کوفته آلوی شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محلی اهالی شیراز است. در این بخش از آموزش آشپزی طرز تهیه این غذای محلی لذیذ را برای شما عزیزان آماده کرده ایم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای۲۴عدد:
۵۰۰ گرم ماست پر چرب کم نمک
۵۰ گرم کره آب شده
۲ عدد تخممرغ
۲۰۰ گرم آرد
۸۰ گرم گندم آسیاب شده
نمک
۲۴ عدد آلو
۲۴ عدد قند
۱۰۰ گرم کره
۴ قاشق غذاخوری شکر
۴۰ گرم خشخاش
طرز تهیه:
1. ماست را با کره، تخممرغ و کمی نمک مخلوط کنید. سپس آرد و گندم آسیاب شده را اضافه کنید و ورز دهید تا خمیر شود.
2. خمیر را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
3. در این فاصله، آلوها را بشویید و به دو قسمت تقسیم کنید. هسته آنها را در بیاورید و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.
4. قابلمه بزرگی از آب را با کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمت ها را روی تخته آردپاشی شده لوله کنید و لوله ها را به ۶ قسمت تقسیم کنید تا در آخر ۲۴ تکه به دست آید. خمیر را دور آلو بگیرید و قلقلی کنید. گلوله ها را در دو مرحله در آب جوش بیاندازید. اما آنها نباید زیاد پخته شوند. شعله را کم کنید و بگذاریید به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
5. در این فاصله، کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه و خشخاش را به آن اضافه کنید.
6. کوفته ها را آبکش کنید و داخل بشقاب بریزید. به جای خشخاش می توانید آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین هم استفاده کنید.