بهترین و بدترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۴
کد خبر: ۳۱۸۰۱۶
تاریخ انتشار: 2024 July 05    -    ۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۰

بهترین و بدترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۴

واحد اطلاعات اکونومیست، امسال هم به روال هر سال خود، رتبه‌بندی بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده است.
واحد اطلاعات اکونومیست، امسال هم به روال هر سال خود، رتبه‌بندی بهترین و بدترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده است. این فهرست شامل ۱۷۳ شهر در سراسر جهان است که بر اساس پنج فاکتور یعنی مراقبت‌های بهداشتی، ثبات، فرهنگ و محیط زیست و آموزش رتبه‌بندی شده‌اند.
 
بهترین و بدترین شهرهای جهان در سال ۲۰۲۴
 
وین، پایتخت اتریش برای سومین سال متوالی به عنوان برترین شهر جهان برای زندگی شناسایی شده و بهترین امتیازات را در چهار فاکتور از پنج فاکتور مذکور دریافت کرده است. امتیاز وین صرفا در بخش فرهنگ و محیط زیست نسبتا پایین‌تر از بقیه محاسبه شده است.
 
بعد از وین، شهر کپنهاگ پایتخت کشور دانمارک جایگاه سال گذشته خود را حفظ کرده و دومین شهر مناسب برای زندگی معرفی شده است. در رده سوم اما شاهد صعود سه پله‌ای زوریخ سوئیس نسبت به سال گذشته هستیم.
 
ملبورن در استرالیا که سال گذشته در رده سوم قرار داشت، حالا با یک پله سقوط به رده چهارم بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴ غلتیده و کلگری کانادا و ژنو سوئیس نیز در رده‌های پنجم و ششم هستند.
 
در ادامه این فهرست به ترتیب نام ونکوور کانادا، سیدنی استرالیا، اوساکای ژاپن و اوکلند نیوزیلند در رده‌های هفتم تا دهم دیده می‌شود. بد نیست بدانید لندن پایتخت انگلستان نیز در این رده‌بندی در جایگاه چهل و پنجم قرار دارد.
 
اگرچه در این فهرست، شهرهای اروپای غربی با ۳۰ شهر که امتیاز میانگین ۹۲ از ۱۰۰ را دریافت کرده‌اند، جایگاه ویژه‌ای دارند، اما این منطقه به‌طور کلی شاهد افت امتیازات در شاخص ثبات و امنیت بوده است و دلیل آن نیز به افزایش اعتراضات مدنی و نرخ جرم و جنایت در این شهرها باز می‌گردد.
 
در این رده‌بندی، بهترین شهر آمریکا برای زندگی، هونولولو در هاوایی با رتبه ۲۳ است. آتلانتا در جورجیا نیز با صعودی چهار پله‌ای در رده ۲۹ قرار گرفته است.
 
لس آنجلس در رده ۵۸ و نیویورک در رده ۷۰ نیز از دیگر شهرهای آمریکایی در فهرست بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۴ هستند.
 
گرچه امتیاز شهرها در منطقه آمریکای شمالی در حوزه آموزش عموما بالاست، به دلیل بحران مسکن که چند منطقه را تحت‌الشعاع قرار داده، امتیاز زیرساخت‌ها نسبتا پایین است.
 
در بخشی از گزارش اکونومیست اشاره شده که در کانادا، وضعیت دسترسی به املاک اجاره‌ای اوضاع نگران‌کننده‌ای دارد و قیمت خرید نیز با وجود افزایش نرخ بهره همچنان در حال رشد است.
 
گرچه ونکوور در رده‌بندی سال ۲۰۲۴ در فهرست ۱۰ شهر برتر جهان جای گرفته، تورنتو جایگاه نهمی خود در رده‌بندی سال گذشته را با رده دوازدهم عوض کرده است.
 
در بین شهرهای قاره آسیا، هنگ کنگ با کسب امتیازات بالا در دو شاخص ثبات و مراقبت‌های بهداشتی توانسته از جایگاه ۶۱ سال ۲۰۲۳ به جایگاه ۵۰ در سال ۲۰۲۴ برسد.
 
در حاشیه خلیج فارس نیز چندین شهر صعودهای شگفت‌آوری داشته‌اند و امتیازات زیادی نسبت به سال قبل کسب کرده‌اند. از جمله این موارد باید به صعود ابوظبی و دبی از امارات و ریاض، جده و الخبر از عربستان سعودی اشاره کرد.
 
در این بین، تل آویو، پایتخت اسرائیل که زمانی یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی بود، با سقوطی شگرف در نتیجه ناامنی‌های ناشی از جنگ اسرائیل و حماس به رده ۱۱۲ غلتیده است.
 
رده‌بندی اکونومیست در آخرین رتبه‌ها نشانگر بدترین شهرهای جهان برای زندگی است. بر این اساس باید گفت که در وضعیت چهار شهر قعرنشین در رده‌بندی سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ تغییری ایجاد نشده و دمشق، پایتخت سوریه همچنان بدترین شهر جهان برای زندگی قلمداد می‌شود.
 
طرابلس در لیبی با رتبه ۱۷۲، الجزیره در الجزایر با رتبه ۱۷۱ و لاگوس در نیجریه با رتبه ۱۷۰ نیز رتبه سال گذشته خود را حفظ کرده‌اند تا بدترین شهرهای دنیا برای زندگی باشند.
 
لازم به ذکر است که در خلاصه ۱۳ صفحه‌ای گزارش اکونومیست، نامی از تهران یا دیگر شهرهای ایران ذکر نشده است.

گجت نیوز

آخرین اخبار