آشنایی با روش تهیه قروتو
کد خبر: ۴۷۰۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: 2016 September 01    -    ۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
bato-adv
bato-adv
غذای محلی بجنورد؛
قروتو یا آب کشک یکی از چندین غذای سنتی و محلی بجنوردی‌هاست. قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده می‌خورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم می‌توان آن ‌را خورد.
آشنایی با روش تهیه قروتو
 
قروتو یا آب کشک یکی از چندین غذای سنتی و محلی بجنوردی‌هاست.

آشنایی با روش تهیه قروتو

مواد لازم:

پیاز متوسط: یک عدد

کشک: 250 گرم

ماست: 250 گرم

مغز گردوی خرد شده: 50 گرم

سبزی خردشده ( تره، جعفری و ترخون): 100 گرم

روغن حیوانی یا کره: 50 گرم

نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری

شیرین‌بیان: یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* ابتدا ماست را خوب هم می‌زنیم تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).

* کشک را به ماست اضافه کرده و هم می ‌زنیم تا مخلوط و یک ‌دست شود.

* سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در‌آید.

* روغن یا کره را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و پیاز را خرد کرده و سرخ می‌کنیم.

* وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

* سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و خیلی کم تفت می‌دهیم.

* بعد مغز گردو، شیرین‌بیان و نمک را می‌ریزیم.

* در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنیم تا به‌ جوش آید و اگر هم نزنیم ماست اصطلاحا می‌بُرد.

* بعد از اولین جوش، می‌گذاریم مدت 10 دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.

حال قروتو آماده‌ی خوردن است.

* قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده می‌خورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم می‌توان آن ‌را خورد.
تبیان
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
0
1
این غذا که بسیار مقوی , سالم وخوشمزه است علاوه بر بجنورد در بسیاری از شهرهای خراسان بزرگ و البته سایر مناطق ایران رواج دارد و کمابیش به همین صورت درست می شود البته در جاهای دیگر به نامهای (قروتی ) یا (اشکنه کشک ) شناخته می شود . نکته دیگر اینکه شیرین بیان را بیشتر مردم خراسان شمالی به مرکزیت بجنورد استفاده می کنند و در سایر مناطق کمتر رواج دارد .
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
0
1
این همون اشکنه است دیگه. اشکنه غذای مورد علاقه ی خراسانی هاست و خیلی خوشمزه هم هست.
ح م
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۱
0
1
ما بهش میگیم کله جوش
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv