فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۳۴
کد خبر: ۱۸۸۵۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2020 August 24    -    ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰

فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۳۴

در سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی اسکناس‌های دویست ریالی ایران با نمایی از فرودگاه مهرآباد چاپ و نشر شد.

فرودگاه بین‌المللی مهرآباد در سال ۱۳۱۷ ساخته شد. این فرودگاه در بخش غربی تهران واقع شده و نام خود را از روستای "مهرآباد جنوبی ده بالا" که پیشتر در آن منطقه قرار داشت گرفته‌ است.

نام اصلی روستای مهرآباد «حسین‌آباد» و در تملک حاجی میرزا آقاسی صدراعظم محمد شاه قاجار بود. حاجی میرزا آقاسی، حسین‌آباد را به ناصرالدین شاه هدیه کرد و بعد از مدتی جزو مهریه عصمت‌الدوله، دختر شاه و همسر دوستمحمدخان معیرالممالک، درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاشتند.

فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۳۴

*عکس از آرشیو سازمان اسناد ملی

اما بعد‌ها به مناسبت خرج‌های بی‌رویه دوستمحمدخان، مهرآباد به گرو رفت و از تملک خاندان معیرالممالک خارج شد و دادخواهی دوستعلی معیری پسر دوست‌محمدخان نیز نزد رضاشاه بی‌فایده بود. در سال ۱۳۰۴ در دوران سلطنت رضاشاه حق انحصاری هواپیمایی به شرکت هواپیمائی آلمانی یونکرس Junkers واگذار شد و پس از تأسیس باشگاه خلبانی، با ۲۰ فروند هواپیما در سال ۱۳۱۷، عملاً فرودگاه مهرآباد به دست آن‌ها بنیاد شد.

در سال ۱۳۲۵ اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند و پس از آن نیروی هوایی در سال ۱۳۲۸ با هواپیما‌های اف-۸۶ سیبر و تی-۳۳ در مهرآباد آغاز به کار نمود و عملیات پروازی را آغاز کرد.

فرارو

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۳
0
3
چرا زورتون میاد که بگید در زمان پهلوی اول کارهای فرودگاه انجام شده و پهلوی دوم فرودگاهی ایجاد شده که هنوزم که هنوز است جوابگوی نیازهای کشوره
انصاف هم خوب است
آخرین اخبار