![راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من) راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من)](/files/fa/news/1402/9/5/562854_518.jpg)
«تابناک با تو» - برای جلوگیری از پاشیدن روغن روشهای موثر و جالبی را برایتان گردآوری نموده ایم. اگر اهل آشپزی هستید میدانید که اغلب مواقع به هنگام سرخ کردن موادغذایی روغن به اطراف میپاشد. ممکن است روشهای زیادی را برای جلوگیری از روغن پاشی امتحان کرده باشید، اما کارساز نشده باشد. بد نیست با این مطلب همراه شوید تا روشهای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن غذا را بخوانید.
برای جلوگیری از پاشیدن روغن روشهای موثر و جالبی را برایتان گردآوری نموده ایم. اگر اهل آشپزی هستید میدانید که اغلب مواقع به هنگام سرخ کردن موادغذایی روغن به اطراف میپاشد.
ممکن است روشهای زیادی را برای جلوگیری از روغن پاشی امتحان کرده باشید، اما کارساز نشده باشد. بد نیست با این مطلب همراه شوید تا روشهای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن غذا را بخوانید.
نکات مربوط به سرخ کردن موادغذایی
بد نیست نکات مربوط به سرخ کردن موادغذایی را بدانید:
۱– روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که ۱۹۰ درجه سانتیگراد است، داغ کنید، نه بیشتر و نه کمتر.
۲– سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن، با یک لایه خمیر بپوشانید. این کار باعث میشود که روغن به داخل غذا نفوذ نکند و خیلی چرب نشود. در این حالت غذا با حرارت غیرمستقیم خواهد پخت.
![راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من) راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من)](/files/fa/news/1402/9/5/562855_770.jpg)
۳– اگر روغن به اندازه کافی داغ نشود، سریعا به داخل ماده غذایی نفوذ میکند و آن را چرب میکند.
۴– اگر روغن خیلی داغ شود، قبل از اینکه ماده غذایی به اندازه کافی بپزد، سطح آن خواهد سوخت.
۵– قبل از سرخ شدن غذا به آن نمک نزنید، زیرا نمک آب موجود در ماده غذایی را بیرون میکشد، در نتیجه وقتی ماده غذایی را در داخل روغن داغ قرار دهید، روغن داغ به اطراف میپاشد.
همچنین نمک، نقطه دود روغن را کاهش میدهد، در نتیجه روغن سریعتر تجزیه میشود؛ لذا بعد از سرخ کردن غذا و هنگام خوردن، به آن نمک بزنید.
![راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من) راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من)](/files/fa/news/1402/9/5/562856_700.jpg)
۶- اگر ماده غذایی را شسته اید یا آب دارد، مثل خلال سیب زمینی یا بادمجان، قبل از سرخ کردن کاملاً آن را خشک کنید، زیرا در غیر این صورت روغن به اطراف میپاشد.
۷– موقع سرخ کردن ماده غذایی، یک جا مقدار زیادی از آن را در ماهیتابه نریزید، چون این کار دمای روغن را کاهش میدهد و غذا دیرتر سرخ میشود.
۸– به مقدار کافی روغن در ماهیتابه بریزید، نه کم و نه زیاد.
۹– قبل از سرخ کردن غذا، ابتدا روغن را به میزان ۷ تا ۸ درجه بیشتر از دمای مطلوب سرخ کردن، حرارت دهید، ولی بیشتر از این مقدار نشود، زیرا ساختمان مولکولی روغن را خراب میکند.
![راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من) راهکارهایی برای جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن (صبح من)](/files/fa/news/1402/9/5/562857_731.jpg)
کلام آخر
زمانی که چیزی را روی حرارت سرخ میکنیم، اگر حرارت کمی تند باشد، روغن آن میپاشد و باعث کثیف و چرب شدن اجاق گاز میشود. برای جلوگیری از این اتفاق، یک الک و یا صافی فلزی را بر داشته و آن را بر عکس روی مواد در حال سرخ شدن میگذاریم به طوری که دستهٔ الک روی دستهٔ تابه قرار گیرد. به این صورت بدون اینکه در تابه بسته باشد از پاشیده شدن روغن جلوگیری میشود.
منبع: صبح من