پلمپ 40 مرکز غیر مجاز گارانتی در تهران
کد خبر: ۲۲۳۶۵
تاریخ انتشار: 2015 December 25    -    ۰۴ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
مهلت 30 آذر ماه برای شرکت‌های خدمات گارانتی که از سوی اتحادیه رایانه اعلام شده بود به اتمام رسیده و درحالیکه رئیس اتحادیه رایانه تهران خبر از برخورد و پلمپ 40 واحد صنفی غیر مجاز می دهد، سازمان نظام صنفی رایانه ای قصد دارد مشوق هایی اعمال کند تا شرکت‌های فعال در این زمینه را به سوی قانونی شدن ترغیب کند.

در پی این اقدام دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای اعلام کرده است که  برای دریافت مجوز خدمات پس از فروش به اعضا تسهیلات ویژه ای درخصوص فرآیند اخذ مجوز خدمات پس از فروش در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر گرفته شده است.

به گفته اصغر رضانژاد براساس تفاهم صورت گرفته میان سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران و شرکت بازرسی موردتایید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان،اعضای سازمان می توانند با برخورداری از تخفیف چشم گیری در ارتباط با هزینه های ممیزی شرکت بازرسی، مجوز ارائه خدمات پس از فروش در حوزه ICT را در نهایت از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان دریافت کنند.

رضانژاد با بیان اینکه تا پیش از این هزینه ممیزی شرکت بازرسی خدمات پس از فروش برای صنف بسیار بالا بود، افزود: سازمان با امضای این تفاهم نامه موفق شد علاوه بر دریافت تخفیف هنگفت برای اعضا در زمینه هزینه ممیزی شرکت بازرسی موردتایید سازمان حمایت مصرف کنندگان، فرایند کلی احراز صلاحیت شرکت ها برای دریافت مجوز گارانتی را تسهیل و تسریع کند.

اما به گفته رئیس کمسیسون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای این تسهیلات برای آن دسته از شرکت‌هایی قابلیت اجرا دارد که به سازمان نظام صنفی رایانه ای مراجعه و با دریافت معرفی نامه به سازمان حمایت مصرف کنندگان رجوع کنند، چراکه شرکت‌های ارائه خدمات گارانتی می توانند مستقیما خود به سازمان حمایت مصرف کنندگان برای  دریافت مجوز مراجعه کنند.

حسین غروی رام می گوید:« طی تفاهم نامه ای که میان سازمان حمایت و سازمان نظام صنفی رایانه ای صورت گرفت مقرر شده است کسانیکه خدمات گارانتی ارائه می دهند با مراجعه به سازمان پس از بررسی های اولیه مورد بازرسی قرار می‌گیرند و معرفی نامه شان به سازمان جمایت صادر می شود. این بررسی ها از آن جهت انجام می شود که کسانیکه توانایی ارائه خدمات گارانتی دارند خودشان به طورمستقیم به سازمان حمایت نروند.»

به گفته او در این زمینه  سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تنها مرجع تایید مجوز صدور گارنتی است و سازمان نظام صنفی نیز در این زمینه کمک می کند که کار ساماندهی در  بازار پیرو چشم اندز تعیین شده پیش برود.

او می گوید  ما به عنوان سازمان نظام صنفی توانایی بازرسی کامل در این زمینه را داریم و قانونگذر این اختیار را به  سازمان نظام صنفی و سازمان حمایت قرار داده و ما برای تسهیل در انجام این کار نیز با امضای تفاهم نامه ای میان شرکت بازررسی سازمان حمایت قبول مسئولیت کرده ایم که قبل از معرفی شرکت ها به سازمان حمایت آنها را مورد بازرسی قرار دهیم.»

او در اینباره ادامه می دهد:« همچنین سازمان تلاش کرد برای رفاه حال اعضای صنف با رایزینی‌های مستقیم نسبت به کاهش دادن نرخ تعرفه این بازرسی ها اقدام کند. به دلیل اینکه امروزه شرکت‌های متنوعی با برندها و محصولات مختلف اقدام به ارائه خدمات گارانتی می کنند با وجود تعرفه هایی که وجود داشت شرکت ها ناگزیر به پرداخت تعرفه های بالایی بودند بنابراین تصمیم بر آن شد تا با به یک نرخ منطقی برسیم. بنابراین برای شرکت هایی که 5 محصول مشابه از 5 برند را ارائه می دهند یک قیمت مشخص تعیین کرده ایم. »

به گفته او طبق تفاهم نامه امضا شده میان سازمان حمایت علاقمندان باید از فیلتر اتحادیه سازمان نظام صنفی بگذرند اما برخی شرکت‌ها که پیش از این پروسه را انجام داده اند می توانند به طور مستقل به سازمان حمایت برای دریافت مجوز بروند.»

او با بیان اینکه امیدوار است تا پایان دی ماه ساماندهی در این صنف انجام شود، می گوید:« بعد از انجام اینکار به طور عمومی اقدام به برخورد نخواهیم کرد چراکه هرکس از این پس به طور غیر قانونی اقدام به فعالیت کند با شکایت امصرف کنندگان مورد برخورد قانونی قرار خواهد گرفت.» او با رد این ادعا که بازار گارانتی با آشفتگی مواجه است، معتقد است که تنها 20 درصد از بازار با مشکل فعالیت شرکت‌های غیر مجاز گارانتی روبروست. به گفته او تاکنون 50 شرکت با مراجعه به سازمان نظام صنفی درخواست معرفی نامه داده و در حال طی کردن پروسه تایید مدارکشان هستند.


رجوع 10 برابری شرکت ها به اتحادیه رایانه

از سویی دیگر اما مهدی میرمهدی، رئیس اتحادیه رایانه تهران  خبر از برخوردهای قانونی با فعالان غیر مجاز می دهد و می گوید:«مهلت تا 30 آذر ماه به پایان رسیده و کارشناسان ما در اولین بازررسی ها اقدام به پلمپ 40 واحد صنفی کردند که پس از این اقدام شاهد بودیم ورودی اتحادیه شلوغ تر از همیشه بود به طوریکه در 5 ماه گذشته که اطلاعیه ها اعلام شد تنها 125 نفر مراجعه کردند این درحالی است که در این چند روز شاهد مراجعه نزدیک به 1200 نفر بودیم که همین امر کار بازرسی را مشکل و حجم کار را بالا برده است.»

به گفته او تاکنون 156 شرکت اخطار پلمپ دریافت کرده اند و ملزم شده اند از این پس اقدام به صدور گارانتی نکنند و تنها با این شرط می توانند ادامه فعالیت داشته باشند که با مراجعه به دفترخانه های رسمی تعهد بدهند که کارت گارانتی صادر نمی کنند و اگر از این تعهد تخطی کردند علاوه بر جریمه واحد صنفی شان پلمپ خواهد شد.

به گفته میرمهدی بازرسی این دسته از شرکت‌هایی که خدمات گارانتی می دهند به دلیل اینکه در مراکز اصلی شهر قرار دارند چندان مشکل نیست.« از بین 600 مرکز کامپیوتری  390 مرکز به ارائه خدمات کانفی نت و تعمیرات و خدمات می پردازند و 200 واحد دیگر که در این زمینه مشغول به کارند در محدوده مرکزی شهر هستند که بورس در این زمینه محسوب می شوند.»

به گفته او رجوع بی سابقه به اتحادیه برای دریافت مجوز از آن رو صورت گرفته که افراد پیش از این همه اقدامات را شوخی تلقی کرده بودند. او ادامه می دهد:«  به تازگی اطلاعیه ای از سوی وزارت صنعت به سازمان حمایت و سازمان بازرسی ومرکز 124 از سوی قائم مقام وزیر در عرضه ساماندهی بازار ابلاغ شده است که به صور ت پایلوت شامل  10 اتحادیه است که از جمله این 10 اتحادیه، اتحادیه رایانه نیز قرار دارد.

بنابراین به نظر می رسد که در این موضوع دولت نیز کمر همت بسته  است و این دلگرمی بیشتری می دهد که اگر همه ارگان ها برای اسماندهی بازار بسیج شوند در آینده نزدیک تضییع حقوق مصرف کننده کمتر اتفاق بیفتد و و شاهد ادامه فعالیت گارانتی های بی اعتبار نباشیم.»  به گفته رئیس اتحادیه رایانه تهران در حال حاضر در سایت اتحادیه 13 شرکت در لیست شرکت های تایید شده قرار گرفته اند و به زودی  6 شرکت نیز به این تعداد اضافه خواهد شد. او همچنین خبر از اعلام اسامی شرکت‌هایی می دهد که به زودی خدمات گارانتی تعویض ارائه می دهند  و مردم در صورت نقص در کالای خریداری شده شان می توانند به شرکت های مذکور مراجعه کنند.
روزنو
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار