کودکان را از تماشای «بچه» در مهمونی منع کنید
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۹۱۶۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: 2022 June 28    -    ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
روزنامه خراسان طی یادداشتی از برنامه «مهمونی» ایرج طهماسب انتقاد کرده است.

روزنامه خراسان طی یادداشتی از برنامه «مهمونی» ایرج طهماسب انتقاد کرده است.

 
 

کودکان را از تماشای «بچه» در مهمونی منع کنید

در بخشی از این یادداشت آمده:

*  پربازدید شدن ویدئوهایی از برنامه «مهمونی» به ویژه شخصیت عروسکی بچه که دیالوگ‌های بامزه و البته گاه بی‌ادبانه‌ای می‌گوید، توجه کودکان را به تماشای این برنامه جلب کرده است.

* شخصیت بچه در این مجموعه که تقریبا از همه محبوب‌تر است، کمی بددهن و عاشق فحش‌دادن است مثلا تکیه کلام هایی دارد مانند تورو سننه، از مادر نزاییده و ... که بعضی بچه‌ها هم از او تقلید می‌کنند.

* نکته این است که خود «ایرج طهماسب» هم در قسمت‌های اولیه و بعد از اعتراض به شخصیت بچه، اعلام کرد که این برنامه اصلا برای بچه‌ها ساخته‌ نشده و والدین نباید توقع یک برنامه خیلی سالم و پاستوریزه را داشته‌باشند.حتی در خود پلتفرم ارائه دهنده هم کنار این برنامه ۱۲+ درج شده است  اما چون این برنامه شخصیت‌های عروسکی دارد که خیلی هم محبوب هستند، قاعدتا بچه‌ها کنجکاو می‌شوند آن را ببینند.

* از این طرف هم رسانه‌های تصویری ما از نوعی نیست که مرتب برنامه تلویزیونی جذاب بسازد تا ما بگوییم که اگر بچه‌ را از دیدن برنامه مهمونی محروم کردیم، گزینه «ب» را  دارد که آن را ببیند. در نتیجه‌ خانواده‌ها هم آن قاطعیت را ندارند که بگویند چون مختص بچه‌ها نیست مانع دیدن این برنامه بشویم و به هیچ‌عنوان اجازه ندهیم چنین برنامه ای را ببینند.

* اولین راه‌حل یا شاید خوش‌بینانه‌ترین راه‌حلی که می‌توانیم داشته‌باشیم، منع کودک از دیدن چنین برنامه‌ای است. اما این راه‌حل مناسب نیست چون کودک ممکن است در مدرسه، کوچه، شبکه‌های اجتماعی و ... این دیالوگ‌ها و بخش‌هایی از برنامه  را ببیند. در نتیجه  این گونه محدود کردن ممکن است موجب ایجاد جاذبه بیشتر برای او شود. پس باید چه ‌کنیم؟

* اول از همه سعی کنیم خودمان(یعنی پدر و مادر) به هیچ‌عنوان بازگو کننده این دیالوگ‌ها و شکاندن قبح آن در خانواده نباشیم. اما در گام بعد اگر می‌بینید کودک در حال تکرار این دیالوگ‌هاست، کاری که باید کرد توضیح شخصیت «بچه» به صورت کامل برای فرزند است. یعنی چه؟ یعنی می‌شود با توضیح دادن به کودک به او گفت این شخصیت(بچه) به دلیل  شرایط ناخواسته از فرهنگ ضعیف جامعه است و این حرف‌هایی هم که از زبان این شخصیت می‌شنوی، کلماتی نیست که ما در روزمره  و  جمع خانواده  استفاده‌ کنیم و تو با گفتن این حرف‌ها شخصیت خودت را زیر سوال می‌بری. در این جا من(پدر یا مادر) سعی می‌کنم این آگاهی را به فرزندم بدهم که شاید شنیدن این جملات در قالب یک برنامه تلویزیونی برای تو جالب باشد اما آن چه تو در حال بیان آن هستی چیزی نیست که در فرهنگ خانواده و اجتماع ما پذیرفته‌شده باشد.

* نکته آخری که باید بگویم این است که این تکیه کلام‌ها که توسط برنامه «مهمونی» خیلی فراگیر شده‌است، یک تب و موج است. همان طور که خیلی از دیالوگ‌ها آمدند و رفتند؛ یعنی به تاریخ سپرده‌شدند این مسئله یا تکیه‌کلام‌ها هم بعد از اتمام این برنامه تمام می‌شود و خیلی لزومی ندارد روش‌های تنبیهی سختی را به‌کار ببرید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
0
3
روزنامه خراسان گرامی! اگر شما پیشنهاد میکنید که بچه ها این برنامه را نبینند هرگز دلیل براین نمیشه که ببچه ها هرگز این به قول شما فحاشیهارو یادنگیرند.اتفاقا باید این برنامه ها با این طرز گفتگوها را بچه ببینند بعد یادبگیرند که فحاشی نکنند. اینسیاسیت پنهان کاری ، منع کردن مردم از تماشای فیلم یا برنامه خاص ، سانسور ، عدم صدورمجوز برای ساخت فیلمهایی که بیانگر دردهای واقعی جامعه است ، مملکت را بهشت موعود نکرده و نخواهدکرد.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
احتمالا بچه نداری که این طور شعار میدی.
اگه بچه به این راحتی یاد می گرفت که فحاشی بده،دیگه بهش بچه نمی گفتند.
زیر فیلمها هم نمی نوشتند منفی18 و منفی12 و...
این ممنوعیت تو همه کشور ها اعمال میشه
ناشناس
|
United States
|
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
0
5
چقد سوسولی تو خراسون !
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv