آیا چیزی به عنوان درمان پیری وجود دارد؟
کد خبر: ۲۰۷۳۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2021 March 27    -    ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۲
مستند «جاودانه‌گران» The Immortalists
ویلیام اندروز زیست‌شناس مولکولی و پیری‌شناس مشهور آمریکایی، معتقد است کلید این کار در دستکاری سلول‌ها نهفته است. او سرپرستی گروهی از پژوهشگران بود که در سال ۱۹۹۷ برای نخستین بار «تلومر‌»های انسانی را مشخص کرد، بخش انتهایی کروموزوم‌ها که با گذر عمر به طور پیوسته کوتاه‌تر می‌شود...

آیا چیزی به عنوان درمان پیری وجود دارد؟

آیا چیزی به عنوان درمان پیری وجود دارد؟«تابناک باتو» ـ دست کم دو پژوهشگر علوم پزشکی جدی مدعی‌اند می‌توان پیری را به تاخیر انداخت یا حتی «درمان» کرد! هر دوی آن‌ها زندگی‌شان را وقف یافتن آن کرده‌اند.

مستند «جاودانه‌گران» The Immortalists ماجرای پر فرازونشیب و جذاب کوشش‌های این دو پژوهشگر برای گشودن رازی را روایت می‌کند که می‌تواند از خاتمه یافتن حیات جلوگیری کند.

ویلیام اندروز ( W. Andrews)، زیست‌شناس مولکولی و پیری‌شناس مشهور آمریکایی، معتقد است کلید این کار در دستکاری سلول‌ها نهفته است. او سرپرستی گروهی از پژوهشگران بود که در سال ۱۹۹۷ برای نخستین بار «تلومر‌»های انسانی را مشخص کرد، بخش انتهایی کروموزوم‌ها که با گذر عمر به طور پیوسته کوتاه‌تر می‌شود و رو به تباهی می‌گذارد.

هدف او یافتن ترکیب شیمیایی مناسبی است که اجازه می‌دهد این تلومر‌ها در طول عمر یک انسان اندازه اولیه‌شان را حفظ کنند. او اطمینان دارد که اگر بتواند در جست وجویش به موفقیت برسد، کشف او می‌تواند فرآیند پیری را متوقف یا حتی معکوس کند.

آیا چیزی به عنوان درمان پیری وجود دارد؟

او در آزمایشگاهش تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار ترکیب شیمیایی را آزمایش کرده است. آزمایش‌های انجام شده روی موش‌ها نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای داشتند و اندروز اطمینان دارد که ظرف ۱۵ سال آینده نسخه درمان پیری برای انسان به بازار خواهد آمد.

اوبری دیگری ( A. deGrey)، نویسنده و پیری‌شناس مشهور انگلیسی با ریش بلند و نامرتب که به خرس‌ها دلبستگی دارد، دومین پژوهشگری است که در این مستند به تصویر کشیده می‌شود. ذهن درخشان دیگری مانند ظاهر غیرعادی‌اش مملو از ایده‌های عجیب وغریب درباره جاودانگی است. او ۷ فرآیند زیست شناختی را معین کرده است که باور دارد در پیری و تمام بیماری‌ها و بدکارکرد‌های بدنی ناشی از آن نقش دارند.

از نگاه او علم با جلوگیری از اتلاف سلولی، معرفی آنزیم‌های پرقدرت جدید و بازیابی پروتئین‌های اساسی دی ان ای می‌تواند عمر انسان را به طور نامحدودی افزایش دهد. بسیاری از متخصصان نظریه‌های او را بحث برانگیز و جنجالی می‌دانند اما جامعه محققان علوم پزشکی با وجود تلاش‌های بسیار و مکرر هنوز نتوانسته‌اند نادرستی هیچیک از نظریه‌های دیگری را اثبات کنند.

از نگاه این دو رویاپرداز برجسته و متخصص، نباید پیر شدن را به عنوان یک واقعیت طبیعی و‌گریزناپذیر پذیرفت. با این حال هردوی آن‌ها از موانع پیش رو به خوبی آگاهند.

دنیا پر است از شارلتان‌های پول‌پرستی که با ادعا‌های مشابه درباره جاودانگی دست به انواع کلاهبرداری زدهاند. علاوه بر این اگر چنین هدفی دست یافتنی باشد، به نظر می‌رسد که می‌تواند پیامد‌های اجتماعی فاجعه باری در پی داشته باشد. با این حال آن‌ها در جست و جوی جاری‌شان برای تغییر طول عمر تبار بشر همچنان صادق و بی‌واهمه باقی مانده‌اند.

مستند جاودانه‌گران داستان عشق به بزرگ اندیشیدن و رویاپردازانی را حکایت می‌کند که متعهدانه در پی دستیابی به ناممکن هستند.

منبع: روزنامه سازندگی

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
1
0
چه دل خجسته ای دارند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار