شگفتی‌های حراج تهران !!+تصاویر
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۲۱۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: 2016 May 28    -    ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv

شب گذشته پنجمین حراج تهران در حالی برگزار شد که سالن حراجی مانند همیشه بیشتر از ظرفیت خود شاهد حضور مدعوین بود. عده ای خریدار بودند و از قبل از حراج، عددهای خود را برای بالا بردن و تعیین قیمت رزرو کرده بودند. تقریبا اکثر گالری دارهای فعال تهران مانند مدیران گالری های بوم، خاک، شیرین، اثر، شکوه، آریا، والی، ساربان، دی و... حضور داشتند و البته علاقمندان به عرصه هنر.

نخستین اثری که در پنجمین حراج تهران به قیمت ۹۵ میلیون تومان به فروش رسید الناز شاکردوست خریداری کرد. این اثر از ناصر اویسی از جمله کارهایی بود که روی دیوارهای سالن حراج باقی مانده بود. گرچه عموما خریداران آثار حراج، مجموعه داران و افراد ناشناسی هستند و از قانون حراجی هاست که خریدار آثار را با شماره می شناسند و نام وی را اعلام عمومی نمی کنند اما حضور الناز شاکردوست و میل او به اعلام این موضوع به رسانه ها، شب گذشته او را به تیتر حراج تهران برد.

در حراج شب گذشته مانند همه ادوار حراج کمتر می شد چهره هنرمندی را دید. هنرمندها عموما علاقه ای به حضور در حراجی ها و هنگام فروش آثار ندارند. از این رو بیشتر مدعوین دیشب را خریداران، مجموعه داران، گالری دارها تشکیل می دادند اما حضور چند چهره هم در این میان شاخص بود از جمله شهرداد روحانی، علی دایی، الناز شاکردوست، پیروز ارجمند، سید محمد بهشتی. البته علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد را نیز باید به این لیست اضافه کرد که در یک سوم پایانی حراج حضور داشتند.

۵۰ اثر از ۸۰ اثر این دوره از حراج «بدون عنوان» بود. اگر بدانیم آثار بدون عنوان عموما آثار مدرن را در بر می گیرد آنوقت شاید این موضوع هم برایمان جذاب باشد. اگر ۱۴ اثر کلاسیکی را که در این حراج حاضر بود و جملگی عناوین طولانی داشتند در نظر نگیریم این عدد ۵۰ معنای بیشتری پیدا می کند. هنرمندان مدرنیسم معتقد بودند برای اثر هنری نباید عنوانی تعیین کرد چرا که باید اجازه داد مخاطب و احساسش بی هیچ واسطه ای با اثر هنری برخورد کند.

در حراج پنجم تهران ۴۰ اثر به نمایش درآمد که متعلق به هنرمندانی بود که در قید حیات نیستند و این یعنی ۵۰ درصد از آثار حاضر در حراج.

یک اثر در حراج تهران به فروش نرفت. تنها دو اثر از ۸۰ اثری که در حراج تهران حاضر بود زیر قیمت کمینه چکش خورد و ۳۱ اثر در همان فاصله قیمتی برآورد شده به دست خریدار رسید و در نهایت ۴۶ اثر بالاتر از سقف پیش بینی شده به فروش رسیدند که این برای حراج تهران موفقیت بزرگی قلمداد می شود.

رکوردداران پنجمین حراج تهران به ترتیب آثاری از سهراب سپهری با سه میلیارد تومان، منوچهر یکتایی با یک میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان، ‏محمود فرشچیان با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، سهراب سپهری با یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان و حسین زنده رودی و محمد احصایی با یک میلیارد تومان ‏شدند.‏

گرچه حراج شب گذشته در عرصه هنرهای تجسمی شگفتی سازهای زیادی داشت اما بدون شک شگفتی سازترین هنرمند دیشب را باید منوچهر یکتایی دانست که دو اثر او با قیمتی بسیار بالاتر از بیشینه ای که پیش بینی می شد به فروش رفت و قطعا قیمت آثار این هنرمند را به شکل جدی جا به جا خواهد کرد. حتی پیش بینی می شود طی سال های آینده یکی از رکوردداران هنر ایران همین نام باشد. هنرمندی که ساکن آمریکاست و مدتی است به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر توان خلق اثر ندارد.

شگفتی‌های حراج تهران

همچنین اثری از جعفر پتگر در این حراج که با قیمتی بین ۴۰ تا ۶۰ میلیون تومان برآورد شده بود به قیمت ۲۲۰ میلیون تومان چکش خورد تا دیگر شگفتی ساز حراج باشد.

در نهایت حراج تهران با فروش ۲۵ میلیارد و سیصد و شصت و دو میلیون تومان رکورد ۲۱ میلیارد و ۴۰ میلیون تومانی سال گذشته خود را شکست. در حالیکه در این دوره ۸۰ اثر حضور داشت و در دوره چهارم ۱۲۶ اثر چکش خورد.


شگفتی‌های حراج تهران

شگفتی‌های حراج تهران

شگفتی‌های حراج تهران

شگفتی‌های حراج تهران

فرادید

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
2
0
خوش به حال اونایی که اینقدر پول دارن
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۰
مرفهین بی درد
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv