این غم را کجا ببریم که نخبگان ایرانی دارند می‌روند
کد خبر: ۲۲۱۷۹۷
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: 2021 September 04    -    ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۰
روزنامه اعتماد در مطلبی از پدیده مهاجرت نخبگان انتقاد کرد.
روزنامه اعتماد در مطلبی از پدیده مهاجرت نخبگان انتقاد کرد.
 
این غم را کجا ببریم که نخبگان ایرانی دارند می‌روند
 
این روزنامه نوشت: 
 
شوربختانه امواج مهاجرت چنان در حال ارتفاع گرفتن است که دیگر از نهی و نصیحت کاری بر نمی‌آید و ما به گناه سکوت و گاهی بغض در گلو آلوده شده‌ایم.
 
مجموع شرایط منطق ماندن را برای بسیاری که می‌خواهند زندگی کنند سخت کرده است، آنها نمی‌خواهند برای زندگی بجنگند و دستان کسانی که پابند ایرانند مرتبا خالی‌تر می‌شود.
 
انواع حوادث و عملکردها و اوضاع معیشت و تنگ‌نظری‌ها و محدودیت‌ها و ابهام در آینده و خطاهای فاحش در برخورد با جامعه و خصوصا سمت و سوی سیاست به پایه‌های امید جوانان آسیب ‌زده و زبان ما را الکن ساخته است.
 
اگر بگوییم برای ایران بمان پاسخ می‌شنویم مگر ایران برای همه ایرانیان است؟ وقتی بگوییم بمان تا ایران را بسازیم می‌گویند مگر می‌گذارند؟ نخبگان دلیل محکم برای رفتن اقامه می‌کنند که اگر بمانیم کسی تحویل‌مان نمی‌گیرد و با سال‌ها تحصیل مجبور به مسافرکشی می‌شویم و جوان آس‌وپاس هم که از هیولای فقر می‌ترسد همه زندگی خود و گاهی خانواده را می‌فروشد که برود و دنبال خوشبختی بگردد! بیکاری بیداد می‌کند و از آن بدتر عدم امنیت شغلی حتی شاغلان را به فکر رفتن می‌اندازد.
 
به نظر می‌رسد که مشکل اصلی در این رابطه عدم نگرانی متولیان و تصمیم‌گیران و سیاستگذاران از تشدید مهاجرت‌هاست. گاهی نه تنها چنین نگرانی مشاهده نمی‌شود که به صورت غیرمستقیم تشویق هم می‌کنند که هرکس اوضاع کنونی را نمی‌پسندد می‌تواند بار و بنه‌اش را بردارد و برود!
 
شاید عده‌ای چنین تصور می‌کنند که با مهاجرت جوانان و خصوصا تحصیلکرده‌ها از مزاحم‌ها کم می‌شود و کشور آنقدر نیرو و امکانات دارد که آقایان امور خود را بچرخانند و نیازی به مدعیان و متوقعان و کرامت‌جویان و احترام‌طلبان و حقوق‌خواهان نباشد! اما این نگاه اگر در کوتاه‌مدت برای حکمرانی آسان مفید باشد برای ایران و فرزندانش مهلک و ریشه‌سوز است.
 
کشور به همه اتباعش با هر عقیده‌ای نیازمند است و دیر یا زود خلأ نخبگان و سرمایه‌های انسانی آسیب‌های وارده خود را نشان خواهد داد. این هنر حکومت است که از نیرو و فکر و سرمایه همه افراد جامعه برای ساختن ایران سود جوید و با حس وطن‌دوستی روی همکاری و ابتکار و دلسوزی ایرانیان سرمایه‌گذاری کند. ملاک و معیار برای خدمت به کشور عقیده افراد نیست، یک خلبان، یک پزشک، یک مهندس، یک نویسنده، یک طبیعت‌دوست و یک کارگر می‌تواند و حق دارد با هر عقیده‌ای و فقط تعهد به کشور و امنیت و سربلندیش تخصصش را تقدیم هموطنان خود کند و شاد و مطمئن و ایمن باشد.
 
این غم را کجا ببریم که مغزها و نخبگان ایرانی در حساس‌ترین مراکز تحقیقاتی در رده‌های بالای علمی دانش خود را تقدیم بیگانگان می‌کنند ولی مردم‌شان از هر جهت به دانش آنها نیازمندند؟ سرمایه‌های مالی عظیم ایرانیان برای دیگران کارآفرین و سازنده شده است در حالی که ایران ما هم‌اکنون بیش از هر زمان دیگری می‌توانست بهشت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی باشد.چه کسی مسوول این خسارت‌های عظیم و غیرقابل جبران است؟
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
31
4
همین جناب نخبه در اونور دنیا به هزار حقارت و بدبختی تن میدهد. توی رستوران ظرف میشوید توی پمپ بنزین سیگار و آدامس میفروشد فقط برای اینکه اسمش باشد مثلا در آلمان است. بهتر است بجای اینکه جلوی خروج نخبه ها را بگیریم آنها را کاملا آزاد بگذاریم تا بروند طعم تحقیر را بچشند و برگردند. ما باید بجای سرمایه گذاری برای جلوگیری از خروج نخبه ها ، برویم آنهایی را که رفته اند برگردانیم فقط منتظر یک بهانه اند تا برگردند فقط خجالت میکشند
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
سخن شما باید با یک تحلیل آماری همراه باشه. چند درصد از افراد تحصیلکرده ای که به خارج از کشور رفته اند، در مشاغل سطح پایین مشغول به کار شده اند؟
ناشناس
| |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۵
ظرف می شورم ولی آینده فرزندم روشن خواهد بود. به حقارت تن می دهم تا فرزندم بتواند در آنچه که استعداد دارد رشد کند.
هر چند کار عار نیست و اگر از راه درست باشه مهم نیست چه کاری هست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
0
19
فكر نمي كنيد كمي دير بفكر افتاديد
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
0
22
تو این مملکت تا وقتی روابط تو اولویت باشه همینه
هر کسی سه تا (پ) معروف رو نداشته باشه به هیچ جایی نمی‌رسه
پول
پارتی
پر رویی
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
0
15
دقیقا همینطوره که نوشتن…..من خانواده ای رو میشناسم که فرزندان تحصیل کرده جوان و خلاق دارن که متاسفانه بیکارن و به خاطر همین مسئله دارن مهاجرت میکنن….جوانی که سالها درس خونده و تخصص داره باید در وطن خودش سرگردان باشه و به دنبال زندگی در کشورهای دیگه باشه…..چه کسی واقعا به فکره؟؟؟…..برای هیچ مسئولی انگار مهم نیس که نیروی جوان و کارآمدشو مفت از دست بده.
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
درسته که بیکارند ولی بخدا آنجا تن به کارهایی میدهند که اینجا عمرا حاضر نیستند انجام بدهند و کسر شان خود میدانند
ناشناس
| |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
لااقل از گرسنگی نمی میرند و اگر کمی تلاش کنند حتما شغل مرتبط پیدا می کنند. مهمتر از همه اعصابشان نسبت به ایران راحتتر است که با پول قابل سنجش نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
0
8
بسیار عالی بود به خصوص دو پاراگراف آخر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۵
0
5
فاجعه بالاتر از این حرفاست. مسئله اینه که نخبه کشی هم داریم. برای مثال من تو دوره دبستان در دهه 60 در درس هنر که عمدتا خوش نویسی بود مشکل داشتم و نمی تونستم خوش خط بنویسم. بعدها وقتی سن 40 رو رد کردم فهمیدم چون چپ دست بودم برش قلم باید با راست دست متفاوت باشه و برای همین مشکل داشتم متاسفانه نه معلم و نه پدر و مادر از این موضوع آگاه نبودند. می خوام بگم نه فقط نخبه ها فرار می کنند که استعداد کودکان در نظام فعلی آموزش و پرورش از بین می رود.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار