چرا افراد باهوش دوستان کمتری دارند؟
کد خبر: ۳۲۶۴۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: 2016 April 06    -    ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
bato-adv
bato-adv
در دوره جدید سبک زندگی به سرعت تغییر کرده است ولی بیولوژی انسان ها نتوانسته است خود را با این تغییرات سریع منطبق کند و عدم هماهنگی کامل میان مغز ما و زندگی جدید باعث آشفتگی افراد دارای IQ کم ترمی شود.
چرا افراد باهوش دوستان کمتری دارند؟ گروهی از روانشناسان و محققان سنگاپوری در پژوهش جدیدی که ماه پیش در یک نشریه بریتانیایی منتشر کرده اند به دنبال پاسخ به این پرسش بوده اند که چرا برخی از جوامع و مردم مختلف از دیگران شادتر هستند و لذت بیش تری از زندگی خود می برند.

«کانازاوا» و «لی» دو محققی بوده اند که در این پژوهش مجموعه ای رفتارهای پیشینیان را مورد مطالعه قرار داده و نوشته اند: «احتمال دارد موقعیت ها و رفتارهایی که وضعیت پیشینیان ما را بهبود بخشیده باعث افزایش کارآیی و رضایت ما از زندگی شود.» آن ها پس از بررسی ۱۵ هزار انسان ۱۸ تا ۲۸ ساله دو تئوری برای شادتر شدن زندگی اراده کرده اند.

اولین مشاهده این پژوهش از میان ۱۵ هزار نفر این است که هر چه تراکم جمعیت در منطقه ای افزایش پیدا کند میزان رضایت افراد از زندگی کاهش پیدا می کند. البته تاثیر این تراکم در افراد با هوش کمتر دو برابر افراد دارای IQ بالاتر است. از طرفی هر چه روابط اجتماعی یک فرد بیش تر می شود و دوستان نزدیک بیش تری پیدا می کند رضایتش از زندگی بیش تر می شود. با این حال در این مورد استثنایی وجود دارد و آن هم افراد باهوش هستند. مطابق این تحقیق این نسبت در مورد افراد باهوش معکوس می شود و از همین رو هر چه فرد باهوش تر باشد، افزایش دوستان نزدیک او را ناخشنود تر می کند.

افراد باهوش اگر دفعات بیش تری دوستان خود را ببینند و وقت بیش تری برای آن ها بگذارند ناخشنودی شان افزایش پیدا می کند. یکی دیگر از نتایج قابل توجه این تحقیق مقایسه شادی و رضایت از زندگی در شهرها و روستاها است. مطابق با نمودار زیر که از این تحقیق استخراج شده است، ساکنان مناطق روستایی بیش ترین رضایت از زندگی را در مقایسه با افراد دیگر دارند. پس از آن ها افراد حاشیه نشین شهری رضایت بیش تری دارند و پس از این دو گروه نیز، مردم شهرهایی با جمعیت زیر ۲۵۰ هزار نفر و بالای ۲۵۰ هزار نفر. مطابق با این نمودار هر چه از مناطق روستایی به سمت شهرهایی با جمعیت بیش تر می رویم میزان شادی مردم نیز کاهش پیدا می کند.



چرا رضایت در شهرهای پرجمعیت، علی رغم وجود امکانات بیشتر کم است؟

تحقیقات اجتماعی زیادی در این رابطه منتشر شده است با این حال به عنوان دم دستی ترین توضیح برای آن می توان پرسید پس از ۱ ساعت متروسواری در ساعات پرازدحام تعطیلی ادارات چه حسی دارید؟ این دو محقق در رابطه با مشاهده دوم یعنی افزایش رضایت با افزایش روابط دوستانه به نتیجه خارق العاده و شگفت انگیزی دست پیدا نکرده اند چرا که اغلب افراد این نکته را در روابط خانوادگی و دوستانه خود حس می کنند اما دلیل معکوس شدن این رابطه در افراد باهوش چیست؟ گراهام یکی از محققان موسسه بروکینگز که در مورد اقتصاد شادی تحقیق می کند در جواب به این سوال می گوید: «افراد باهوش وقت خود را به اهداف بلند مدت تری اختصاص می دهند. کارهایی مانند تحقیقات بر روی یک سرطان خاص و یا نوشتن رمانی جذاب. با پیگیری روابط دوستانه بیش تر توسط این افراد، اهداف درازمدت شان تحت تاثیر قرار می گیرد و این موضوع برای آنها اصلا خوشحال کننده نیست.»

با این حال دو محقق این پژوهش مدعی شده اند که رضایت گذشتگان از زندگی در میان دوستان به این دلیل بوده که آن ها برای ادامه زندگی خود و شکار به این وضعیت نیاز داشته اند. در دوره جدید سبک زندگی به سرعت تغییر کرده است ولی بیولوژی انسان ها نتوانسته است خود را با این تغییرات سریع منطبق کند و عدم هماهنگی کامل میان مغز ما و زندگی جدید باعث آشفتگی افراد دارای IQ  کم ترمی شود. در عین حال افراد باهوش به دلیل IQ بالاتر توانایی بیش تری برای حل مشکلات داشته و  آشفتگی کم تری نسبت به افراد دیگر دارند. از همین رو ارتباطاتشان نیز کم تر است.
مهر
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Turkey
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
2
وقتی در یک رابطه از صمیمیت سو استفاده شود و صمیمیت را پای سادگی بگذارند یا از اعتماد سو استفاده شود و موجب شود تا به حقوق خود نرسید و برخی ادمهای نادان فکر کنند خیلی باهوش هستند، روابط محدودتر موجب اسیب کمتر می گردد.
ناشناس
|
Turkey
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
2
رابطه زیاد چندان هم خوب نیست، افرادی که دور و بر شما هستند هر یک بنوعی بر ذهن شما تصمیم می گذارند و اگر این تاثیرات ناصحیح باشد منجر به از دست رفتن قدرت تصمیمگیری و یا اتخاذ تصمیمات نادرست خواهد شد و در واقع فرد بجای اتخاذ تصمیم درست نظر دور و بریهای خود را اجرا می کند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
3
35
ممنون تازه فهمیدم که باهوشم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
چندان ربطی به هوش نداره زیاد جدی نگیر.
ناشناس
| |
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
توجه کن گفته اگه باهوش باشی دوست کمتری داری نه اینکه اگه دوست کمتری داری به این معنیه که باهوشتری!!!
حالا بگو من باهوشترم یا تو؟!!!
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
0
7
من که اصلا موضوع رو نفهمیدم آی کیو ام چنده ؟
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
180
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
0
4
ميشه گفت كه به درون گرايي و برون گرايي مربوط تره ادماي درون گرا كمتر به دنبال رابطه با ديگرانند و بيشتر روي افكار و اهدافشون متمركز هستند و هر چيزي كه اين تمركز را كم كنه انها را ناراضي مي كنه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
1
5
واقعیت اینه به علت مشغله و مشکلات روحی اکثر مردم این دوره منزوی شده اند.حالا یه عده میریزن اینجا میگن ما باهوشیم پس.تو این چیزها دنبال هوش نباشید.تو کارتون تو نمرات درسیتون تو برنامه ریزی زندگیتون تو چیزهای مثبت و پیشرو زندگی تحقیق کنید وببینید باهوش هستید یا نه.نه تو خاله زنک بازیها...
یکی مثل تو
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
1
4
این موضوع در مورد افراد باهوش کاملا چیز عادی هست. فکر کن هر روز بخواهی احمق های رو تحمل کنی که ساده ترین چیز ها رو درک نمی کنند و به مسائل بی اهمیت انقدر ارزش قائل هستند که به مسائل مهم ارزش قائل نیستندو می خواهند بدون داشتن کوچک ترین سوادی و مهارتی در هر کاری دخالت کنند در صورتی که فرد باهوش بخاطر هوش ذاتی به راحتی هر کاری را بدون نیاز به دیگران انجام می دهد.
اکنون که دیگر توهم دموکراسی و ازادی بیان پیش امده شرایط به مراتب سخت تر شده فکرش را بکنید بیشتر جمعیت دنیا شاید در ده سال یک کتاب هم نخوانند و اگر هم بخوانند کتاب داستان ابکی است بعد می ایند در مورد تخصصی ترین موراد نظر می دهند و حتی بعضی با اعتماد به نفس مقاله و کتاب هم می نویسند .... چه ازار دهنده
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۰
جناب یکی مثل تو، از نظرات جنابعالی می توان برداشت کرد که دموکراسی را هم هرطور که دوست دارید تعریف می کنید و در واقع مایلید تا دیکتاتوری را با ظاهر دموکراسی به خورد دیگران بدهید، شما که خیلی دانایی هنوز نفهمیدید اهمیت در نظر افراد متفاوت است و شاید انچه برای جنابعالی بسیار مهم است برای فرد دیگری فاقد ارزش باشد و بالعکس. ضمنا نظر دادن بر دو نوع تخصصی و عمومی است، کامنت گذاشتن نظر عمومی است و کتاب و مقاله نظرات تخصصی است و گمان نکنم کسی بدون تخصص قادر به نوشتن کتاب یا مقاله باشد و البته تخصصی سازی بسیار خوب و از عوامل بهبود بهره وری است که متاسفانه در کشور ما کمتر دیده می شود.
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
1
11
البته افراد باهوش به واسطه موفقیت هایی که بعضاً تو زندگی بدست میارن یا سطح هوش و آگاهیشون از مطالب و علوم بیشتر مواقع از طرف مردم عادی طرد میشن . ایم موضوع رو من لمس کردم .
وقتی شما از نظر بهره هوشی در سطحی هستی که مطالبی رو بیشتر از عوام میدونی و اطلاعات عمومی بالایی داری اصولاً مردم به چشم آدمی از نوع متفاوت نگاه میکنند و چون فکر میکنن شاید در مقابل شما از نظر موارد مذکور ÷ایین تر هستند شما رو ترک میکنن .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
0
4
من دوستان زيادى دارم ولى هرچى ميگذره كمتر حوصله آدم ها و حرف ها و ژست هاى تكرارى و كليشه اى رو دارم، حالا يا افسردگى گرفتم يا دارم با هوش ميشم بعدِ چل سال!
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv