سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران چقدر است؟
کد خبر: ۱۷۶۳۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2020 April 12    -    ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰

سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران چقدر است؟

رییس هیات مدیره انجمن گاوداران ایران گفت: اکنون سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران برای هر نفر سالانه ۱۱۷ کیلوگرم است که حدود ۴۸ کیلوگرم کمتر از میانگین مصرف جهانی است.

رییس هیات مدیره انجمن گاوداران ایران گفت: اکنون سرانه مصرف شیر و لبنیات در ایران برای هر نفر سالانه ۱۱۷ کیلوگرم است که حدود ۴۸ کیلوگرم کمتر از میانگین مصرف جهانی است.

«سید احمد مقدسی» افزود: طبق آمارهای موجود میانگین سرانه مصرف شیر و لبنیات در جهان برای هر نفر ۱۶۵ کیلوگرم است.

وی با بیان اینکه اکنون برخی کشورهای پیشرفته همچون هلند سالانه ۵۲۰ کیلوگرم سرانه مصرف دارند اظهارداشت: درحالیکه طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو استاندارد جهانی سرانه مصرف شیر و لبنیات را برای هر فرد باید ۳۰۰ کیلوگرم در سال باشد.

رییس هیات مدیره انجمن گاودداران تصریح کرد: دولت در برنامه پنج ساله ششم توسعه تلاش دارد تا میانگین مصرف سرانه شیر و لبنیات در ایران را حداقل به میانگین جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال برساند.

رییس هیات مدیره انجمن گاودداران تصریح کرد: شیر به عنوان یک ماده غذایی کامل تامین کننده پروتئین ، انواع ویتامین، کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن است.

به گفته وی، شیر دارای ۱۶ درصد پروتئین ، ۱۵ درصد ویتامین a ، حدود ۳۵ درصد ویتامین b۲ ، حدود ۱۰ درصد ویتامین b۳ ، نزدیک ۲۰ درصد ویتامین b۵ ، حدود ۵۰ درصد ویتامین b۱۲ ، حدود ۲۵ درصد ویتامین d، نزدیک ۲۵ درصد کلسیم ، ۲۰ درصد فسفر است که نیاز بدن را تامین می کند.

مقدسی جذب کلسیم از طریق مصرف شیر وماست را بالادانست و گفت: برای تولید هر کیلوگرم پنیر نیز حداقل پنج کیلوگرم شیر مصرف شده که جذب کلسیم پنیر و شیر به مراتب بالاتر از خود شیر است.

وی تنوع محصولات لبنی را برای ذائقه های مختلف دانست و افزود: اکنون سالانه ۱۱ میلیون تن شیر در کشور تولید می شود که ۱۰ درصد آن در قالب فراورده های لبنی به ۲۹ کشور دنیا از جمله اتحادیه اروپا و امریکا صادر می شود.

به گفته وی، سرانه تولید شیر برای هر ایرانی سالانه ۱۳۰ کیلوگرم است.

رییس هیات مدیره انجمن گاوداران صنعت لبنیات ایران را یکی از پیشرفته ترین صنایع در دنیا برشمرد و اظهارداشت: اکنون ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان لبنیات در منطقه است در حالیکه ۴۰ سال گذشته یکی از بزرگترین واردکنندگان بودیم.

مقدسی افزود: برای اصلاح فرهنگ مصرف شیر و لبنیات دولت باید چاره‌ای بیندیشد زیرا با افزایش مصرف و رساندن آن به میانگین مصرف جهانی می‌توان بخش عمده هزینه‌های بهداشت و درمان و بیمه را کاهش داد.

وی بر این باور است که روزانه مصرف یک لیوان شیر در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است.

ایرنا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۴
0
1
درتمام اين چهل سال شركتهاي لبني ودامداري هميشه داد از عدم مصرف يا كم مصرف شدن شيررادارند .ولي هيچ وقت از خودشان سوال نميكنند كه چه اتفاقاتي ميفتد كه اين وضعيت پيش مي ايد .وحتي به خودشان زحمت باز نگري هم نمي دهند .اما من چند موردي را كه لمس كردم را بيان ميكنم بعنوان مصرف كننده:اولا حجم شير داده شده با مبلغ اعلام شده تطابق ندارد .مثلا ذكر ميشه يك ليتر اما واقعا هشصد سي سي يك ليتر است؟!! دوم يك ليتر شير آزاد برفرض هزار تومان است ولي يك كيسه شير كه بايد يك ليتر باشد نيست وقيمت آن هم هميشه سيصد چهارصد تومان فرق دارد.وفقط يكمايع سفيد رنگ و شايد هم بي خاصيت.دوم :از يك طرف كيفيت پايين مي آيد ولي قيمت هماطور سر بالا ميرود.از طرف ديگر شير آزلد را هم ميخرند ترس از بيماري تب مالت باعث ميشود باز هم مصرف كاهش داشته باشد.هميشه توليد كننده ها ي(نه دامداران زحمت كش)محصولات لبني با شعور مردم بازي ميكنند.جعبه محصول ثابت محتوا كوچك شده مثال.مثلا پنير :سيصدو اندي گرم .ولي جعبه نوشته چهارصدو پنجاه گره .........در كل هميشه بي كيفيت وهميشه گران قيمت وهميشه خارج از اندازه يادشده.اين دلايل كم مصرف كردن لبني ميباشد.
آخرین اخبار