به گزارش
«تابناک باتو»؛ رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: افسردگی، گوشهگیری و کمجوشیدن با دیگران، سوزش سر معده و زیر جناغ، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، اشتهای کاذب و خردهخواری، پرمویی و بروز لکههای تیره در پوست از خصوصیات افراد سوداوی است.
روشنک قدس درباره مزاج سرد و خشک اظهار داشت: چهره این افراد تیره و پوستشان خشک و بیطراوت است. (سیاهی خون و غلظت آن) از علائم دیگر آن است.
بهگفته وی زیادی فکر و خیال و نگرانی نسبت به مطالبی که در اطرافشان میگذرد و خوابهای آشفته و تیره و تار، از مشکلات این افراد است. به علت سرعت فکر در بین این افراد، شاعران و هنرمندان که سردمزاج هستند، بیشتر دچار عوارض میشوند. در صورتی که روش زندگی و تغذیه این افراد تصحیح نشود، دچار مشکلات روحی و روانی جدی میشوند.
افسردگی، گوشهگیری و کم جوشیدن با دیگران از خصوصیات افراد سوداوی است. سوزش سر معده و زیر جناغ، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، اشتهای کاذب و خردهخواری، پرمویی و بروز لکههای تیره در پوست در این افراد شایع است. این افراد در فصل بهار از وضعیت تعادل بهتری برخوردار میشوند و در فصل پاییز بیماریهایشان شدت پیدا میکند.
از غذاهای مفید برای مزاج سرد و خشک، میتوان به گوشت بره، کبوتر، مرغ محلی فربه، تخممرغ محلی، گندم، سیب، گلابی، طالبی، به، انگور، آب نارگیل و در صورتی که از برنج استفاده میکنند حتماً همراه آن از شوید، زیره و زعفران استفاده شود.
سبزیهای گرم مانند نعناع، ریحان، ترخون، تره، ساقه کرفس، شلغم، ترب، هویج فرنگی، عسل، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره، و استفاده از بذرهای ملین مانند قدومه شیرازی، خاکشی، تخم ریحان برای این افراد بسیار مفید است.
سالاد فصل با مقداری جوانه گندم، توت، کشمش، انجیر، خرما، پسته، فندق، نان سنگک با تخم رازیانه و کره محلی مصرف شود.
اما از غذاهای مضر برای مزاج سرد و خشک میتوان گوشت گاو، گوشت گوساله، ماهی شور، ماهی دودی، سوسیس، کالباس، گل کلم، بادنجان، قارچ، گوجهفرنگی، لیمو ترش و آبلیمو، آبغوره، سرکه، نمک زیاد، غذاهای مانده، پنیر شور، لوبیا سبز، ذرت، عدس، پرتقال، انار ترش، ماست، کشک، چای فرآوریشده، گریپفروت، میوههای ترش و انواع سس را نام برد.