کاهش تب، پايين آوردن سطح کلسترول و پيشگيري از يبوست، برخي از خواص گلابي هستند.
به
گزارش خبرگزاري آريا،گلابي، ميوه خوراکي درختاني است که به رده pyrus تعلق
دارند و يکي از مهمترين ميوههاي مناطق آب و هوايي معتدل به حساب ميآيد.
اين درختان براي ميوه دهي به يک دوره سرما احتياج دارند و از نظر پايداري، به درختان سيب شباهت زيادي دارند.
پوست
اين ميوه، به رنگهاي زرد، سبز، قهوهاي يا ترکيب اين رنگها با هم هستند و
گوشت آن از رنگ سفيد تا کرم نوسان رنگ دارد و از لحاظ ظاهر، قسمت انتهاي
آن پهن است و همانطور که به قسمت سر ميرسد باريک ميشود.
ارزش غذايي 100 گرم گلابي :
• کربوهيدرات: 15.46 گرم
• شکر: 9.80 گرم
• فيبر رژيمي: 3.1 گرم
• پروتئين: 0.38 گرم
• تيامين: ( ويتامين ب1): 0.012 ميليگرم
• ريبوفلاوين ( ويتامين ب2): 0.025 ميليگرم
• نياسين (ويتامين ب3 ): 0.157 ميليگرم
• اسيد پانتوتنيک (ويتامين ب5 ): 0.048 ميليگرم
• ويتامين ب6: 0.028 ميليگرم
• ويتامين سي: 4.2 ميليگرم
• کلسيم: 9 ميليگرم
• آهن: 0.17 ميليگرم
• منيزيم: 7 ميليگرم
• فسفر: 11 ميليگرم
• پتاسيم: 119 ميليگرم
• روي: 0.10 ميليگرم
برخي از خواص گلابي به شرح ذيل ميباشد:
•
اين ميوه به خاطر داشتن مقادير زياد ويتامين C ، داري خواص آنتي اکسيداني
است و از اکسيده شدن ترکيبات سلولهاي بدن توسط راديکالهاي آزاد پيشگيري
ميکند.
• گلابي به خاطر وجود فيبر در خود، از بروز يبوست پيشگيري کرده و نيز عملکرد روده را تنظيم ميکند. فيبرها با سرطان سينه ميجنگند
• با خوردن گلابي احتمال خطر ابتلا به سرطان سينه در خانمها کاهش مييابد.
• فشار خون را کاهش داده و از بروز سکته مغزي پيشگيري ميکند.
• به خاطر وجود پکتين در خود، سطح کلسترول را کاهش ميدهد.کلسترول بالا در ميانسالي خطر آلزايمر را افزايش ميدهد
• براي سلامت روده بزرگ، مفيد است.
• آب اين ميوه،به خاطر وجود قند فراوان در خود، انرژي از دست رفته را خيلي سريع به بدن، باز ميگرداند.
• نوشيدن يک ليوان آب گلابي، براي کاهش تب مفيد است.
• اين ميوه به خاطر وجود خواص آنتي اکسيداني در خود، باعث تقويت سيستم ايمني بدن ميشود.
• نوشيدن يک ليوان آب گلابي براي کاهش درد در بسياري از بيماريهاي التهابي مفيد است.
توجه : مصرف گلابي براي دارندگان هر چهار گروه خوني O, A, B, AB بلامانع است.
آریا