اختصاصی تابناک باتو ــ در روزهای کریسمس بود که بهترین سرآشپزهای جهان در لیون، مهد غذای فرانسه برای سیزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جهانی شیرینی پای، گرد هم آمدند.
ریوتارو شیومی ژاپنی از رستوران کوبه کیناتو در هیوگو برنده این رقابت شد. او جرمی کروزر قهرمان بلامنازع فرانسوی این رقابتها را از رستوران Maison Crauser et Bello شکست داد و یک فرانسوی دیگر به نام تونی کاپوچی، از رستوران Epicerie des Fermes نفر سوم شد.
کریستف مارگوین، یکی از سازماندهندگان و رئیس Toques Blanches Lyonnaises میگوید که جنبههای مختلفی برای یادگیری طرز پخت پای وجود دارد.
او بیان داشت: «شیرینی پای محصولی است که ما آشپزها روی آن کار نکرده ایم. اما باید بگویم که پخت این شیرینی فنون و رموز زیادی دارد؛ بنابراین نیاز است تا ما آشپزها پخت این شیرینی خوشمزه و جذاب را به علاقهمندان آموزش دهیم و تکنیکهای پخت آن را نسل به نسل انتقال دهیم.»
برد ژاپنیها
پیروزی شیومی هت تریک عناوین جهانی را برای ژاپنیها در زمینه شیرینی پزی تکمیل کرد.
سال گذشته، کوهی فوکودا از تاکارا شوکوهین کوگیو بوتز اغذیه فروشی توکیو جایزه برتر را به دست آورد. پیش از همه گیری در سال ۲۰۱۹، این جایزه به Osamu Tsukamoto از هتل Cerulean Tower Tokyo در توکیو تعلق گرفت.
کریستوف پائوکود، یک سرآشپز فرانسوی مستقر در توکیو است که در میان هیات داوران حضور داشت. او میگوید که سرآشپزهای ژاپنی علاقه زیادی به غذاهای فرانسوی دارند و در این زمینه سخت کار میکنند.
او بیان داشت: «شوق خوردن کیکها صرفاً به این دلیل است که ژاپنیها کمال گرا هستند. آنها عاشق کیفیت کار خود هستند و در عین حال عاشق غذاهای فرانسوی و محصول هستند. من فکر میکنم که ژاپن امروز، عاشق کیک شده است. آنها به دنبال ایجاد تمایز نیستند. بلکه تنها به دنبال کمال هستند. همین. کیفیت، پخت خوب، ضخامت خوب شیرینی، چاشنی خوب، یک محصول خوب تمام چیزهایی است که سرآشپزهای ژاپنی برآن متمرکز شده اند.»
هیات داوران پر ستاره
هیات داوران مسابقات امسال عبارت بودند از: برنارد پاکو (آشپز ۳ ستاره)، وینسنت فرنیو (روزنامه نگار متخصص غذا)، آرنو لاهر (MOF Patissier)، یوون کریستنسن (صاحب رستوران ۳ ستاره (Geranium، کریستین گارسیا (سرآشپز رستوران پرنس در کاخ موناکو)، برنارد لپرنس (MOF Cuisinier)، و فرانسوا آدامسکی (Bocuse d'Or ۲۰۰۱)