اما و اگر‌های گرفتن روغن کنجد در حضور مشتری
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۱۳۲۶۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: 2018 June 26    -    ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۶
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
یک کارشناس کنترل کیفیت موادغذایی درباره افراط در مصرف روغن‌های حیوانی و نباتی جامد در افراد چاق و کم‎تحرک هشدار داد و درباره اینکه چرا تهیه روغن کنجد در حضور مشتری، نشان از سلامت آن نیست، نیز توضیحاتی ارائه کرد.

حسین زارع‌بیدکی با تأکید اینکه گرفتن روغن کنجد در حضور مشتری، نشان از سلامت آن نیست، به تسنیم گفت: این نوع روغن‌ها به علت تصفیه نشدن، تاریخ مصرف آن‌ها کوتاه مدت و حاوی مواد مضری است که سلامت عمومی را تهدید می‌کند

زارع‏بیدکی افزود: روغن‌های خوراکی شامل دو گروه نباتی یا گیاهی و روغن‌های حیوانی هستند.

وی اضافه کرد: افراط در مصرف روغن‌های حیوانی و نباتی جامد در افراد چاق و کم‌تحرک به علت اسید‌های چربی غیراشباع موجود در آن‌ها باعث افزایش کلسترول خون و در نهایت سکته می‌شود.

این کارشناس ادامه داد: کارگاه‌های تولید روغن از ارده، زیتون، کنجد، سبوس برنج و روغن هسته انگور، به شدت گسترش یافته به طوری که در حال حاضر مصرف گسترده محصولات این کارگاه‌ها معضلات بهداشتی ایجاد کرده است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد یادآور شد: این کارگاه‌ها صرفا مجهز به یک دستگاه پرس برای استخراج روغن هستند و روغن خروجی را بدون هیچ‌گونه عملیات تصفیه به مصرف‎کنندگان عرضه می‌کنند و این در حالی است که این روغن قبل از تصفیه، حاوی مقادیر زیادی مواد مضر مانند رطوبت، ذرات باقیمانده دانه، صمغ، اگزالات، فیتات، فلزات سنگین و مواد حساسیت زاست.

زارع‎بیدکی ادامه داد: رطوبت و ذرات دانه موجود در این نوع روغن، منجر به رشد و تکثیر انواع باکتری‌های بیماری‌زا می‌شود.

وی افزود: همچنین ذرات صمغ، اگزالات، فیتات، فلزات سنگین و مواد حساسیت‌زای موجود، فرایند واکنش‌های نامطلوب را در این نوع روغن تشدید کرده و شتاب می‌دهند به طوری که حتی اگر روغن تولیدی در زمان استحصال قابل مصرف باشد، در یک دوره کوتاه چند هفته‌ای، بدون تردید غیرقابل مصرف و بیماری‌زا خواهد بود.

این مسئول با بیان اینکه لازم است مصرف کنندگان از مصرف روغن‌های این چنینی خودداری و هنگام تهیه روغن با مطالعه برچسب به شماره پروانه ساخت و علامت استاندارد آن توجه داشته باشند، گفت: باید اسید چرب‌اشباع کمتر، اسید چرب ترانس صفر و ایزومتر ترانس روغن پایین‌تر و به صفر نزدیکتر باشد.

زارع‌بیدکی تاکید کرد: حتما باید روغن‌های سرخ‌کردنی، پخت‎وپز یا سالاد هر کدام در جای خود مصرف شوند، زیرا روغن‌های مایع مخصوص پخت و پز تحمل حرارت بالا را نداشته و زود فاسد می‌شوند.

روزنامه کیهان

bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
0
4
خطر واقعی روغنهای پالمی هستش که در بازار به اسمهای روغن کتان ، آفتابگردان و............ فروش میره و اسمش رو روغن طبیعی میگذارند
بنده الان سه سال هست خودم کنجد رو میخرم و میبرم روغن گیری. جدا میگم واقعا تفاوت رو احساس میکنم.
ایشون اگر نگران هستند برن جلوی تولید کننده هایی که به دروغ روغن پالم رو به مردم می فروشند بگیرند. این روغنها ( اگر از جای معتبر تهیه بشه ) خیلی بهتر و کم خطرتر از روغنهای صنعتی موجود در بازار هستش.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
0
2
اگر روغن کنجد ، اینقدر خطر دارد، پس چه فرقی با ارده دارد؟ هم ذرات دانه و هم کوشت دانه و هم روغن و همان مواد تصفیه نشده ، همه در ارده موجود است.
لطفا بروید و کارخانجات تولید روغن را کنترل کنید که معلوم نیست چی به خوردمان میدهند.
بدنه بطری روغن مایع پس از مدتی چنان چسبناک میشود که معلوم نیست بجای چربی چی قاطی روغن بوده.
رحمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۵
0
1
اگراز روغن کنجد وزیتون مارک دار کارخانه ها استفاده کنی که در ایران تهیه شده دراصل نصف قاطی روغن مایع معمولی دارد. اقای محترم شما اول انهارا ازمایش کنید بعد مردم را راهنمایی فرمایید.
نام:
ایمیل:
* نظر:
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
آخرین اخبار
bato-adv
bato-adv