیلی کاملا علمی دارند و تابعی از فشار گرانشی میان ماه و خورشید می باشد.


اگر کمی بخواهیم به مطالعات گذشته باز گردیم خواهیم دید که اکثر زلزله ها در فصل بهار اتفاق می افتادند و برخی از زلزله ها نیز در زمان انقلاب زمستانی رخ می دادند و دلیل آن نیز این بود که در این زمان ها میزان جاذبه ی میان ماه و زمین و خورشید نسبت به یکدیگر زیاد می باشد و به همین خاطر نیز تعداد زلزله هایی که رخ می دادند بالا بوده است و اکنون نیز دلیل بسیاری از زمین لرزه های ایران که در شب رخ می دهند همین امر می باشند و اصلا به صورت اتفاقی نمی باشد.

 
ایسنا
bato-adv
bato-adv
برچسب ها: زلزله ، شب ها
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
1
1
علت ديگر مي تواند دماي هوا و تابش نور خورشيد بر پوسته زمين باشد. تغيير دما باعث انقباض و انبساط پوسته زمين مي شود. در روز خورشيد به زمين ميتابد و پوسته منبسط ميشود كه در نتيجه آن اصطكاك سطوح تماسي گسل افزايش ميابد كه حاصل آن ميتواند متوقف شدن حركت بسيار ناچيز صفحات گسل نسبت به هم و جمع شدن انرژي پتانسيل باشد. در شب كه صفحات منقبض ميشوند در لحظه اي نيروي صفحات بر اصطكاك غلبه ميكند و طي يك زمين لرزه انرژي پتانسيل گسل آزاد مي شود. همين اثر را در تغيير دماي فصول پاييز و زمستان نسبت به بهار و تابستان مي توان مشاهده كرد. گاهي در فصل زمستان بدنبال چندين شب و روز هواي معتدل، هوا به شدت سرد مي شود كه بسياري از زلزله ها در همين زمان رخ مي دهد.

پس تغيير دما و اثر جزر ومدي خورشيد و ماه روي پوسته زمين دو عامل رخداد زلزله در شب هستند اما اينها تنها عوامل زلزله نيستند و گاهي عوامل قدرتمند ديگر باعث مي شود زلزله روزها و در هواي گرم هم رخ دهد.
صادق کوشکی
|
Netherlands
|
۲۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۱
0
0
در ایران زمین شناس زیاد داریم و کارشناس فراوان اما اختلاف دمای سطح زمین در اثر سرمای هوا و زیر سنگ کره در اثر فعالیت ماگمای باعث ایجاد جریان همرفتی می شود یعنی گرمای زیر زمین با سرمای سطح زمین تمایل به جابجایی دارند مگر نه چرا در زمستان ها و شب های سرد بیشتر اتفاق می افتد و اگر تابستان اتفاق بیفتد تعداد کم است و هم شدت زمین لرزه؟!
عباس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۲
0
1
نیروی جاذبه ماه و خورشید و زمین و موقعیت مداری آنها نسبت به یکدیگر میتونه دلیل زلزله باشه اما شب یا روز بودنش، دلیل نمیشه.
مثل این میمونه که بگوئیم چرا شهاب سنگها بیشتر شب ها می باره؟ چون شب بهتر دیده میشه، دلیل این نیست که روزها، شهاب سنگها وارد جو زمین نمیشوند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv