اگرچه علت اصلی انسداد شریانها وجود رسوب چربی، کلسترول و کلسیم در رگهای خونی است، اما زیادهروی در خوردن بسیاری از غذاها هم باعث «تصلب شرایین» میشود. به گزارش نشریه آلمانی Focus، تصلب شرایین میتواند در نهایت به اختلالات گردش خون و بیماریهای قلبی عروقی مانند حملات قلبی منجر شود. علاوه بر فشار خون بالا، دیابت، چاقی، مصرف نیکوتین و الکل، رژیم غذایی ناسالم نیز یکی از دلایل ابتلا به این عارضه است. اما کدام غذاها در انسداد رگهای خونی مقصرند؟
گوشت قرمز
حتی گوشتهای ارگانیک و با کیفیت باید در حد اعتدال مصرف شوند. بهتر است مصرف گوشت قرمز را کاهش داده و عادت به مصرف گوشت مرغ یا ماهی کنید. مصرف این گوشتها باعث میشود سطح کلسترول LDL در بدن به سرعت بالا برود و به شکل کلسترول روی دیواره رگها رسوب کند.
محصولات لبنی پرچرب
لبنیات سرشار از پروتئین و سایر مواد مغذی مانند کلسیم، ید، اسید فولیک و ویتامینهای A، D، E، B1، B2، B6 و B12 هستند. به ویژه محصولات تخمیر شده، مانند ماست، کفیر یا دوغ، بسیار سالم هستند، زیرا فلور روده را با «پروبیوتیکهای سالم» تقویت میکنند. اما فراموش نکنید که محصولات لبنی پرچرب بهخصوص کره و خامه باید به ندرت مصرف شوند. کلسترول بالا به ویژه در پنیر پرچرب، کره و شیر، خطر سخت شدن عروق و در نتیجه بیماری قلبی را افزایش میدهد.
پیتزای منجمد
چربیهای ترانس میتوانند باعث مسدود شدن رگهای خونی و بیماری عروق کرونر قلب شوند. غذاهای آماده مانند پیتزاهای یخزده و لازانیا نیز حاوی آرد سفید به جای آرد سبوسدار، روغنهای تصفیه شده به جای روغن زیتون بکر و نمک و شکر بیش از حد هستند. این مواد در ترکیب با چربیهای ترانس باعث التهاب در بدن شده و منجر به بیماریهای قلبی عروقی میشوند.
انواع نان و شیرینیهای صنعتی
شیرینیها و نانهای صنعتی فیبر ندارند اما حاوی مقدار زیادی چربی ترانس، آرد سفید تصفیه شده و شکر صنعتی هستند. این ترکیبات باعث التهاب و گرفتگی عروق در بدن میشود. بهخصوص شکر اثر التهابی دارد و میتواند باعث آسیب طولانیمدت به دیواره عروق شود. همچنین محصولاتی که عمدتاً از آرد سفید تصفیهشده تهیه میشوند، خطر چاقی را افزایش میدهند، یک عامل کلیدی در تصلب شرایین.
نوشیدنیهای قندی
کولا، نوشابه و چای سرد شیرین از شیرینیها یا حتی گوشت قرمز خطرناکتر هستند زیرا برخلاف غذاهای شیرین، نوشابهها باعث احساس سیری نمیشوند و با مصرف آنها، در مدت زمان بسیار کوتاهی، قند زیادی وارد بدن میشود و خطر ابتلا به چاقی، دیابت و تصلب شرایین را افزایش میدهد.
روغن آفتابگردان
روغن آفتابگردان باید در حد اعتدال مصرف شود زیرا اسیدهای چرب امگا ۶ موجود در آن بسیار بیشتر از اسیدهای چرب امگا ۳ است. مصرف بیش از اندازه امگا ۶ها میتواند باعث مشکلات زیادی مانند احتباس آب، افزایش خطر تشکیل لختههای خونی در رگها، افزایش فشار خون و ... شود. روغن کلزا یا روغن زیتون جایگزینهای بسیار سالمتری هستند و اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتری دارند.
زندگی سلام