«کارت کشی»، شغل پردرآمدی در عراق
کد خبر: ۹۱۳۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: 2017 November 12    -    ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵
یکی از مشاغل پردرآمد و کاملا بی دردسر این روزهای عراق و به خصوص در شهرهای زیارتی مانند نجف و کربلا «کارت کشیدن» است به طوری که به ازای هر ۱۰۰ هزارتومان ۲ تا ۴ هزار تومان کسر می‌شود.
 
صرافی ها و حتی برخی فروشگاه ها و مغازه های معمولی در تمام ایام سال و به خصوص همزمان با روزهای ازدحام جمعیت در اربعین و به خصوص در شهرهای نجف و کربلا با نصب برگه یا حتی بنر و پارچه مخصوص از داشتن کارتخوان خبر می دهند که پس از مراجعه با صدی دو تا صدی چهار درصد سود، پول ایرانی تحویل زایر می دهند.

بازار بزرگ نجف(سوق الکبیر نجف) در جوار حرم مولای عدالتخواهان عالم لااقل حدود ۱۰ فروشگاه و صرافی دارد که معمولا هم‌ سرشان شلوغ است و در ایام اربعین حسینی(ع) تعداد زیادی از هموطنان ایرانی در مقابل آنها صف کشیده اند.

همچنین در بازار پشت بین الحرمین در کربلای معلا نیز بازار کارتخوان داغ است و زایران زیادی که درصدد تهیه سوغاتی سفر (از مهر و تسبیح تربت خلعت گرفته تا اجناس چینی که بوفور مشاهده می شود) به این کارتخوان داران مراجعه نموده و در نبود عابربانکهای ایرانی در اطراف حرمین، این اقدام را به عنوان کارراه اندازی می دانند.

در روزهای اخیر در هرکدام از این مغازه و صرافی ها لااقل دو نفر همزمان متصدی کار هستند به گونه ای که نفر اول که اعداد فارسی را هم به خوبی یاد گرفته پشت سرهم و با سرعتی خارق العاده کارت می کشد و رمز می پرسد و نفر دوم هم پول می شمارد و تحویل می دهد و این فرآیند در هر دقیقه از ۲ تا ۴ بار طی می شود و حتی به زایر توضیح هم نمی دهند که به جای ۲۰۰ هزار تومان ۲۰۴ هزار تومان از کارتش کم کرده اند.

بنا بر یک حساب سر انگشتی اگر میزان کارراه اندازی! این کاسبان کارتخوان دار که در این ایام از اذان صبح عراق (حدود ساعت ۵) تا حدود ساعت ۲۴ هر شب فعالند را به طور متوسط دقیقه ای یک نفر و حداقل درخواست پول را یکصدهزار تومان یعنی هر تراکنش (که گاهی میلیونی ست و به همان میزان درصد سودش هم بالاتر است) فقط دو هزار تومان سود حساب کنیم داشتن هر کارتخوان ۲ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان حداقل (صافی) سود دارد که البته این به جز سود فروش اجناس آن فروشگاه و تبدیل (چنج) پول در آن صرافی است.

این گزارش در حالی است که چند روز پیش و در تذکری دیرهنگام برای زایران اربعین، سرکنسول ایران در عراق از زوار خواست که "وجوه نقد خود را مدیریت کنند” و افزود: در کربلا، بانک ایرانی وجود ندارد و به دلیل حجم قابل توجه زائران، صرافی‌ها نیز قادر به پرداخت پول به زائران نیستند.
جهان اقتصاد
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۲۱
0
1
سلام: قطعا کسانی که کارت می کشند و پول می دهند باید میلیونها تومن پول ایرانی را اولا داشته باشند ثانیا محافظت کنند و ثالثا مدیریت نمایند و از طرفی پولی را که در کربلا داده اند حداقل از بغداد که بانک ایرانی دارد دریافت کنند و این یعنی هزینه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار