«تابناک با تو» - معمولا از همان صبح به محض اینکه از خواب بیدار میشویم به فکر ناهار و بعد از آن شام هستیم و این جمله در ذهنمان دائم تکرار میشود: «امروز چی بپزم؟»؛ ادامه این مطلب را بخوانید تا برای پخت و پز به شما ایده بدهد.
چه خانهدار باشید چه شاغل، از همان صبح به محض اینکه از خواب بیدار میشوید فکر درست کردن غذای آن روز و این که «چی درست کنم» یا «چی بپزم؟» هستید؛ ادامه این مطلب را بخوانید تا با چند نوع پیشنهاد غذایی ساده برای میانوعده و شام یا حتی ناهار سبک آشنا شوید.
۱- فلافل با نخود
اگر میخواهید در خانه با مواد غذایی مرغوب و کاملا بهداشتی، فلافلی هممزه با فلافل مغازهها درست کنید، کافی است دستور پختی که گفتهایم را ببینید و غذایی سالم و خوشمزه درست کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
نخود ۳۰۰ گرم
جعفری (اختیاری) ۱ دسته کوچک
پیاز ۱ عدد
سیر ۶ حبه
تخم مرغ ۱ عدد
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
ادویه فلافل ۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز ½ قاشق چایخوری
زیره ½ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و فلفل قرمز به مقدار دلخواه
نمک و روغن مخصوص سرخ کردن به مقدار کافی
طرز تهیه فلافل خانگی با نخود
مرحله اول
برای تهیه فلافل خوشمزه به روش بازاری اولین کاری که باید انجام دهیم خیساندن نخود است. برای این منظور نخود را درون یک ظرف مناسب می ریزیم و به اندازه ای آب سرد به ظرف اضافه می کنیم که سطح آب بالاتر از سطح نخودها باشد.
مرحله دوم
حالا باید اجازه دهیم نخود به مدت حداقل ۲۴ ساعت درون آب خیس بخورد. برای اینکه نخود بو نگیرد باید هر ۶ ساعت یک بار آب درون ظرف را تعویض کنیم. ضمنا تعویض آب باعث می شود که نفخ نخود به طور کامل گرفته شود.
مرحله سوم
پس از اینکه نخود به خوبی خیس خورد، آنرا می شوییم و آبکشی می کنیم، سپس داخل میکسر یا مخلوط می کنیم. در ادامه سیرها و پیاز را پوست می گیریم و ( پیاز را به صورت ۴ قاچ ) به مخلوط کن اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله جعفری را نیز پس از شستشو به مخلوط کن اضافه کرده و به خوبی میکس می کنیم تا مواد حالتی خمیری پیدا کنند. سپس مایه فلافل را از مخلوط کن خارج کرده و درون یک ظرف بزرگ و جادار می ریزیم.
مرحله پنجم
حالا آرد نخودچی را به همراه بکینگ پودر، ادویه فلافل، پودر تخم گشنیز، زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مایه فلافل اضافه می کنیم. اضافه کردن تخم مرغ اختیاری است ولی اگر تا حالا فلافل درست نکرده اید، توصیه می کنیم تخم مرغ را نیز اضافه کنید.
مرحله ششم
در این مرحله مایه فلافل را با دست به خوبی ورز می دهیم تا ادویه ها به طور کامل به خورد آن بروند. پس از اینکه مایه فلافل کاملا منسجم و یکدست شد، روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و در یخچال قرار می دهیم.
مرحله هفتم
اگر می خواهید فلافل ترد و خوشمزه تری داشته باشید باید مایه فلافل را از شب قبل آماده کنید و در یخچال قرار دهید. اما اگر وقت کافی برای انجام این کار ندارید، حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد با هم تلفیق شود.
مرحله هشتم
پس از اینکه مایه فلافل به خوبی استراحت کرد، آنرا از یخچال خارج می کنیم. در ادامه یک کاسه حاوی آب جلوی دستمان قرار می دهیم. حالا یک تابه گود و کوچک روی حرارت ملایم قرار می دهیم و روغن مخصوص سرخ کردنی اضافه می کنیم.
مرحله نهم
همانطور که مطمئنا در فلافل فروشی های دیده اید، باید به اندازه ای روغن اضافه کنیم که فلافل ها درون روغن شناور باشند. در ادامه قالب فلافل را درون کاسه آب می زنیم تا خیس شود و مایه فلافل به آن نچسبد.
مرحله دهم
حالا با قاشق از مایه فلافل بر می داریم و درون قالب می ریزیم، سپس با پشت قاشق روی آنرا صاف می کنیم. در ادامه فلافل های قالب زده را درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم مغز پخت شوند.
مرحله یازدهم
به دلیل اینکه فلافل ضخامت زیادی دارد، باید حرارت زیر ظرف کم باشد تا کاملا مغز پخت شود. حرارت بالا باعث می شود فلافل سریع طلایی شود و مغز آن خام بماند. در پایان فلافل های سرخ شده را درون توری فلزی قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود.
مرحله دوازدهم
برای گرفتن روغن اضافی فلافل ها می توانیم از دستمال حوله ای نیز استفاده کنیم. حتما باید روغن فلافل ها را بگیریم تا ترد و کریپسی شوند. در پایان فلافل ها را به همراه نان باگت و مخلفات دلخواه سرو می کنیم.
۲- سیبزمینی تردِ لهشده
بهترین سیب زمینی له شده ترد فقط چند قدم با شما فاصله دارد؛ یک چنگال بردارید و سعی کنید هنگام خوردن دهانتان نسوزد.
مواد لازم برای تهیه سیبزمینی له شده و ترد
برای تهیه و درست کردن سیبزمینی ترد به مواد زیر لازم دارید. البته میزان هر کدام بستگی به طبع و سلیقه و حتی نوع رژیم غذاییتان دارد:
سیبزمینیهای کوچک (به تعداد مورد نیازتان)
نمک به مقدار لازم
روغن زیتون
سیر تازه
سبزیجات خرد شده تازه
طرز تهیه سیبزمینی ترد له شده
۱- سیبزمینیهای کوچک را آبپز کنید.
۲- آنها را آبکش کنید و بگذارید خشک شوند.
۳- آنها را روی یک ورقه روغنی قرار دهید.
۴- سیبزمینیها را له کنید؛ با استفاده از ته یک لیوان بهآرامی روی سیب زمینیها فشار دهید تا سیبزمینیها له شوند.
۵- روی سیبزمینیهای له شده را روغن زیتون بمالید و روی آنها نمک و سیر تازه بپاشید.
۶- برای پخت با ۴۵۰ درجه فارنهایت ( ۲۳۰ درجه سانتیگراد) برای حدود ۲۵ دقیقه بگذارید بپزند.
۷- سیبزمینیها را از فر بیرون آورده و روی آنها سبزیجات خرد شده تازه بپاشید و میل کنید.
۳- سالاد اسپاگتی به سبک ایتالیایی
سالاد اسپاگتی ایتالیایی جذاب و تازه را میتوان به راحتی از شب قبل تهیه کرد. این سالاد با غذاهای کبابی مانند مرغ کبابی، کباب یا همبرگر عالی میشود.
مواد لازم برای تهیه سیبزمینی له شده و ترد
برای تهیه و درست کردن سیبزمینی ترد به مواد زیر لازم دارید. البته میزان هر کدام بستگی به طبع و سلیقه و حتی نوع رژیم غذاییتان دارد:
سیبزمینیهای کوچک (به تعداد مورد نیازتان)
نمک به مقدار لازم
روغن زیتون
سیر تازه
سبزیجات خرد شده تازه
مواد لازم برای تهیه سالاد اسپاگتی
یک بسته اسپاگتی نازک، نصف شده
۳ عدد گوجه فرنگی متوسط، خرد شده
۳ عدد کدو سبز کوچک خرد شده
یک عدد خیار بزرگ، نصف شده، دانه شده و خرد شده
فلفل سبز متوسط یک عدد خرد شده
فلفل قرمز شیرین متوسط یک عدد خرد شده
سس سالاد ایتالیایی در حد لازم
۲ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان رنده شده
۱-۱/۲ قاشق چایخوری دانه کنجد
۱/۲ قاشق چایخوری پاپریکا
۱/۴ قاشق چایخوری تخم کرفس
۱/۸ قاشق چایخوری پودر سیر
دستور تهیه سالاد اسپاگتی
۱- اسپاگتی را طبق دستورالعمل بسته بپزید. آبکش کنید و در آب سرد بشویید.
۲- اسپاگتیها را در کاسه بزرگی قرار دهید؛ گوجه فرنگی، کدو سبز، خیار و فلفل را اضافه کنید.
۳- مواد باقیمانده را با هم ترکیب کنید؛ سس را روی سالاد بریزید و و خوب هم بزنید.
۴- روی ظرف را بپوشانید و حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
۵- بعد از دو ساعت آن را از یخچال بیرون آورده و میل کنید.
۴- پاستای کاربونارا
پاستای کاربونارا به دلیل در دسترس بودن مواد و ساده بودن پختش یکی از دوستداشتنیترین انواع پاستاست. پاستای کاربونارای کلاسیک ترکیبی از پاستا، تخم مرغ، پنیر، آب پاستا و نمک و فلفل است. تعداد تخم مرغها در هر دستور پخت متفاوت است، ولی هرقدر تخم مرغ بیشتری بزنید، سس غلیظتر و نرمتر میشود.
مواد لازم
۴ قاشق چایخوری نمک برای پاستا که میتوانید به دلخواه بیشتر کنید
۲ تخم مرغ بزرگ
۴ زرده تخم مرغ
۱۰۰ گرم پنیر پارمسان رنده شده
یک دوم قاشق چایخوری فلفل سیاه
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
بیکن یا ژامبون به مقدار دلخواه
۵۰۰ گرم پاستا
طرز تهیه و دستور پخت پاستای کاربونارای ساده
مرحله اول
۴ لیتر آب و ۴ قاشق چایخوری نمک را در یک قابلمه بزرگ بریزید و بگذارید بجوشد
مرحله دوم
در یک کاسه متوسط، تخممرغها و زرده تخممرغها را هم بزنید و پنیر پارمسان و فلفل سیاه را اضافه کنید و باز هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. کاسه را کنار بگذارید.
مرحله سوم
در ماهیتابه گود روغن زیتون بریزید و بیکن یا ژامبون را به آن اضافه کنید و روی حرارت متوسط برای ۴ یا ۵ دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم
وقتی آب جوش آمد پاستا را در آن بریزید.
مرحله پنجم
حدود یک فنجان از آب پاستا را بردارید و کنار بگذارید. پاستا را آبکش کنید.
مرحله ششم
حدود نیمی از آب پاستا را که برداشتهاید روی ژامبون یا بیکن بریزید و بگذارید با حرارت متوسط بجوشد. پاستایی را که آبکش کردهاید به این مخلوط اضافه کنید و به پخت ادامه دهید.
مرحله هفتم
به آرامی یکچهارم آب پاستا را که کنار گذاشتهاید داخل مخلوط تخم مرغ و پارمسان بریزید.
مرحله هشتم
مخلوط تخم مرغ و پنیر را به آرامی به پاستا اضافه کنید. هم بزنید و مدام امتحان کنید تا سس نرم شود و به پاستا بچسبد. میتوانید اگر خواستید آب پاستای بیشتری اضافه کنید تا سس رقیق شود.
مرحله آخر
پاستا را با پنیر پارمسان بیشتر و مقدار سخاوتمندانهای فلفل سیاه سرو کنید.
۵- نوعی پیتزای ساده
پیتزا یکی از غذاهای ساده و محبوب است که مدلهای مختلفی دارد. پیتزا با نان فرانسوی یکی از سادهترین آنهاست.
مواد لازم
۲ حبه سیر خرد شده
یک قاشق غذاخوری کره
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک قاشق غذاخوری جعفری
یک و نیم قرص نان فرانسوی تکه شده
یک فنجان سس پیتزا
یک فنجان پنیر موزارلای رنده شده
۲ قاشق پنیر پارمسان رنده شده
۱۲ تکه پپرونی یا هر نوع و سوسیسی که در دسترس دارید
دستور پخت و طرز تهیه پیتزای ساده در خانه
۱- کره را آب کنید و آن را با سیر، روغن زیتون و نیمی از جعفریهای خردشده در یک کاسه کوچک هم بزنید.
۲- تکههای نان را داخل سینی بچینید و روی نانها را با مخلوطی که درست کردهاید، بپوشانید.
۳- نانها را برای ۳ تا ۵ دقیقه در در طبقه میانی فری که قبلا گرم کردهاید، بگذارید تا جایی که روی نان طلایی و ترد شود.
۴- نانها را از فر بیرون بیاورید و روی آنها به مقدار دلخواه سس بمالید.
۵- مقدار مساوی از پنیر موزارلا و پارمسان و پپرونی روی نانها بریزید و دوباره برای ۵ تا ۷ دقیقه تا جایی که پنیرها آب شوند، داخل فر قرار دهید.
۶- پیتزا را از فر بیرون بیاورید و بقیه جعفریها را روی آن بریزید. مقدار دیگری پنیر پارمسان بریزید و سریع تا داغ است آن را سرو کنید.
۶- پوره سیبزمینی
پوره سیب زمینی توپر بسیار پرطرفدار است. سیبزمینی با پنیر چدار، پنیر خامهای، بیکن و خامه ممکن است زیاد به نظر برسد و برای هر روز خوردن سنگین باشد، اما قطعا برای یک وعده عالی است.
مواد لازم
- یک قالب کره
- یک کیلو سیبزمینی
- یک قاشق چایخوری نمک و مقداری بیشتر برای تهیه آب نمک
- یک تا یک و نیم فنجان مخلوط نصف نصف شیر و خامه یا خامه (دلخواه)
- ۲۰۰ گرم پنیر خامهای
- فلفل سیاه
- ۲۰۰ گرم پنیر چدار
- ۵ تکه بیکن
- ۲ پیازچه متوسط خردشده
طرز تهیه پوره سیبزمینی
فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم و ظرف را با یک قاشق چایخوری کره چرب کنید.
اگر سیب زمینیها را با پوست داخل ظرف میریزید آنها را تمیز کنید و خرد کنید.
آنها را داخل قابلمه بریزید و رویشان را با آب سرد بپوشانید. نمک را اضافه کنید تا آب به اندازه یک سوپ نمک داشته باشد.
آب را بجوشانید تا سیب زمینیها کاملا نرم شوند و با یک چاقو بهراحتی تکه شوند. حدودا ۲۰ دقیقه کافی است.
بقیه کره، یک فنجان از مخلوط نصف نصف شیر و خامه (یا فقط خامه) پنیر خامهای، فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری نمک را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. وقتی کره آب شد و پنیر خامهای نرم شد، که حدودا ۴ دقیقه طول میکشد، مواد را هم بزنید تا همه چیز با هم مخلوط شود.
سیب زمینیهای پخته را به این قابلمه اضافه کنید تا با خامه و شیر و مواد دیگر مخلوط شوند. سیبزمینیها را پوره کنید و خوب با مخلوط هم بزنید. کمی مایع باقی میماند که جذب سیب زمینیها خواهد شد. اگر خشک است، از مخلوط نصف نصف شیر و خامه به آن اضافه کنید. مزه کنید و اگر لازم بود، نمک بیشتری اضافه کنید.
نیمی از پوره را داخل ظرفی که قبلا چرب کرده بودید و بریزید و با نیمی از بیکن، پیازچه، پنیر چدار و فلفل سیاه روی آن را بپوشانید.
بقیه پوره را روی مواد بریزید و بقیه پنیر خامهای را روی آن قرار دهید. ظرف را در فر بگذارید تا پنیر آب شود و سیب زمینیها گرم شوند. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است.
ظرف را از فر بیرون بیاورید و بقیه بیکن و فلفل سیاه بیشتری روی آن بریزید و آن را سرو کنید.
۷- مرغ سوخاری ویژه
این دستور پخت مرغ سوخاری ویژهترین غذایی است که تا به حال با مرغ درست کردهاید، چون غذای مورد علاقه مارتین لوتر کینگ رهبر جنبش مدنی سیاهپوستان و مبارزه با تبعیض نژادی در آمریکاست.
مواد لازم برای تهیه مرغ سوخاری
۹۰۰ گرم مرغ که به ۸ قسمت تقسیم شده باشد یا ۴ ران، سینه و بال که با آب سرد شسته شده و خشک شده است
روغن زیتون به مقدار لازم
یک قاشق غذاخوری پودر سیر
یک قاشق غذاخوری پودر پیاز
یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز
یک قاشق چایخوری پاپریکای شیرین
نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه و دستور پخت مرغ سوخاری
۱- تکههای مرغ را که آماده کردهاید، در یک کاسه بزرگ بریزید. روغن زیتون، پودر سیر، پودر پیاز، فلفل قرمز، پاپریکا، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و با دست کاملا مخلوط کنید.
۲- مخلوط را دستکم برای ۲ ساعت و در بهترین حالت یک شب در یخچال بگذارید.
۳- مرغهای مزهدارشده را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای اتاق برسد.
۴- در یک تابه بزرگ چدنی مقدار کافی روغن بریزید تا جایی که تا نیمه کنارههای تابه پر از روغن شود. با حرارت متوسط روغن را داغ کنید.
۵- در یک کاسه بزرگ آرد بریزید و برای این که مزهدار شود به آن به اندازه یکچهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
۶- تکههای مرغ را در آرد بغلتانید.
۷- زمانی که روغن به اندازه کافی داغ شد، تکههای مرغ را که با آرد مخلوط کردهاید در روغن بریزید و برای ۱۰ دقیقه سرخ کنید تا قهوهای رنگ شود.
۸- مرغها را با احتیاط از روغن خارج کنید و طرف دیگر آنها را برای ۵ تا ۶ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و قهوهای شود.
۹- بعد از این که تکههای مرغ سرخ شدند، آنها را در یک دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغنشان گرفته شود و همینطور داغ آنها را سرو کنید.
منبع: همشهری آنلاین