آشپزی

Tabnakbato | تابناک باتو

شلکینه، نان محلی و خاص کردستانی

شلکینه، نان محلی و خاص کردستانی

شلکینه یک نوع نان محلی و خاص استان کردستان می‌باشد. این نان محلی در تمام مهمانی‌های مردم کردستان در کنار غذا‌های سنتی در سفره گذاشته می‌شود و طعم و عطر فوق العاده و مطبوعی دارد. نام دیگر این نان و شیرینی محلی، چزنک می‌باشد که بسیار نازک است و بر روی وسیله‌ای به نام ساج تهیه می‌شود.
دمنوش های بهاری دلچسپ برای رفع کسالت
دمنوش‌های بهاری، با عطر و طعم تازه‌شان، انرژی‌بخش هستند. این دمنوش‌ها معمولاً در رفع کسالت و حساسیت بهاری بسیار کمک کننده هستند. با شروع فصل بهار به تدریج طول روز‌ها بلند و هوا رو به گرمی می‌رود. ابوعلی سینا بهار را به بیداری خون در بدن نسبت می‌دهد. بسیاری از افراد عقیده دارند که با شروع فصل بهار بی‌حالی و خستگی به انسان دست می‌دهد. دمنوش‌های گیاهی به ویژه گل‌های بهاری جایگزین مناسبی برای دارو‌های شیمیایی هستند.
طرز تهیه‌ی نان بربری خانگی؛ با خیال‌راحت میل کنید
این روز‌ها به خاطر شیوع بیماری کرونا خوردن مواد غذایی و خوراکی‌ها خیلی با احتیاط صورت می‌گیرد. یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا دست زدن به مواد غذایی آلوده است. از سوی دیگر نان یکی از مهم‌ترین اقلام غذایی سفره ایرانی برای صبحانه و ناهار و شام است. در این مطلب به شما می‌گوییم برای اطمینان از سلامت نان این روز‌ها چطور نان را مصرف کنید و البته طرز تهیه نان بربری خانگی داغ و خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم.
ساج کباب، خوشمزه ای از آذربایجان
ساج کباب یکی از انواع غذا‌های محلی استان آذربایجان ایران می‌باشد. این غذا در آذربایجان غربی و شرقی به نام ساج قورما نیز معروف می‌باشد. غذا‌های سنتی و محلی هر شهر ایران از جمله غذا‌های خوشمزه و لذیذی است که در میان سایر مردم شهر‌های دیگر نیز بسیار پرطرفدار و معروف می‌باشد. این غذا جزو غذا‌های معروف در رستوران‌ها می‌باشد که به تمام گردشگران نیز پیشنهاد می‌شود.
طرز تهیه‌ی حلوا شعریه؛ دسر عربی جذاب
حلوای شعریه (باقلوا شعریه) یکی از دسر‌های عربی جذاب و خوشمزه است. نام این دسر را از ماده‌ی اصلی آن یعنی رشته‌ی شعریه گرفته‌اند که نوعی رشته‌ی نازک و ترد است. از این رشته در تهیه کنافه، باقلوای ترکی و چند شیرینی دیگر هم استفاده می‌شود. رشته‌ی شعریه را به نام‌های رشته‌ی کادایف، رشته‌ی عربی یا رشته‌ی پاکستانی هم می‌شناسند.
طرز تهیه‌ی شیرینی میکادو؛ شیرینی عید با ماندگاری بالا
شیرینی عید، چون قرار است تا آخرین روز تعطیلات جوابگوی مهمانان باشد باید یک شیرینی با ماندگاری زیاد و طولانی باشد و طی حدود ۲ هفته سالم و تازه باقی بماند. یکی از این شیرینی‌های ماندگار با طول عمر زیاد شیرینی میکادو است که در انواع ساده و شکلاتی همیشه محبوب و جز پروفروش‌ترین شیرینی‌های عید نوروز بوده است. طرز تهیه این شیرینی عید با ماندگاری بالا در دو نوع شکلاتی و ساده را در این مطلب بخوانید.
طرز تهیه‌ی کشک‌پیاز؛ غذای محلی کهگیلویه‌ و بویراحمد
کشک پیاز از غذاهاهی سنتی استان کهکیلویه و بویراحمد است. کشک پیاز در واقع چیزی شبیه به غذا‌هایی از جمله کالجوش تهران، کله جوش چهارمحال و بختیاری و کشک جوش سمنان است. همان طور که از اسم این غذا پیداست مواد تشکیل دهنده این غذا کشک و پیاز است و برای شام غذای مناسبی به شمار می‌رود. این غذا در دسته آبگوشت‌ها قرار می‌گیرد، زیرا می‌توانید در آن نان تلیت کرده و میل نمایید.
دستور پخت ۶ مدل سوپ پرطرفدار
سوپ از جمله غذاهای سبک و مقوی است که انواع و اقسام مختلفی دارد. سوپ ها معمولا در دسته پیش غذاها قرار می گیرند و نامگذاری شان براساس اصلی ترین ماده تشکیل دهنده آنها انجام می شود. استفاده از مواد غذایی تازه و البته ادویه های مناسب که بعضا مختص به نوعی خاصی از سوپ است تاثیری به سزا در طعم و مزه غذای شما خواهد داشت.
طرز تهیه‌ی نان لواش خانگی؛ نگران کرونا هستید، بخوانید
تهیه نان در این روز‌های شیوع ویروش کرونا کووید ۱۹ یکی از دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی است. حالا دیگر در شهر‌هایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، شهر‌های استان مازندران، قزوین و شهر‌های دیگر ایران ویروس کرونا تبدیل به یک اپیدمی شده و برای بسیاری از افراد بیرون آمدن از خانه برای خرید نان و از سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی برای تهیه نان یک نگرانی جمعی است. طرز تهیه نان لواش خانگی را در این مطلب بخوانید.
فوت و فن طبخ آش میوه؛ طعمی جذاب به‌همراه ویتامین‌های فراوان
چه کاری بهتر از اینکه در این روز‌های خانه‌نشینی برنامه غذایی خود را به پخت غذا‌هایی اختصاص دهیم که دارای طعمی دلچسب و پر از ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگری است که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. یکی از این غذا‌ها آش میوه (آش رشته اردبیل) است که می‌توانیم در خانه درست کرده و با اعضای خانواده یک غذای ساده و خوب داشته باشم.
خورش غورآبه، خوشمزه ای از شمال کشور
خورش غورابه یکی از انواع غذا‌های محلی استان گیلان می‌باشد. این غذای سنتی و خوشمزه مردم گیلان شباهت بسیاری به خورش فسنجان دارد، اما با این تفاوت که در طبخ این غذا از سبزیجات معطر و خاص نیز استفاده می‌شود. سبزیجات نعناع، جعفری، گشنیز و تره که در دستور پخت این غذا استفاده می‌شود یک خورش عالی و منحصر به فرد را آماده می‌کند.
سوهان عسلی، آبنبات خوشمزه آجیلی
در بین شیرینی‌های آجیلی و سنتی مخصوص عید نوروز سوهان عسلی که در واقع نوعی آب نبات آجیلی است بسیار پر طرفدار است و کسانی که علاقه دارند شیرینی‌های عید خانگی تهیه کنند حتما به سوهان عسلی خوشمزه به عنوان گزینه‌ای مناسب فکر کنند چرا که هم مواد اولیه اش اصولا در دسترس است و هم نیاز به صرف زمان زیاد برای آماده سازی این شیرینی خوشمزه نیست.
طرز تهیه‌ی شیرینی نارگیلی؛ مخصوص عید نوروز
یکی از شیرینی‌های بسیار خوشمزه برای عید شیرینی نارگیلی است این شیرینی خوشمزه پای ثابت مهمانی‌های عید نوروز است به طوری که در اکثر دید و بازدید‌های نوروزی سرو می‌شود. اگر بخواهیم در خصوص آسان یا سخت بودن تهیه این شیرینی صحبت کنیم باید بگوییم که این شیرینی جزء شیرینی‌های سخت و بد قلق است و نکات ریز زیادی دارد که حتما باید به آن‌ها توجه کنید تا در نهایت شیرینی خوشمزه و خوش طعمی داشته باشید.
کیک بلک فارست، کیک آلمانی خوشمزه
کیک بلک فارست (Cake Black Forest) یا کیک جنگل سیاه یکی از کیک‌های خوشمزه و معروف کشور آلمان می‌باشد. این کیک از چند لایه شکلات و خامه تشکیل شده است که البته فرم خاص آن طرفداران زیادی نیز دارد. تمام افرادی که عاشق خامه و شکلات هستند، حتماً باید این کیک آلمانی را یک بار هم که شده امتحان کنند.
سمنو آی سمنو، مالِ پای هفت‌سین سمنو
سمنو در واقع یه حلوای شیرین کشدار محسوب می‌شه که شیرینیش فقط از جوانه گندم به دست می‌آد. چطوری؟ خب توی جوانه گندم آنزیمی وجود داره که محلول نشاسته رو توی حرارت بالای ۸۰ درجه سانتی‌گراد به قند تبدیل می‌کنه. به همین سادگی.
آش ابودردا و دانستنی های جالب در مورد آن
چهارشنبه سوری یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های باستانی ایران است. جدا از رسم و رسوم جالب آخرین چهارشنبه سال، آشنایی با خوراکی‌ها و غذا‌هایی که در این شب نسل به نسل پخته شده هم خالی از لطف نیست. به خصوص این‌که بدانیم هر کدام از این غذا‌ها و دسر‌ها به نیت خاصی پخته می‌شدند و یک دنیا رسم و افسانه پشت‌شان بوده است.
خبرهای تازه