طراحی نمای ساختمان‌های تجاری و اداری
کد خبر: ۲۳۸۰۵۷
تاریخ انتشار: 2022 February 28    -    ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
از نمای بیرونی گرم و دلپذیر که با گیاهان سبز تزئین شده است گرفته، تا ساختمان چوبی رستورانی با تم جنگلی، یا نمای شیشه‌ای و آینه‌ای در ورودی دفتر مرکزی یک شرکت، طراحی نما یکی از جنبه‌های موثر برای ساختمان‌های تجاری است. کلمه نما در واقع از کلمه فرانسوی facade گرفته شده است، ...

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری«تابناک با تو» - از نمای بیرونی گرم و دلپذیر که با گیاهان سبز تزئین شده است گرفته، تا ساختمان چوبی رستورانی با تم جنگلی، یا نمای شیشه‌ای و آینه‌ای در ورودی دفتر مرکزی یک شرکت، طراحی نما یکی از جنبه‌های موثر برای ساختمان‌های تجاری است.

کلمه نما در واقع از کلمه فرانسوی facade گرفته شده است، نما در یک ساختمان رابط بین محیط خارجی و داخلی آن است که معمولاً یکی از ضلع‌های بیرونی ساختمان است، اما نه همیشه ضلع روبرویی ساختمان!

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

در معماری ساختمان‌های اداری تجاری، نما اغلب مهم‌ترین جنبه طراحی است، زیرا عاملی جاذب محسوب می‌شود همینطور از منظر مهندسی، طراحی نما به دلیل سهم بزرگ آن در بهره وری انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مقاله به طور مفصل به اهمیت نما در طراحی ساختمان‌های تجاری می‌پردازیم با ما همراه باشید….

توابع یک نما

تصور کنید در وسط یک خیابان شلوغ با رستوران‌های زیادی ایستاده اید که در مورد هیچ یک از آن‌ها چیزی نمی‌دانید، به احتمال زیاد وارد کدام یک می‌شوید؟ به احتمال زیاد وارد ساختمانی با نمای چشمگیر خواهید شد اینطور نیست؟

نما‌هایی که به خوبی طراحی شده اند به موفقیت هر کسب و کاری کمک می‌کنند. از سوی دیگر، نما‌های با طراحی ضعیف عملکرد ساختمان را نیز ضعیف نشان دهند.

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

وظایف نما:

*ایجاد رابط بین محیط داخلی و خارجی
*ایجاد تصویری که نمایانگر کسب و کار، ایده آل‌ها و چشم انداز شرکت باشد
*امکان دسترسی به سطوح نور قابل قبول و ارتباط بصری با بیرون
*ضد آب و قابلیت کنترل جریان هوا، مقاومت در برابر باد و انسداد دسترسی به آب
*تهیه پنجره‌های قابل باز برای تهویه
*عایق صوتی و حرارتی
*کنترل بهره خورشیدی و تابش U

مصالح نما

در طراحی نما انتخاب متریال نما معمولاً به کاربرد و هدف ساختمان و همچنین الزامات برنامه ریزی بومی بستگی دارد که ممکن است ظاهر ساختمان را در ارتباط با همسایگان آن تحت تأثیر قرار دهد. آجرکاری اغلب برای مصالح نمای خارجی ترجیح داده می‌شود، اما ساخت و ساز مدرن با استفاده از دیوار‌های فولادی سبک (به نام دیوار‌های پرکننده) به طور موثر جایگزین آجرکاری سنتی شده است.

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

به عنوان مثال، استفاده از شیشه شفاف در ساختمان‌های تجاری مانند رستوران‌ها معمول است تا نگاهی اجمالی به فضای داخلی زیبا افراد بیشتری را به رستوران بکشاند.

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

انواع دیگر مصالح نما شامل تخته‌های بزرگ، پانل‌های فلزی، عایق و کاشی‌های سفالی می‌باشد. طیف گسترده‌ای از اشکال نما ممکن است با استفاده از فولاد سبک از جمله دیوار‌های منحنی، پنجره‌های بزرگ و برجستگی‌هایی مانند سایبان‌های خورشیدی و بالکن‌ها ایجاد شود.

مبانی طراحی نما

طرح‌های اولیه‌ای که در طراحی اولیه نما قرار می‌گیرند به این منظور است که نمای همه جانبه‌ای از تمام الزامات ایجاد شود که شامل هدف مورد نظر از نما، طراحی آن و همچنین محدودیت‌های قانونی و عملی مختلف مورد نیاز قبل از ساخت است.

اولین و مهمترین چیز این است که هدف نما را مشخص کنید. پس از انجام این کار، معیار‌های عملکرد مربوط به نما تعیین می‌شود.

این معیار‌ها سه عامل مهم در طراحی را در نظر می‌گیرند: طراحی، بودجه و نگرانی‌های نظارتی.

دلیل اصلی این امر ایجاد یک نقشه راه واضح است که هم توسط مشتری و هم معمار مورد توافق قرار گیرد.

نتیجه گیری:

اهمیت یک نمای خوش ساخت را می‌توان به لباس خوب تشبیه کرد. اولین برداشت کاربران مهمترین هستند. یک نما با طراحی و اجرای خوب بدون شک، بخش بسیار مهمی از طراحی ساختمان‌های تجاری است و باید با اهمیتی که شایسته آن است، به آن توجه شود.

طراحی نما ساختمان های تجاری و اداری

منبع: دکوبوم

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار