این غذای قزوینی واقعا ارزش امتحان کردن داره!
کد خبر: ۳۲۴۰۶۰
تاریخ انتشار: 2024 September 18    -    ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵

این غذای قزوینی واقعا ارزش امتحان کردن داره!

قیمه نثار یکی از غذاهای اصیل و سنتی شهر قزوین است که با ترکیبی خوشمزه از گوشت، زعفران و انواع مغزها تهیه می‌شود. این غذای مجلسی به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش در مهمانی‌ها و مجالس سرو می‌شود. در ادامه با دستور پخت این غذای لذیذ آشنا می‌شویم.

قیمه نثار یکی از غذاهای اصیل و سنتی شهر قزوین است که با ترکیبی خوشمزه از گوشت، زعفران و انواع مغزها تهیه می‌شود. این غذای مجلسی به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش در مهمانی‌ها و مجالس سرو می‌شود. در ادامه با دستور پخت این غذای لذیذ آشنا می‌شویم.

این غذای قزوینی واقعا ارزش امتحان کردن داره!

مواد لازم:

  • 300 گرم ماهیچه گوساله (خرد شده به تکه‌های کوچک)
  • - 2 عدد پیاز بزرگ (خرد شده)

    - 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

    - 1 قاشق چای‌خوری زردچوبه

    - نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

    - 1 قاشق غذاخوری گل سرخ خشک

    - 1 تکه چوب دارچین

    - 5-6 عدد دانه فلفل سیاه

    - 3-4 عدد هل سبز

    - 1 قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده

    - 50 گرم کره

    - خلال پوست پرتقال (به میزان دلخواه)

    - خلال بادام و پسته (به میزان دلخواه)

    - 2 قاشق غذاخوری زرشک

    طرز تهیه:

    ۱. تفت دادن پیاز و گوشت:

    ابتدا پیازها را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شوند. سپس ماهیچه‌های خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. زردچوبه و دانه‌های فلفل سیاه را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا عطر ادویه‌ها بلند شود.

    ۲.افزودن ادویه‌ها و رب گوجه فرنگی:

    پس از تفت دادن گوشت، رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا خامی رب گرفته شود. سپس چوب دارچین، هل و گل سرخ را به قابلمه اضافه کنید.

    ۳.پخت گوشت:

    چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید تا گوشت در آب بجوشد. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به آرامی و با حرارت کم پخته و نرم شود.

    4.آماده‌سازی مخلفات:

    در این مرحله خلال پوست پرتقال را که قبلاً تلخی آن را گرفته‌اید، در کره تفت دهید. سپس خلال بادام و پسته را نیز در کره تفت دهید تا عطر و طعمشان به خوبی آزاد شود. زرشک را هم با کمی کره و زعفران تفت دهید.

    ۵.اضافه کردن زعفران:

    در آخرین مرحله از پخت گوشت، زعفران دم‌کرده را به خورش اضافه کنید تا عطر و رنگ قیمه نثار شما تکمیل شود. اجازه دهید خورش چند دقیقه دیگر بجوشد تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

    ۶. سرو قیمه نثار:

       قیمه نثار را همراه با برنج زعفرانی سرو کنید. برای تزئین، مخلوط خلال‌ها (پرتقال، بادام، پسته) و زرشک را روی برنج بریزید. این تزئین هم به زیبایی غذا می‌افزاید و هم طعمی خاص به آن می‌دهد.

    نکات:

    - برای کاهش تلخی خلال پوست پرتقال، می‌توانید آن را چند بار در آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید.

    - استفاده از کره در تهیه این غذا به خوشمزگی آن کمک می‌کند، اما می‌توانید به دلخواه از روغن نیز استفاده کنید.

    قیمه نثار قزوینی با عطر و طعمی منحصر به فرد، انتخابی عالی برای مهمانی‌ها و مجالس است. این غذا با ترکیب خوشمزه‌ای از گوشت، مغزها، زعفران و ادویه‌های خاص، دل هر عاشق غذایی را می‌برد.

ترفندتو

 
آخرین اخبار