واکسن در چه افرادی آنتی بادی کمتری تولید می‌کند؟
کد خبر: ۲۲۰۱۵۸
تاریخ انتشار: 2021 August 17    -    ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲
مطالعه جدید محققان دانشگاه کوئینزلند نشان می‌دهد هورمون متابولیکی معروف به لپتین، دلیل واکنش‌های ضعیف آنتی‌بادی واکسن کرونا روی برخی از افراد است.
 فقط واکسیناسیون می‌تواند به بیماری همه‌گیر COVID-۱۹ پایان دهد. واکسن‌های تأییدشده در حال حاضر بسیار مؤثر هستند اما بااین‌حال واکنش آنتی‌بادی واکسن افراد، ثابت و یکسان نیست. مطالعه جدید محققان دانشگاه کوئینزلند نشان می‌دهد هورمون متابولیکی معروف به لپتین، دلیل واکنش‌های ضعیف آنتی‌بادی واکسن کرونا روی برخی از افراد است.
 
واکسن در چه افرادی آنتی بادی کمتری تولید می‌کند؟
 
محققان در استرالیا چندین واکنش گروه‌ها به واکسن آنفلوانزا یا واکسن هپاتیت B (در دوران قبل از کرونا) را بررسی کردند و پیوندی بین سیستم متابولیک و سیستم ایمنی بدن یافتند که می‌تواند واکنش‌های عجیب به واکسن‌ها را توضیح دهد.
 
محققان در این مطالعه چندین روش پیشرفته در ایمونولوژی، ژنتیک و بیوشیمی را به کار گرفتند و دریافتند که هورمون متابولیکی معروف به لپتین به‌طور مستقیم باعث پیشرفت و عملکرد سلول‌های مورداستفاده در واکنش ایمنی می‌شود. در حقیقت، کاهش لپتین واکنش‌های واکسن را در افراد جوان و مسن به خطر می‌اندازد.
 
لپتین بیشتر توسط بافت چربی تولید می‌شود. این البته بدان معناست که افراد دارای سوء‌تغذیه میزان لپتین کمتری دارند و این امر واکنش‌های واکسن را برای آنها به خطر می‌اندازد. جالب اینجاست با اینکه افراد چاق اغلب دارای سطح بالایی از لپتین هستند نیز اغلب با واکنش واکسن ضعیف‌تری روبرو می‌شوند. افراد سالم شانس بسیار بیشتری برای محافظت صحیح توسط واکسن دارند.
 
پروفسور دی یو، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید واکسن‌ها تأثیر متفاوتی روی افراد دارند. اگرچه ژنتیک ما تا حدی در این تفاوت تأثیر دارد، اما عوامل دیگر نیز ضروری هستند. درواقع هنگامی‌که تناسب‌اندام و سلامتی داشته باشیم، اثر واکسن بسیار بهتری خواهیم داشت.
 
منبع: آنا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار